Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Jelzin(cze)

24. 4. 2009 21:25
Objevy

problém je v tom, že málokdy se něco cíleně vynalezne. Někdo něco vyzkouší, ukáže se, že to má nějaké vlastnosti a pak se bádá jak toho využít. Možná se nakonec ukáže, že 2 sražené pozitrony vytvoří tu vaši tmu, takže zatracovat CERN je imho velmi omezené...

Ostatně nebýt takovýchto "zbytečných" výzkumů , tak si teď vesele nepíšete blog na INTERNETu Rv

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 4. 2009 8:08
Chceš udělat tmu?

Kup si na okna závěs vole:-P

0 0
možnosti
MT

tymak

16. 4. 2009 22:51
vědci lidem rozumí

Chtěl  bych  upozornit, že moderní  vědci chápou potřeby  člověka, ale  vývoj musí jít postupně. Současný  vývoj  v oblasti  fyziky,mechaniky  a příbuzných oborů má zhruba  tyto  fáze:

1)Matematická či jiná příbuzná  abstraktní teorie (zde bych zmínil,že teorie  samy  o sobě mohou  vznikat i desítky let před  tím,než jsou skutečně využity)

2)Fyzikové,chemikové a  další se  věnují experimentálnímu ověřování konkrétních  přírodních jevů.

3)Pokud je teorie i praxe souhlasí, sou  výsledky  výzkumu postoupeny  různým technickým institutům, které teprve  vytváří ony hmatatelné objevy.

Takže vědci lidem rozumí, ale se zaměřují na "boj"  v  první linii, který nepřináší okamžité hmatatelné výsledky.

0 0
možnosti
AR

Don don

16. 4. 2009 22:34
Možná

se budete divit, ale ta vaše tmítilna je odbornému světu známa již od léta 1961 kdy ji poprvé představil profesor Yukita při svém krátkém přednášecím turné po českých zemích pod názvem "Totální eliminátor polarizovaných fotonů." Dva semináře se nesetkaly s odezvou, ale ten poslední, třetí, zmiňoval denní tisk. Tento se konal 12.8.1961 v hospodě "U Bucků" na Drnku. Demonstrace tmítilny  za obrovského zájmu místní omladiny probíhala podle plánu, ale jen do chvíle než došlo k ůplmé tmě. Ze šokovaného publika zaznělo:" U Bucků zhasli." Načež se lokál vyprázdnil bez placení. Hospodský Kučera požadoval útratu zaplatit po Yukitovi, ale ten měl jen platební kartu Visa. Následně byl Yukita zpráskán a se slovy:"Eště jednou" za Yukitou hrozili Kučera i Kučerová. Výrok zlidověl. Proč, se můžeme jen dohadovat.

0 0
možnosti