Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

black.v.

9. 4. 2009 14:40
Jako celoživotní milovnice verneovek...

...díky za vzpomínku. Verneovky se musí číst, filmy bývají hrůza. Já mám svých pár oblíbených a ty louskám na chatě u petrolejky, když venku prší ;-)

0 0
možnosti

mirek-storch

27. 3. 2009 22:39
kreslená cesta" Kolem světa za 80 dní" byla lepší

než ta dnešní s podivnými stroji a akčním hrdinou a karatistou Jackie Chanem. To je podivná a nesourodá směs různých žánrů. Mou nejblíbenější knížkou od Julese Verna byl vždy Tajuplný ostrov, kde Cyrus Smith díky znalostem vytvořil téměř z ničeho krásné bydlení ve skále atp. Koupil jsem si Tajuplný ostrov na dvou DVD ve francouské produkci, ale bohužel ani Omar Sharif jako kapitán Nemo nezachránil paskvil, kde jsou podivné obleky z posádky Nautilu neodpovídající předloze. jeediné co se mi tam líbilo byla krásná filmová hudba. Myslím si, že zde najdete daleko více obdivovatelů Julese Verna, než jste očekával. Mám také připravený jeden blog o jedené knize J.V,. která bala téměř prorocká. Díky a karma.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

28. 3. 2009 7:31
Re: kreslená cesta" Kolem světa za 80 dní" byla lepší

Tajuplný ostrov s Omarem Sharifem nebyl moc povedený ale je daleko lepší než ty hrůzy které přišly potom. A filmová hudba z tohoto seriálu je nádherná. :-)

0 0
možnosti
BH

BoboHml

27. 3. 2009 18:11
,

R^

0 0
možnosti
G

Gloom

27. 3. 2009 14:49
Miluji verneovky

Vážený pane autore.

Málokdo mi sedí pozicí svých názorů tak, jako vy. Našel jsem si váš blog náhodou, ale získal jste ve mě pravidleného čtenáře.

Zbožňuji verneovky, mám je jak v knižní tak i v podobě rozhlasových her. Někdy si pouštím čtené knihy při práci. Ale Jules Verne patří mezi mé nejoblíbenější autory. 20.000 mil pod mořem jsem četl snad desetkrát.Zemanova podoba filmů nebude hned tak překonána. On to prostě uměl a je to udělané tak, že sebedokonalejší efekty na počítači jeho ztvárnění nepřekonají. Dává totiž prostor fantazii.

O předělávání knih do filmové podoby toho bylo napsáno mnoho. Máte pravdu. Ale vím o jedné vyjímce. tedy ne filmu, ale knize. Mojí nejoblíbenější vůbec. Daniel Defoe - Robinson Crusoe. Znám každé slovo. Ale pozor! Originál se mi nelíbí. Mám staré rozpadlé vydání, které volně přeložil Josef Věromír Pleva a je doplněno obrázky Zdeňka Buriana. Originál jsem nebyl schopen přečíst do konce, ale tahle verze mi naprosto přirostla k srdci. Četl jsem ji snad 50x.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

27. 3. 2009 16:19
Re: Miluji verneovky

Děkuji Vám a doufám, že Vás ve svých článcích nezklamu. Autor.;-)

0 0
možnosti
DS

Streit

27. 3. 2009 14:27
Karma

R^:-)

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

27. 3. 2009 14:21
jsem důchodce

v knihovně mám skoro všechny Verneho knihy,ty které nemám,tak se mě nevrátily.Rád se k nim i teď vracím.To co uvidíte večer nemá s tímto spisovatelem nic společného.Je to slátanina.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

27. 3. 2009 14:35
Re: jsem důchodce

Já taky nic jiného nečekám.  Jen jsem chtěl mít trochu aktuální článek, aby mne zase někdo nenapadnul, že píšu o ničem.;-) A co se týká Verneovek, tak těch mám doma taky spoustu a obcházím antikvariáty, abych svou sbírku doplňoval...

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

27. 3. 2009 14:12
Souhlas

Verneovek jsem přečetl přes třicet. Filmový paskvil jako takový knihu příliš neovlivní, knižní dílo žije vlastním životem a navíc se později může objevit jiná filmová verze. Mnohem víc mě znepokojuje něco jiného: objevila se snaha Verna šikovně vytunelovat. Jistí lidé, které nesmíme jmenovat, se pokusili připojit k Vernovi jméno vydavatele Herschella, který údajně Julesovu tvorbu ovlivňoval a vedl příznivým směrem. Dokonce se objevil názor, že nebýt onoho pána, Verne by neprorazil. Jak prosté; postačí nějaký čas obě jména uvádět společně, pak Julese šikovně "vaporizovat". Nebylo by to poprvé.;-)

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

27. 3. 2009 14:18
Re: Souhlas

Nevím, Herschell byl vlastně takovým exkluzívním vydavatelem Verneových románů a určitě nějaký vliv na jejich obsah měl, ale to my už se nedozvíme. Co mne spíše znepokojuje jsou ty hlášky, že některé romány Verne nepsal, ale psal je jeho syn. Stačí krátká kampaň v médiích a z geniálního spisovatele se stane břídil za kterého psal někdo jiný.

0 0
možnosti
T

tromi

27. 3. 2009 13:55
a to jste ještě nečetl

jaký paskvil vyrobil Neff jako 20 mil pod mořem:-©

0 0
možnosti