Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

21. 3. 2012 9:56
tak nevím jestlii to nebyl vtip

Ale stát pochopitelně neruší svou evidenci občanů s jejich fotografiemi, rodnými čísly (maximálně se to změní na jiný identifikační údaj), věk pohlaví adresa stav  a podobně.Stát si jí povede dál a občané  budou nadále povnni tyto údaje a jejich změny státu nahlašovat. To jediné co padá, je že občan sám již nebude moct tyto údaje s pomocí občanky někomu jinému prokazovat. A to i když tuto povinnost prokazovat vyžaduje zákon. Trapný příklad, půjdete si založit do banky založit učet.  A zákon stanoví, že banka je povinna u Vás evidovat rodné číslo a adresu.Pokud toto nebude v občance, tak se asi seberete a půjdete si na evidenci obyvatel (nebo na Czech Point) , aby Vám to tam vytiskli a potvrdili razítkem...

0 0
možnosti
C

carolusI

21. 3. 2012 3:44
To jste vedle

veřejnost se sice ze sčítání nic nedozvěděla. Jenže údaje státní správa využívá k zakládání centrálních registrů, kde bude evidovámo prakticky všechno. Navíc tyto registry budou navzájem propojené. Takže každý úředníček si o vás zjistí nejen kde a jak bydlíte, ale jaké máte zdroje příjmů, co vlastníte, váš zdravotní stav, celé vaše příbuzenstvo a jeho majetkové i jiné poměry. Pak už jen stačí přidat údaje od mobilních poerátorů, o pohybu vašeho mobilu a komu a jak často voláte. Jestli si myslíte, že jde jen o nějakou Orwelovskou fantazii, tak si buďte jistý, že jde o krutou skutečnost. Registry budou propojeny ještě letos. Do budoucna stačí jen připojit údaje z pokladen supermarketů, kde platíte kartou, a ten úředníček bude vědět i jaké máte číslo bot a zda nosíte klobouk nebo jen kulicha. A nejspíš vám spočítají i kolik kilogramů Eček jste ročně zkonzumoval a odepřou vám bezplatnou lékařskou péči, když si nezodpovědně kazíte zdraví.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 3. 2012 10:16
Re: To jste vedle

Jinak, proč do budoucna, takto s těmi pokladnami supermarkrtů už je to uzákoněno u Drábkových sociálních karet, kam budou patřit brzo i všichni důchodci

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

20. 3. 2012 22:47
Bylo to k ničemu, že?

Ano, stát nic nezjistil, statistici také. Už rok ty údaje mají a pořád počítají. V době computerů? K čemu to celé tedy bylo? Jednou říkáme, že musí být DPH 17,5%, pak zase 20% nebo možná také 21%.... Nikdo neví, kolik to máme vlastně úředníků a jestli budeme mít příští rok na důchody..... Na sčítání mi nevadilo, že by se někdo něco o mně dozvěděl, ale že je to naprostá pitomost, protože ta data nikdo nikdy k něčemu rozumnému nepoužije.

0 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v2

20. 3. 2012 20:41
smysl dnešního blogu mi nějak unikl...

:-/

3 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

20. 3. 2012 21:00
Re: smysl dnešního blogu mi nějak unikl...

Smysl dnešního dne mi nějak unikl... ale i to se stává! Autor. :-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

20. 3. 2012 20:27
Drahý pane...

Vy možná rád zdělujete informace ostatním lidem.

Ale já osobně informace považuji za zboží. A to je na prodej. Pokud je po mě stát chce měl by za ně zaplatit. Ale nemá právo je po mě chtít zadarmo a ještě mě vydírat pokutou pokud je neposkytnu.

(mimochodem infromace sem tam skvěle zašifroval... kupříklad datum narození... proč se limitovat současným kalendářem... můžeme využít čínský a nebo židovský... nebo třeba egypstký z času faraónů)

Jak se dopravuji do školy či zaměsnání a jak dlouho to trvá... vytvořil sem statistikcý průměr, nic neříkající číslo naprosto nerelevantní.

"Forma energie použitá k vytápění" překvapivě jsem napsal "TEPLO". (Plyn, uhlí... to nejsou formy energie, to jsou neodborné popisy chemických sloučeni... eventuelně by se dalo tvrdit že hmota je formou energie). Na ty formuláře se dalo naprosto pravdivě odpovědět tak že ty informace jsou zcela k ničemu. (velikost místonsti sem řešil odkrokování a uvedl velmi konzervativní chybu +- 10 metrů čtverečních)

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

20. 3. 2012 20:32
To sčítání byla fraška

já to nejdřív chtěl také bojkotovat, ale když jsem viděl ty formuláře, tak jsem jen zakroutil hlavou. Opravdu mnoho povyku pro nic. Spíš mi vrtalo a vrtá hlavou, k čemu takové "informace" státu či statistickému úřadu jsou a zda to vůbec stálo za to...

0 0
možnosti
JT

oldie

20. 3. 2012 20:11
No

Přečetl jsem to až do konce a co se týká označení kvality článku, bohužel souhlasím s autorovým sebehodnocením.

Ale dočetl jsem to...

0 0
možnosti