Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

13. 5. 2009 17:40
Nepřehánějte !

Taková kravina vadí snad jen novinářům, kteří se chtějí nějak zviditelnit. Mě vadí spíš ta snůška politiků, kteří schvalují naše zákony - a ti bohužel česky umí docela dobře.;-O 

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

13. 5. 2009 18:56
Re: Nepřehánějte !

Ale já vůbec nepřeháním... pravda, čerpám z internetových diskuzí a to je horší než čerpání z bulváru, ale názory těch omezenců mne vždy spolehlivě vytočí! I když, ono není vytočit, jako vytočit... Alespoň mám o čem psát.  A pokud píšu ptákoviny, tak se za to omlouvám... ;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 5. 2009 15:43
No nevim nevim

ale zkoušku z češtiny musí u nás dělat každej Vietnamec, kterej u nás chce trvale prodávat na tržišti. Že by to na ministra nebylo potřeba? Slovenština je sice blízkej jazyk, ale v zákonech a ministerských vyhláškách záleží na každým slovíčku. Ostatně, má to být ministr dopravy, tak si vzpomeňte na testy na řidičák, jak tam rozhodovalo každé slovíčko každá spojka, každá čárka..

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

13. 5. 2009 16:04
Re: No nevim nevim

ministr určitě ty zákony nekoncipuje sám, má na to tým, takže toho bych se nebála. Kromě toho, tahle vláda dovede zem k předčasným volbám, takže nějakou smršť nových vyhlášek nebo zákonů nelze čekat. Nicméně slovenština je zákonem uznána jako srozumitelný jazyk, t.j. když ověřujete něco na úřadě, může to být slovensky, plnou moc vám ve slovenštině například každý uzná.

0 0
možnosti
JD

gagaryn

13. 5. 2009 14:18
***

řekni Č.  Č

řekni O. O

a teď dohromady ČO

NIČ

0 0
možnosti
D

důchodce

13. 5. 2009 13:45
víte pane autore,

já to Vaše svaté nadšení jaksi nemohu s Vámi zdílet. Začal bych tím, že toto je vláda České republiky a z toho jaksi vyplývá, že občanům téhle země by měla vládnout skupina Čechů. Fakt, že jsme byli ve společném státě se Slováky, v tomto případě neznamená vůbec nic. (také jsme byli Rakousko-Uhersko, Sámova říše atd) To by mohl být ve vládě třeba onen odpudivý Poselt, protože je potomek Sudeťáků, či Ukrajinec, protože nám krátce patřila Podkarpadská Rus. A žvatlat na nás každý svým rodným jazykem. Já v tomto konkrétním případě spatřuji zájmy osob (a kamarádů) ze zákoulisí politických stran a výraz tupé arogance našich mocných.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

13. 5. 2009 14:16
Re: víte pane autore,

To je samozřejmě vaše právo. ale já jsem nechtěl hodnotit to, že je ministrem české vlády Slovák, já jen hodnotil to, jak se ke slovenštině staví mraky našich spoluobčanů. To, že se ke slovenštině chováme velmi špatně...

0 0
možnosti
J

jsmith

13. 5. 2009 5:56
cizi jazyk je cizi jazyk

To je jako kdyby Arnold mluvil v Sacramentu nemecky...

Neexistuje v CR uredni jazyk? Ze by cizinci, kteri  se evidentne mohou stat cleny vlady CR, mluvili jinak nez cesky? Myslim, ze uz jen treba nemcina ci anglictina by neprosla. Proc tedy slovenstina?

Take vubec nechapu jak cizinec (bez obcanstvi CR) muze byt v ceske politice...

Pokud Cesko opravdu nema schopne lidi (vlastni obcany), treba ta samostatnost a svrchovanost je jen docasny omyl... [>-]

0 0
možnosti
T

topmaster

12. 5. 2009 22:48
na Slovensku cestina ziadny problem

dostudoval som v Univerzitu v Ziline, su tam profesori ktori v 18 prisli z Ciech na skolu a odvtedy mluvia cesky, pisku cesky skripta a skusaju cesky aj na statniciach. Nikomu to nevadi, ani ma doteraz nenapadlo v tom vidiet problem

Pracujem v konstrukcnej kancelarii, sefuje Cech samozrejme hovori cesky a ja by som si pripadal za totalneho idiota, keby som mal voci tomu vyhrady, aj moja 3 rocna neter rozumie cestine.

Je mi fakt smutno ked vidim reakcie v CR na slovencinu, mam 25 a CR nikdy nebudem povazovat Cechov za cudzincov

R^[>-]

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 5. 2009 22:54
Re: na Slovensku cestina ziadny problem

Škoda že stejný přístup k nám nemá i bývalý primátor Žiliny. Je to jeden z těch, díky kterým má řada Čechů ke Slovákům jistou verzi. A nebudeme si nic nalhávat, zcela právem:-)

0 0
možnosti
VH-VAF

Velká hlava - vědec a filozof

12. 5. 2009 22:30
živ si ho doma, jinak ať čobol táhne

8-o

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

12. 5. 2009 22:20
Domnívám se, že

srozumitelný jazyk nikomu moc nevadí, tedy v Čechách, hlavní jsou činy. Na dobré činy však zde nikdo nemá peníze. Takže moc zpěvu a tanců nebude. Slovensko vysává Česku jiným způsobem, stručně::1) živíme cca 250 slov umělců, Bratislava sem tam po JEDNOM,, 2) dotujeme měsíčně slov vysokoškoláky cca 2,3 miliardy Kč((21 tis osob X 11 tis Kč/měsíc= psáno v tisku))-- českých na Slov - do 1. stovky,, 3) přesun slov Rómů do Česka, kde jsou dávky více jak o 125% vyšší,4) asi 18 tis nezaměstn Slov-- hradí pražský erár--- toto jsou otřesná čísla, jenomže na postech v Praze jsou Slováci, a ti si to umějí vyřvát.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

12. 5. 2009 22:02
Omlouvám se za obrovské chyby

v názvech jazyků! A přísahám, že už se to nestane...  Už vím, kde se píše velké a malé písmenko...;-)

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 5. 2009 21:49
fakt je

že si viem predstaviť čo by urobilo na Slovensku mať česky hovoriaceho ministra.Oveľa horšie vášne.

Pričom aby bolo jasné - Slováci znesú aj Maďara, ak je to fajn človek, Taký Béla Bugár ako bývalý predseda parlamentu nikomu nevadil. Fakt ale je, že hovoril po slovensky...Lebo na Slovensku, po slovensky, na to sú ľudia citliví, sú ešte takí, čo zažili násilné pomaďarčovanie.

0 0
možnosti
Z

zcek

12. 5. 2009 21:55
Re: fakt je

Český ministr na Slovensku by vydržel tak dvě hodiny, než by ho zastřelili Maďaři;-D;-D;-D

0 0
možnosti