Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirek-storch

1. 3. 2009 10:00
Kocumovou vezmou zpátky a Černého důchodce vyhodí

Člověka-KOCUM , která dosud aktivně běhá na lyžích dlouhé běhy si tam nechají a škůdce sportu na ČT 1 pan Otakara Černého by měli nechat dělat tiskového mluvku třeba na jeho rodném Kladně, třeba na městském úřadu. Už je v důchodovém věku, tak proč by přesluhoval a zabíral místo schopnějším a mladším.Pan Černý raději nekomentuje sportovní přenosy, protože by se diváci vzbouřili a žádali jeho odstoupení. Když něco neumí, tak to alespoň řídí. To je klasika. Díky konexím má" trafiku" místo politického pořadu kdysi. To je "jánabráchysmus".;-( Chudáci diváci. Sáblíková jela na mistrovství světa a vyhrála tři tituly a přenos žádný. Díky pane Černý. Hlavně, že Sáblíkovou máte jako reklamní upoutávku na  sportovní program ČT4. Díky vám je to opravdu KANÁL většinou nezajímavých přenosů.!

0 0
možnosti
JV

Georgik-I

28. 2. 2009 23:02
Hihi

Člověče, Ty jsi myslitel. To, že na to nejsme zvyklí, ještě neznamená, že máme prznit cizí ženská příjmení i nadále!!! Jak by se Ti líbilo, kdyby Tvé ženě říkali cizinci Nitka místo Nitková... Prostě ty holky se nějak jmenují a hotovo.

0 0
možnosti
G

Gmur

27. 2. 2009 15:12
jste velmi malo inteligentni

bohuzel.

Kdyz se divate na zenske finale v tenisu, tak vâm  NIKDY NIKDO NEREKNE

to co jste napsal:

Když jsem slyšel, že si na Novotnou Xvyšlápl Sabatini,X tak jsem se dost podivil"

Zrejme jste silne nedoslychavy , to melo byl vyslaplA Sabatini. Ona ma >cestina pricesti minule "byl, byla, bylo", ale zrejme jste ve skole chybel. takov<ym jako jste vy, se  zrejme musi prekladat a predkladat ta Sabatiniova.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

27. 2. 2009 15:26
Re: jste velmi malo inteligentni

Já nevím, mám to tady vysvětlovat každému zvlášť, že jsem to napsal schválně a že jsem se opravdu nepřeslechl. Jen jsem netušil kolik nechápavých lidí se ozve. Přeji hezký den...

0 0
možnosti

Marki123

27. 2. 2009 11:52
Jak kdy

Myslím, že kdyby jste slyšel, že Katku stíhala Belmondo - tedy nikoliv "stíhal", tak Vám bude i tak jasné, že se jedná o ženskou a při pohledu na běžeckou stopu už byste snad nepotřeboval ani komentář, že se nejedná o třeba dceru známého herce. Některá jména jsou s -ová vážně strašná, jenže já mám tu hranici níž než vy. "Podává Sabatini" bych klidně skousla. :-)

0 0
možnosti
JN

5alfa

27. 2. 2009 15:05
Re: Jak kdy

Co tam cpeš furt nedokonavý tvar! To už tu bylo vysvětleno asi 10x. :-)

Katku stíhá Belmondo. Já si opravdu nedokáži představit jak JPB by se k něčemu takovému snížil... :-P

0 0
možnosti
TP

Igor1

27. 2. 2009 6:50
A jak by se správně nepřechylovaně napsalo

Novák souložil s Belmondem?;-D

0 0
možnosti
RK

Radek0075

27. 2. 2009 7:22
Re: A jak by se správně nepřechylovaně napsalo

To bych chtěl Nováka vidět. Leda ve snu. Ten souloží maximálně s Novákovou:-P    A co takhle, Novák souložil s Hořejší? Nedbo s Dolejší? To se ti nezdá divný?

0 0
možnosti
K

karhukoira

27. 2. 2009 0:57
Když se chlap nechá přeoperovat na ženskou,

anebo naopak, doporučuje se mu (jí) pro začátek zvolit neutrální příjmení, třeba René Petrů. Autore, měl byste v tomto případě problém určit, do tu Katku dobíhá? Ale máte pravdu v tom, že -ová je zvláště ve sportu důležité, některé ženský vypadají jako chlapi a to -ová je asi jejich nejdůležitějším rozlišovacím znakem.

0 0
možnosti
M

mňáu

27. 2. 2009 6:17
Re: Když se chlap nechá přeoperovat na ženskou,

sice si ty 'některé ženský' taky trochu přeúchyloval, ale jinak to sedí a možná nám jednou bude to přechylování civilizovaný svět závidět. ale to už se Černej Otík bude jmenovat Černov

0 0
možnosti
JN

5alfa

26. 2. 2009 22:28
Asi tak...

Nechť si každá země dělá, jak je jí to příjemné. Všude na světě jsou "zdomestifikovány" názvy měst, přestože by jistě bylo lepší nazývat Paříž - Paris a nevkládat tam háčky a čárky...

Mne přechylování neuráží, ač to někomu může připadat směšné.

A obráceně mne neuráží "nepřechylování přechýleného", ačkoliv mi to jednou přišlo velice směšné a stálo mne to mnoho úsilí, abych zůstal "poker face".

Pokud na recepci s německým velvyslancem byl manžel mé kolegyně představen oficiálně jako Herr Nováková, přišlo mi to velice k popukání. Ale oni tomu rozumněli a o to přece šlo! ;-)

0 0
možnosti
M

mňáu

27. 2. 2009 6:06
Re: Asi tak...

jo, to se mi stalo taky, jenže mně se to stalo mezi popelářema. udělal jsem v životě něco špatně?

0 0
možnosti
D

důchodce

26. 2. 2009 21:34
drahý příteli

Vy v tom ale máte pořádný sekec. Když už tak mudrujete a žonglujete s cizími jmény, tedy prosím-pokud to nebude nad Vaše síly-správně! Nikoli "Vyšlápl Sabatini, Belmondo"...nýbrž VYŠLÁPLA!! Sabatini...

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

26. 2. 2009 21:42
Re: drahý příteli

Drahý důchodče... Ten sekec jsem v tom udělal schválně a proto jsem při svém mudrování použil tyto obraty. pokud se Vám to zdá špatné, tak budiž, já si za tím co jsem napsal stojím. Přeji hezký večer. Autor.;-)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

26. 2. 2009 21:04
Ostravsky Chachare.

Neříká se že si na Novotnou vyšlápl Sabatini, ale vyšlápla!  A za další. I blbec ví, když se dívá na běh na lyžích žen, že za Katkou neběží akční hrdina šedesátých let, ale nejspíš nějaká žena.:-)

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

26. 2. 2009 21:08
Re: Ostravsky Chachare.

Díky za upozornění...:-) až zase budu sledovat nějakou ženskou disciplínu, tak si na to vzpomenu...:-) Zatím přeji hezký večer...

0 0
možnosti
TN

Jojna Brutman

26. 2. 2009 20:45
Mě přechylování strašně s..e

a párkrát jsem se k tomu různě vyjadřoval. Psal jsem i do ČT (bez odpovědi).

Já v tom pořád především vidím otázku prosté (ne)slušnosti. Zuřiví zastánci (hlavně jazykovědci) pořád argumentují tím, že u nás je zvykem přechylovat a proto MUSÍME přechylovat i jména cizinek.

Mi přijde logické, aby cizinci respektovali naše zvyklosti a my ať respektujeme jejich.

Taky se mi nebude líbit, když v řeckých novinách bude místo Nováka Novákis a místo Novákové Novákovádu.

0 0
možnosti
KP

Vanous1

27. 2. 2009 1:07
Re: Mě přechylování strašně s..e

no, a jakej je rozdil meti tim, kdyz sklonujeme??? treba: "Souboj Murrayho s Nadalem byl uzasny!" - ty si myslis, ze cizinec pozna rozdil mezi tim, kdyz prechylujem a kdyz sklonujem??? ne, oboji je pro nej komoleni jeho jmena...ale to se neda svitit...cestina proste potrebuje sklonovani, stejne jako prechylovani...jinak kdyz ti reknu, ze graf porazila sabatini...kdo koho porazil??? v cetsine totiz predmet a podmet nemaji pevne misto ve vete, vis? ucilo se to nekdy v 6ty tride ZS :-)

0 0
možnosti