Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Slovo "terorista" je takové hezky ohebné a dá se při troše zlé vůle přišít na kabát lecjaké nepohodlné skupině. Jako kdysi "nepřítel socialistického zřízení".

0 0
možnosti
Foto

R^ ochrance prirody stoji v ceste toku penez ... argumentaci na nej nemuzeme, tak pouzijeme trochu retoriky.

0 0
možnosti
JF

J16a31n 98F50r37o65l68í14k

10. 4. 2014 17:02

Normální člověk, který chce šetřit energií a tedy i tu přírodu si pořídí úsporné spotřebiče a nevyhlašuje s velkým halasem jednu Hodinu země aby zbývajících 8759 hodin v roce energíí plýtval. Kdo chce uklidit les nechť tak činí. Je to chválihodná činnost. Ovšem vázat se řetězy ke stromu za účasti pozvaných televizních kamer jako prospěšnou činnost nevidím.

1 1
možnosti
Foto

Udeřil jste hřebík na hlavičku.

Já se osobně považuji za člověka šetrného k prostředí, např. používám biologicky odbouratelné čistící a prací prostředky, uklízím po sobě smetí, třídím odpad atd., tu a tam zajdu na  To je podle mého reálná ekologie.

To co dělají Greenpeace, hnutí duha, nebo jak říkáte Bursíka a jeho squadra, to je globálně oteplovací hysterie, na což jiní reagují zase jen hysterií. Planetě to neprospěje, snad jen jejich peněženkám a je blbec, kdo z nich to tlačí vpřed a neprofituje na tom. A jsem přesvědčen, že i takové tam mají.

Nic jiného nezbývá, než aby se i ti reální ekologové postavili této hysterii čelem.

4 1
možnosti
JC

Stejně jako Romové si za svou špatnou pověst mohou ti ekoteroristé sami.

2 2
možnosti
Foto

Správně :) ochránce přírody je terorista R^

2 2
možnosti
ZS

Je rozdíl mezi ekologem a aktivistou. Ekolog je alespoň vzdělaný, dokáže svou víru opřít o nějaká fakta a alespoň částečně zapojuje do rozhodování rozum. Aktivista neví většinou nic, jen slepě věří, že zachraňuje planetu. Většina akcí těchto aktivistů, i na místní úrovni, končí omezováním práv lidí a taháním peněz z jejich peněženek. Většina z nich dokáže jen protestovat a křičet, ale když mají vzít lopatu do ruky a něco udělat, hned mají tisíc důvodů, proč to nedělat.

Jeden příklad za všechny. Když bylo u nás třeba porazit starý nahnilý strom, který ohrožoval okolí možností pádu do silnice, tak se k němu aktivisté div nepřivazovali. Zachránili ho, nikdo neměl chuť vystavovat se soudním žalobám. Když potom ten strom skutečně při jedné vichřici spadl, aktivisté jen pokrčili rameny a šli protestovat o dům dál. Skutečný ochránce přírody pak v tichosti a bez zájmu médií místo padlého stromu zasadil nový.

12 0
možnosti
Foto

Také si myslím, že aktivisté dělají více škody než užitku!!

2 0
možnosti
TT

Jedná se o pletení pojmů. Tvor, který se dnes označí jako ekolog, nemá nic společnýho se sbírání bor-ehm-lu v lese. To dělajó takoví ti nevinní nadšenci, ať ze Skauta, ať z KČT, ať třeba z dobrovolnéch hasičů. Dnešní ekolog chce zrušit jaderky, postavit větrníky a soláry a pěstovat turkyňu do biostanic. Na les fakt kašle, byť by to byl panenský prales v Amazonii. 

ekolog = věřící fanatik /\ ekolog ≠ příznivce zdravého prostředí

0 1
možnosti
PK

P28a24v97e82l 63K61u58l92a

9. 4. 2014 22:16

Zabij bobra, zachráníš strom! ;-)

4 2
možnosti
Foto

To je pane Kulo právě to, co si o ochráncích přírody myslí někteří lidé. Ten vtip je krásný, ale někdo tak prostě vidí všechny ekology. Ale asi tomu opravdu pomohl pan Bursík a jeho sqadra...:-)

5 0
možnosti