Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Karma, zvláště za tuto větu v článku:

"A tak naše parlamentní demokracie začala fungovat tak, že se poslanci po volbách usadí do svých lavic a naučí se hlasovat podle toho, jak jim to sekretariáty stran přikážou. "

Již z tohoto prostého absurdního faktu musí vzejít zrušení politických stran a nastolení spravedlivějšího řádu.

Předtím ovšem musíme dát výpověď všem stranám, které nás za 20 let dovedly tam, kde jsme. Jak? Všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám. Jiná zákonná možnost nastolení přeměn zde není.R^

2 0
možnosti
DD

Tuhle variantu jsem pořád tak nějak podvědomě odmítal, ale něco na tom bude a zřejmě to tak udělám také. R^

2 0
možnosti
PK

P91a39v22e46l 83K42u92l44a

7. 8. 2013 22:25

Obdivovatel notorického lháře Zemana mluví o parlamentní demokracii. To je jako u toho Krylova vraha :-/

1 1
možnosti
Foto

Promiňte pane Kulo, ale já bych moc rád pochopil to, co zrovna vás přimělo k tomu, že se oháníte nějakým Krylovým textem!

2 0
možnosti
Foto

Já ti do toho nechci kecat Pavle, ale každá demokracie, i ta parlamentní potřebuje tyto čtyři pilíře skutečné demokracie:  instituce a mechanismy politické demokracie, tržní hospodářství, právní stát, a především - občanskou společnost. Mnozí, především pak média, ale i ty sám, si krásným důkazem toho, že nám chybí především ona sebevědomá občanská společnost.

1 0
možnosti
Foto

Tak když už jsme u té familiérnosti. Víš Karle, ale já si sebevědomou občanskou společnost představuji tak, že se ta společnost bude zajímat o to, co je pro ní nejlepší a ne o to, kdo to navrhne. Sebevědomá společnost bude naslouchat svým oponentům a bude s nimi své problémy řešit! Politici přestanou řešit S KÝM  a konečně začnou řešit CO!

3 0
možnosti
MT

Parlamentni demokracie uz nejakou dobu neexistuje. Zvoleni politici jiz nereprezentuji prani volicu. A to ve vetsine statu Evropy.

3 0
možnosti
RH

Vidím problém v tom, že politici vytvářejí dojem, že můžou řešit vše a ti naivní jim to věří. Z toho vycházejí pak nerealistické sliby ze strany politiků a nerealistická očekávání ze strany voličů. Problém je na obou stranách. Pokud by voliči chtěli možné, pak by nebylo nemožné jim vyhovět. Politici umějí jen přesouvat peníze lidí, které oholí na daních a vytvářet dojem, že jsou schopni řešit jakýkoli problém, aby motivace lidí solit byla co největší. Ovšem historie ukazuje, že 99% řešitelných problémů může řešit člověk sám a zbytek snad stát, ale protože přenáší tolik peněz a své suverenity na stát, tak nemá možnost je řešit.

1 0
možnosti
ZS

Lidi by měli z Parlamentu vynést pravičáky i levičáky a naházet je do Vltavy. Jde jim jen o jejich zájmy a lidi je absolutně nezajímahí. Možná by to bylo poučné pro příští parlament.

1 0
možnosti
TB

máte na mysli parlament,anebo jenom dolní komoru parlamentu?

0 0
možnosti
RH

Máte dojem, že někdy v dějinách tohoto státu byl parlament schopný? Snad jedině v době opoziční smlouvy byl takový "konstruktivní", opozice nikde a ekonomický vliv byl penvě rozparcelován. Kdyby se měl parlament rozpouštět vždy, když někomu přijde neschopný, tak nemá cenu tady demokratický systém zavádět.

0 0
možnosti
Foto

Víte, já si myslím to, že parlament je tady od toho, aby (když už máme tu zastupitelskou demokracii) schvaloval zákony. A je jich tam tolik, aby to schvalování nebylo tak jednoduché a aby se našly i nějaké protinávrhy. Ale je tam proto, že budou poslanci o zákonech diskutovat a schválí ten nejlepší návrh. Ale náš parlament nediskutuje o zákonech, ale o tom kdo ten zákon navrhl a hlasují jen podle příkazů vedení svého poslaneckého klubu.

3 0
možnosti