Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

lůza....být lůzou je stav mysli, ne peněženky....používám ten pojem jen velmi zřídka neb ho vnímám jako silně pejorativní.....a to nikoli pro názorové oponenty (to je samo znak hlouposti), ale pro tupé, bezcharakterní, egocentrické vyčuránky bez jakékoli empatie k okolí schopné svinstva, když to něco přinese. Může tam patřit zmetek kradoucí sousedovi kolo, protože si ho "blbec" neschoval, rozjívení hulváti, co na dovolené dělají vyrvál, kradou v hotelu snídani do tašek, přibalí hotelový župan či ručník nebo lampičku....ale i nabob tupý podnikatel, co chodí se zlatým řetězem a arogantně sráží od učitelky svých dětí, pokojské v hotelu, kam zavítal, přes své podřízené až po třeba vlastní choť, aby přikryl svou mentální malost ...a nebo poslanec, co svou prodejností předčí i tu nejzoufalejší prostitutku z E55.

Rád mám lidi přemýšlivé...charakterní nebo zábavné...jestli dělá u vrtačky nebo má 3 firmy moc neřeším..potkávám se u pivka s "dělnictvem" se stejnou chutí jako s intoušema, ke kterým mě osud, gen i české školství tak trochu odsoudilo.;-) A to nejlepší nakonec...doslova zbožňuji lidi, z nichž v tomhle shnilém světě dnes a denně vyzařuje pohoda...těm bych odpustil asi vše....tak, tolik mé vyznání o lůze;-)

9 0
možnosti

I59v23o 41Ž90á56č16e77k

14. 5. 2013 0:49

Já vás chápu, ale přece jen používáte slovo lůza v nesprávném významu. Ono pochází z anglického loser, což značí neúspěšného člověka, toho, který prohrál. O morálních kvalitách některých podnikatelů či politiků si právem můžeme myslet své, ale rozhodně (bohužel) nejsou neúspěšní.

1 3
možnosti
IF

Jsme asi podobný ročník a v tom Kežmaroku jsme se možná i potkali ...

4 0
možnosti
Foto

I to je možné... Ale určitě jsme nebyli u stejné roty...;-)

3 1
možnosti
Foto

Velmi zajímavé. Jednou jsem byl na vojenském soustředění a také jsme táhli vozík se zbytky z kuchyně prasatlm a nahoře na kozlíku seděl Zupák, co na nás dole křičel hyjé ! Když se to rozjelo z kopce, poroučel, ať brzdíme. To se dělalo tak, že se zvedla vpředu oj trochu do výšky. Rozkaz je rozkaz tak jsem dole zabrzdil a ta polívka, co byla naložená v hrncích za Zupákem  vychlístla ven z těch hrnců a omyla komplet zupákovi záda. Potom už nechtěl nikdo řídit Rv

6 1
možnosti

I65v46o 86Ž78á89č98e14k

13. 5. 2013 20:40

Proti vyznění článku celkem nic nemám, ale s těmi "frontami na banány" už bych doporučoval přestat. Už to není ani směšné, už je to trapné.

Vždycky, když tady v blogu nebo v diskusi čtu o "frontách na banány", tak je to od někoho, kdo otevřeně či skrytě obhajuje minulý režim a tenhle blábol vkládá nám "pravičákům" do úst přesně tak, jak jste to udělal vy. Já jsem za toho režimu prožil pořád ještě víc než půlku svého dosavadního života a v žádné frontě na banány jsem nikdy nestál ani jsem žádnou neviděl. Banány prostě někdy byly a v tom případě si je člověk koupil. Nebo (většinou) nebyly a pak na ně pochopitelně žádná fronta nestála.

Pamatují fronty na knihy (vždycky ve čtvrtek ráno, když se začínaly prodávat novinky). Pamatuji fronty na atraktivní zájezdy - ty se často začaly tvořit už večer předtím, než se zájezdy začaly prodávat. Lidé v nich nocovali ve spacácích. Sám jsem stál několikahodinovou frontu na osmibitový počítač ZX Spectrum. Nebylo to samozřejmě proto, že by komunisté tyhle věcí "zakázali", jak jste se vyjádřil. Oni prostě jen nedokázali zajistit, aby jich bylo dost.

Vím, že ten žvást o banánech netvoří podstatu vašeho článku, ale mohl jste si jej odpustit.

6 4
možnosti
Foto

Víte, já to prostě napsal proto, že spousta lidí právě s frontou na banány a na toaletní papír stále argumentuje! A zmínka o frontě na banány je asi stejná, jako zmínka o nákupu dolu či pojišťovny... Já nikdy v minulém režimu žádnou velkou frontu nestál a první pořádná fronta, kterou jsem zažil byla až v roce 1993. To jsem stál frontu na pasovém a čekal jsem na nálepku do pasu, která doložila to, že jsem Čech a ne Slovák... a to opravdu stálo za to!

12 3
možnosti
Foto

Yeah! R^

(ale mě nevytočí ani označení lůza ;-D)

2 2
možnosti
IH

I10r88e75n30a 90H24r85u19b20á

13. 5. 2013 20:15

Pro mě byli třeba lůza lidé z hotelu na dovolené u moře, kteří si cpali jídlo od snídaně pod stolem do batohu a pak to žrali na pláži a tvářili se náramně spokojeně, jak ušetřili. A ti patrně dělnický plat nepobírali, když na tu dovolenou měli ;-) pro mě je lůza a socky nevychovaná pakáž a je jedno, zda jede v mercedesu nebo ve Favoritu.

6 3
možnosti
AN

A ještě si vzpomínám na nedávnou příhodu, kdy se naše sousedka-učitelka, dohadovala s jinou sousedkou a té se zastal kolemjdoucí muž, načež se na něj paní učitelka obořila....a co se do toho pletete, vy jeden dělníku, njn inteligentka se projevila.

9 1
možnosti
RS

Pane autore, vám patří R^ a oprávněně. !!!

15 3
možnosti
RS

Já zase žasnu, že si někdo vůbec dovolí to slovo používat o jiných lidech. Neboť použitím tohoto slova o jiném člověku jen dokazuje, že se jedná o projev bezcharakterního jedince, který si ve své domnělé nadřazenosti ani neuvědomuje své hnědé myšlení.

9 3
možnosti
JK

Zpětně to slovo použít lze. Někdy je to nejvhodnější výraz pro vyjádření pocitů z toho, čeho jsou někteří lidé schopni. A hnědé myšlení v tom vůbec není.

3 1
možnosti
AN

KarmaR^.... ano, často je teď toto slovo slyšet a taky je nesnáším,stejně jako socku.

6 1
možnosti
Foto

To slovo socka mi taky nahání husí kůži... Jinak díky.:-)

8 2
možnosti