Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mezi roky 1977-1985 jsem byl zaměstnán instituci, která byla  umístěna ve středu krajského města. Byl tam mléčný bar a zelenina. V té zelenině sice nebyly banány vždy k dostání, ale v tom mléčném baru jsem si vždycky mohl koupit banán zalitý v čokoládě se šlehačkou.  Zdůrazňuji vždy. Už tehdy mi přišlo poněkud absudrdní, že pokud se chci domáknout banánu, musím ho olízat od šlehačky a z něho sloupat čokoládu.

0 0
možnosti
MS

Nejvíce banánů bylo, když jsme v nějaké "banánové" republice postavili cukrovar a ta nám ho pak splácela v banánech. :-)

0 0
možnosti
ZH

Teda to že jste měl první banán až po vojně, to znamená , že jste musel strávit krásné dětství někde " na poustevně ". :-) Nebo Vaši rodiče odmítali stát fronty.:-)

1 0
možnosti
Foto

Karma. Zvláštní to lidé, kteří mají potřebu plivat na dobu, ve které sami žili, mnozí určitě velmi dobře. Dnes se také nedá sehnat všechno, například kvalitní banány - jsou v mizerné kvalitě, ještě nejsou uzrálé a už černají, děkuji, nechci a nekupuji, naštěstí je nepotřebuji.

2 4
možnosti
MS

Ten samotný fakt, že jsem v nějaké době žil, přece nemůže znamenat, že ji musím velebit. :-P

1 0
možnosti

Souhlas. Taky nevím, že bych v dětství neznal banány a pomeranče. Je pravda, že bylo toto ovoce nedostatkovým zbožím a když do zeleniny přišlo, musel si na něj člověk vystát frontu, ale chodily celkem pravidělně. Co se kubánských pomerančů týče, byly chuťově výborné. Problém byl jen v jejich tlusté kůře a špatném loupání. Zjevně proto se používaly na tu šťávu. Všichni ti, kteří jenom z principu plivou na všechno, pocházející z oné doby, jsou k smíchu. Zvlášť ti, kteří tu dobu nezažili a znají ji jen z doslechu. Novináři přitom mají logicky tendenci psát jenom o tom špatném a mladí si obrázek dělají bohužel jen podle toho. Potom taky ty jejich představy o životě před rokem 1990 vypadají.

3 0
možnosti
KV

K48a45r22e70l 29V74a41l29i34š

15. 2. 2014 13:40

Tedy to je ale blábol. Je vidět, že autor žil až na konci osmdesátých let. Nebo měl přístup do kantýny na OV KSČ, kde se ty banány, pomeranče, vložky a spousta jiných věci daly kdykoliv koupit. ;-€

0 2
možnosti
Foto

Nebude to tím, že autor píše právě o konci osmdesátých let a ještě na to v textu upozorňuje?

1 0
možnosti

kubánské pomeranče stály jen deset ká a šťávu měly fakt ohromnou, byly skvělé, jinak třeba v Brně byly banány a pomeranče - často obrovské, co šly nádherně oloupat rukou, pravidelně, no a když jsem jel do Prahy, tak tam už nebylo celou zimu problémem nic, ani mandarinky

1 1
možnosti
ZH

Že by Brnocentrismus?;-D

V Litoměřicích byli banány a pomeranče jen před nějakýma svátkama. A stááááááli se dlouhý fronty.:-)

0 0
možnosti

15. 2. 2014 13:32

Mě teda kubánské pomeranče nechybí.

1 0
možnosti
LN

...a babica...nemáte-li limetku vražte tam mandarinku..když nemáte ani tu dejte kubánskej pomeranč....

1 0
možnosti