Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Marme se vzdycky v aute cestou do prace snazim naladit radio, kde by misto takovych "dulezitych" informaci a radobyvtipneho zvaneni radsi pustili nejakou pisnicku. Takze vypinam a radsi nadavam ridicum ;-D

1 0
možnosti
Foto

Bať, je to tak... O východu i západu sluníčka v České republice by měli být naši občané informováni podrobněji. Minimálně tak jako za komunistů o stavu řek na českých tocích. Dejme tomu takto: Sluníčko vyšlo už u Ostravy v 6,44 hod., za chvilku se přesune trochu na západ k Pardubicím, tam bude v 6,45 hod., kdežto v Praze se to teprve klube. A až bude až v Aši, tak v Beskydách bude už skoro poledne, a to do toho nepletu změny času nebo to, když je náhodou zamračeno... Ono je to stejné jako se srovnáním hodinek a hodin podle TV, internetu a rádií. Můžeme si vybrat, protože "pípání" té přesné vteřiny, když nám bije celá, je radikálně odlišné podle připojení. Tak ať nám to sluníčko i čas ještě dlouho slouží! :-)

0 0
možnosti
JM

R^ Nemůžete chtít po Pražácích, aby věděli, že v Beskydech je to jinak ;-D

0 1
možnosti
PJ

To je podobný tomuto: Včera těsně před dvanáctou jsem se nachomýtnul někam, kde zrovna vyhrával Český rozhlas - Sever. A moderátorka vyřkla něco takovéhoto: "... a za několik okamžiků nám časové znamení ohlásí pravé poledne..."

Rozzuřil jsem se. Chmmm... k.e.c.y, p.r.d.y, p.e.a.c.h.u! PRAVÉ poledne teď nastává až o hodinu pozdějš, tedy cca ve 13 h SELČ (ve skutečnosti plus minus 15 minut, to dle umístění naší hvězdy na nebeský ekliptice, navíc ještě nějaký ty posuny dle zeměpisný délky, žeáno...).

_________________________________________________________

Pro ty, kdo netuší, o čem je řeč - termín "pravé poledne" označuje bod, kdy Slunce je v ten den na obloze nejvýše nad obzorem a je přesně na jihu.

1 0
možnosti
PJ

P.S. Tímto jsem tak trochu vyjádřil i osobní nesouhlas s šíbováním času na letní...

1 0
možnosti