Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

A jak to tam vlastně mají ? Oni volí krále v přímé volbě občanů, či krále volí parlament ?

0 0
možnosti
Foto

K77a36r31e42l 79R67a47d16a

24. 7. 2013 1:17

Našinci může připadat divné, že někde je budoucí panovník vychováván pro svojí funkci už od kolébky. Může se sice stát, že se pro tu funkci nebude hodit, ale i pak existuje možnost ho vynechat a pokračovat někým jiným. Možná, že je to způsob dokonce lepší, než ten náš, kdy se budoucí panovník musí k té funkci probojovat zůznými podivnými způsoby a ve výsledku se může ukázat jako velice nevhodný. Naštěstí je funkční období časově omezené, tak nemusíme na předání ,,trůnu" čekat padesát či více let.:-)

0 0
možnosti
Foto

V podstatě se dá říci že Anglie a americké peníze zachránili Evropu před Hitlerem.

Z toho důvodu i já se snažím s Brity prožívat radost z nepojmenovaného novorozence.

Také je to jediná evropská země, kde je katolická církev považovaná za "protistátní organizaci" stejně jako za první republiky u nás.

Nejspíše to spolu souvisí.

0 1
možnosti
ZS

Dal bych přednost monarchii, kde stačí, že se jednou za generaci narodí následník, než volit každých pár lek nějakého kašpara za prezidenta. Kéž bychom měli někdy představitele státu, jehož bychom mohli ctít stejně, jako ctí její poddaní Alžbětu II a její rodinu.

3 1
možnosti
JP

I smečka vlků má respekt a úctu k těm, kteří ji vedou. Ne tak Čechové, statní to junáci, ti dokážou poplivat bez mrknutí oka jeden druhého, a to i když mu sami dali hlas a dají mu ho zase. Toď náš slavný národ těch, co mají na všechno svůj vlastní nadhled, autority jim nic neříkají a autoritám to ostatně ani nijak nevadí - mají s toho legraci a rvou co se dá! :-)

1 2
možnosti
ZK

Z64d14e58n91a 74K60o56č34í

23. 7. 2013 21:24

Asi jsou jim feudálové milejší, než demokraticky zvolení politikové.;-D

2 0
možnosti
Foto

Oni tam ty demokraticky zvolené politiky mají také, paní Kočí. Takže to kouzlo je v té kombinaci.

2 0
možnosti
OK

byly casy, kdy se z narozeni sveho naskednika trunu radovali i cesi...

3 0
možnosti
KC

Zesměšňující a nepřející komentáře jsou zlomyslné. Měli bychom dítěti i rodině popřát vše dobré a nechat je žít po svém. Česka se tato událost až natolik netýká.

1 0
možnosti