Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BoboHml

27. 3. 2009 18:12
,

R^R^R^

0 0
možnosti

hryhryhry

27. 3. 2009 9:43
jo na Kubě tam by mi bylo blaze

přesně to si myslím i já, už jsem úplně alergická na ty namachrované hajzly, kteří

posílají lidi do Sev.Korey atp.

Ostatně jsem poslední dobou zalitovala, že jsem v devadesátém roce neemigrovala na Kubu, mihla jsem se už skoro dvacet let vyvalovat na plážích, jíst mořské potvory a zapíjet je rumem a milovat se s krásnými mladými Kubánci.

Místo toho se tahám MHdéčkem dvě hodiny do práce, kde za dost odpovědnou činnost účetní pobírám 16 tisíc netto.

0 0
možnosti

Hackyfish

25. 3. 2009 20:50
hackyfish

Jediný článek ...který jsem přeVčetla dvakrát...

0 0
možnosti

TristanTzara II.

25. 3. 2009 17:25
Karma

Hezký článek :-)

Když jsem chodil na střední, tak příspěvek na mne od státu byl asi 180 korun. Spoliuák, syn podnikatele, měl nárok na plnou výši příspěvku, cca 800 korun :-/

0 0
možnosti

pavel 99

25. 3. 2009 18:17
Re: Karma

jste si jistý, že Vám neunikla nějaká podstatná informace? Výpočty různých příspěvků podnikatelům jsou dost děsivé a téměř nikdy a na nic nemívají nárok.

0 0
možnosti

kraken

25. 3. 2009 17:22
rozumny clovek

chape rozdil mezi delniky a lidmi, kteri nedelaj, ac by mohli, za to berou socialni davky ve vysi 3 platu takovychto delnickych Honzu. Priznam se, ze narazku na socky a delniky ve vami popsanem duchu, jsem videl za celou dobu jen jednou (tady na blogu iDnes, cil teda delnik,ale ridic autobusu) a paradoxne pak spusta lidi autorovi desne vynadala, jak je elitar a nevidi si do huby a ze tito lide jsou stejne duleziti, jak ostatni. Autor byl student, takze velkomyslne prejdeme jeho naivitu, zvlastni bylo, ze ti, co se zastavali byli prave ti "lepsi lidi", s velkymi platy (a znalostmi a zodpovednosti).

Takze mam pocit, ze (NASTESTI) to neni, jak pisete. Samozrejme, vzdycky se najde par blbu nebo snobu, ale to se najdou v libovolne skupine lidi...

0 0
možnosti

TristanTzara II.

25. 3. 2009 17:29
Re: rozumny clovek

Tak to si málo všímáte :-)

Tady v diskusích na idnes je socka asi nejpoužívanějším slovem. Každý kdo není podnikatel nebo manažer je socka ;-D

A samozrejmě voli ČSSD nebo KSČM 

0 0
možnosti

lubossula

25. 3. 2009 16:54
pane kolego,

neveste hlavu a verte, ze ti, kterych se clankem dotykate, jsou zpravidla ti stejni, kteri skutecne nic nedokazali a nikdy nicim nebyli. Ten ktery neco umi a neco dokazal nema potrebu se takto pitome o jinych vyjadrovat, ponevadz si je vedom, ze bez nich by nemal ani auto, ani byt ani firmu. K tomu vsemu proste ty "socky" potrebuje. Takze hlavu vzhuru a myslet si sve.

0 0
možnosti

TristanTzara II.

25. 3. 2009 17:12
Re: pane kolego,

To není vždycky pravda. Spousta bohatých jsou arogantní blbové. Jednoho takového mám v rodině :-/

0 0
možnosti

liason

25. 3. 2009 16:20
Já mám také příběh

On se jmenuje Petr. Po revoluci se vykašlal na všechny šéfy a zkusil podnikat. Žádná banka mu nechtěla půjčit, protože jeho podnikatelský záměr byl "rizikový". Půjčili mu kamarádi a rodina. Chybělo mu vzdělání a tak místo aby s kamarády šel večer probírat hokej do hospody, chodil na jazykové kurzy, později dělal VŠ, při svém skomírajícím podnikání. Málem rozboural rodinu, protože nebyl věčně doma, a když byl, tak spal, aby přežil. Koncem devadesátých let se to zlomilo. "Rizikový podnikatelský záměr " začal prosperovat, zúročilo se vzdělání, hodiny dřiny a snaha to nevzdat. Začínal sám, v roce 2000 už měl 56 zaměstnaců a banky se o něj přetahovaly. Koupil si první zahraniční auto, aby při jednání se zákazníky nevypadal podezřele chudě. Přišla zahraniční klientela. V roce 2005 už dával práci 160 lidem a byl strategickým odběratelem dalších dvou podnik. subjektů. Se ženou si pořídili třetího potomka. Od roku 1993 do roku 2003 vrazil každou korunu zpátky do podnikání.

0 0
možnosti

liason

25. 3. 2009 16:21
Re: Já mám také příběh

V roce 2004 se rozhodl po 12 letém bydlení ve 2+kk, koupit větší byt. Pro lidi z okolí byl zbohatlík, tunelář, zloděj a pejorativní označení "pan podnikatel" bylo tím nejmenším, co musel snášet. Poškrábané auto na denním pořádku......naposledy slyšel: "je to hajzl, ten v tom umí chodit, měli by všechny takovýhle pěkně zdanit......

Takže, milý autore, každá mince má dvě strany a nálepkování lidí je náš národní sport.....hned po hokeji.....

0 0
možnosti

da.rock

25. 3. 2009 15:47
Výborný článek - karma

Ano, je to naprosto přesně popsáno a je to opravdu smutné. Nejparadoxnější je, že v době, kdy se i američtí kandidáti na prezidenty oháněli milióny tvrdě a poctivě pracujích Američanů, tak u nás stejní lidé internetovými hrdiny považováni za socky, co si svoji chudobu zaslouží.

A víte co je účelem? Vnutit lidem názor, že za vše si můžou sami. Takový člověk se s tím časem ztotožní a začne o sobě skutečně pochybovat, začne mít dojem, že je nicka, která si vlastní vinou spackala celý život. A to je přesně ono! Důležité je, aby tito lidé nepojali podezření, že je cosi shnilého ve státě dánském, že chyba možná nebude jen v nich, ale taky v systému, ve kterém musí fungovat a který je tak nastaven právě těmi "úspěšnými", těmi různými bankéři, rentiéry, investory, spekulanty, prostě touto skupinou, co svět ochotně ždíme a když ho zcela vyždíme, tak se na ně ještě ochotně složíme, aby náhodou nekrachli.

0 0
možnosti

kluk.od.lopaty

25. 3. 2009 15:58
Re: Výborný článek - karma

Přesně tak nějak to funguje. Jenomže ty sprosťárny na diskusích nepíšou ti bankéři, investoři a jiní kapitáni průmyslu, ale pár ubožáků, kteří se nechali "úspěchem" výše zmiňovaných nějak zblbnout a myslí si, že sami "sežrali" všechnu moudrost světa... Děkuji za pochvalu mého  článku. Pavel Nitka

0 0
možnosti

babka_080

25. 3. 2009 15:41
Jen ne o politice

Já jsem psala jak to bude jen trochu o něčem jiném než o politice a socka je slovo která se užívá na všech  diskuzích když i malinko budete vypadat že nejste IN,Pište raději ty veselé příběhy to budete chválen a Honza musí být fajn ,přece se z těch tajtrdlíků kteří myslí že jsme národ  na úrovni nemusí nic dělat bez nich by jsme určitě také žili.Nejsem do leva mám se asi tak jako Honza a blogy má;-Dm místo televize.Mějte se fajn a hezký den.Nová žtenářka blogu. Ne všech. 

0 0
možnosti

kluk.od.lopaty

25. 3. 2009 15:46
Re: Jen ne o politice

Když ona i politika patří k našemu životu a občas se k ní chce vyjádřit každý... Přeji Vám, jen to ať Vám čtení blogů přinese větší zábavu než ta televize. Věřte, že většina blogerů se o to snaží...;-)

Mimochodem, on ten Honza ve skutečnosti neexistuje, i když podobných Honzů jsou mraky...

0 0
možnosti

artea

25. 3. 2009 15:13
Rozumný Honza

Pokud Honza tak dobře snáší veškeré důležitější strasti života a je s nimi smířený tak by mu nějaké anonymní bláboly na netu o tom, že dělník = socka nemělo vadit. :-)

0 0
možnosti