Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozlík_

7. 11. 2009 0:56
Máte ale problém, copak nechovají krokodýly?

Ano, slušný člověk svého pejska, kočičku a co ještě nevyhodí do popelnice, ale pěkně zakope. ZOO ale nefunguje, jako když je zvíře domácí mazlíček. A potýká se s problémem financí. I kdyby bylo dost, tak nikdy není dost. Další peníze znamenají další možnosti, další chovaná zvířata či lepší podmínky pro ně.

V přírodě určití dravci - tj. šelmy, krokodýli, draví ptáci, hyeny - jednak loví, ale někdy zafungují jako mrchožrouti. Nemusí být specializovaní mrchožrouti jako supi. Čerstvou mršisu sežere lev, hyeny nebo zminovaní krokodýli. Je snad humánější slona likvidovat jinak a místo něj zabíjet řadu krav, kuřat, koz, prasat a co ještě další obyvatelé zoo žerou? Co myslíte, že se dává do granulovaného krmiva? Čerstvé maso, zadní hovězí či kuřecí prsa? Nesemelou tam spíš nějakou nuceou porážku či přímo uhynulé? Pro řadu zvířat není vůbec problém, že jde o uhynulý kus, na rozdíl od domácích miláčků. A víte co jíte Vy za maso?

0 0
možnosti
K

Kozlík_

7. 11. 2009 1:00
Re: Máte ale problém, copak nechovají krokodýly?

O marinovaných masech, předpřipravených okořeněných guláších atd. mám svůj názor. Maso smrdí, tak dobře okořeníme. Zde to nežere krokodýl, ale lidé, kterým ty bakterie vadí, na rozdíl od krokodýlů. A je jisté, ž e každý uhynulý kus se odveze do kafilerie a nezpracuje a neprodá jako maso lidem? A co mořské ryby, chytané ve velkém? Každou jednu jednotlivě někdo ručně zabíjí? Spíš se nechají hromadně leknout - tj. jíme chcíplé ryby, někdy i teplokrevné maso. A v čínské restauraci, ani nemusíte vědět, ale Vietnamci (říká se čínská, ale Vietnamci často provozují) jedí psy. Proč by je nepřipravili hostu, takovou pochoutku, navíc chycenou na ulici, tj zdarma surovina.

0 0
možnosti
HN

Hančka

6. 11. 2009 19:17
Opět bodíky :-)

Zase jsem se pobavila, píšete, Pavle, tak nějak, jak bych to řekla, lehce. Jen tak dál.

Hana Němcová

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

6. 11. 2009 19:49
Re: Opět bodíky :-)

Díky...;-)

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

6. 11. 2009 18:58
Vzpomněl jsem si na jeden fórek,

kdy v ZOO uhynul slon a jeho ošetřovatel strašně brečel. No a novináři se jej ptali, jestli toho slona měl tak moc rád? On odpověděl, že ani ne, ale že mu musí vykopat hrob.R^

0 0
možnosti