Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

možná to tak nějak bude...pamatuji si n dobu, kdy na Julínkových poplatcích u doktora založili socani předvolební rétoriku...poplatky jsou stále i když mezi tím byla ČSSD u vesla.

1 1
možnosti

Takhle holt funguje parlamentní demokracie. Voliči si na 4leté období zvolí své zástupce a ti poskládají a schválí vládu. Ta pak předkládá zákony a parlament je buď schválí nebo ne. Když ale příjde někdo jiný a dosadí za premiéra, kterého nikdo nevolil, tak se pak nemůže divit, že ti zvolení se proti tomu budou stavět zuby nehty. Takže tu máme dvě možnosti:

1. změníme u nás parlamentní systém na prezidentský a pak si tu bude zvolený prezident sestavovat svoji vládu jak on bude chtít a nebo

2. zůstaneme u parlamentní demokracie a parlament si odhlasuje své rozpuštění, čímž skončí i Rusnokova vláda, protože budou nové volby a tudíž i nové rozložení sil a nová vláda.

0 0
možnosti
Foto

Už dávno holt nejde o výkon moci, ale pouze o moc samotnou. 

Vidím to jako nevyhnutelný důsledek praxe, která umožňuje poslancům kandidovat opakovaně. 

Koryfejové s ostrými lokty a vyslouženými ostruhami si pak vydobydou takové postavení, které jim dovoluje ovládat zbylé poslance jako stádo poslušných ovcí. Stačí pohrozit stranickou disciplínou, použít morální apel, případně odpůrce podmáznout.

2 0
možnosti