Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
RK

Vím, že např. Poláci, pracující v ČR říkají: první 3 dny nemoci nejsou propláceny a proto Češi chodí do práce nemocní a nakazí všechny ostatní..

Možná i to je důvod, proč je potom tolik nakažených...

4 0
možnosti
LJ

Ale neni to jen o proplaceni 3 dnu nemocenske. Je to take mnohdy o pocitu nepostradetnosti

0 1
možnosti
JW

Mám to štěstí že v posledních mnoha letech pracuji ve firmách, kde mám nemocenskou placenou zaměstnavatelem jako průměr z platnu, takže finančně nepřijdu o žádné peníze. Nemocenské nezneužívám, ale jednou za dva roky se nějaké déle trvající horečce prostě nevyhnu a jelikož mi nezabírají běžná antibiotika a na některé řady mám alergii tak to vykurýrování bohužel ten týden a půl prostě zabere. Nicméně raději zůstanu doma, vyležím se , uzdravím a nenakazím tím dalších 10 lidí ráno denně v tramvaji a dalších 20 pak v práci, kde budu celý den mrzutý a všechny rušit silným častým kašlem.

Myslím, že nemocenská by neměla znamenat pro člověka být první dny zcela bez peněz a následně za minimum. Co má někdo jako benefit (to vyrovnání platu do průměru) by mělo být standardem. Pokud toho někdo zenužívá je vždy možnost kontroly a případně vyhazovu, je ale lepší lidi motivovat k vyléčení se než aby nakazaili v práci dalších 10 a měli obavy že nezvládnou splátku hypotéky či jiné povinnosti.  Zdraví máme jen jedno, měli by jsme si ho trochu vážit. Tím přecházením všeho v mládí pak strávíme u doktora skutečně celé stáří, jenže to už na poplatky a léky peníze mít nebudeme, takže bacha nato!

Celá tahle politika nemocnosti a dávek je hodně špatná :(

4 0
možnosti
Foto

Mě by spíše zajímalo to uváděné číslo 16 000 000 dnů za 1 čtvrtletí. Když si vezmu že nejběžnější doba nemoci je 7 dnů, tak je to více než 2 a čtvrt milionů lidí nemocných právě v jednom čtvrtletí. To je 1/4 populace ČR. Zajímalo by mne, jak k takovému číslu někdo došel. Žádnou epidemii jsem totiž nepostřehl.

3 0
možnosti
OM

Protože do toho jsou započítány i neschopenky pro těhotné a dlouhodobé pracovní neschopnosti pro částečné invalidní důchodce.. navíc všechny úrazy, zranění atd.

2 0
možnosti
OS

Bohužel, jsme národ simulantů. Jsme "nejnemocnější" národ v Evropě, možná na světě. Zvyk "hodit se marod" je u nás naprosto běžný, návštěv u lékaře máme na osobu snad třikrát více, než ostatní národy.

1 6
možnosti
RRS

Není to tak hrozné, jak to ze statistik vypadá. Pokud jde o "nemocnost", tak tam nám prokazatelně "kazí skóre" armáda seniorů, kterým kromě věku v podstatě nic není, ale potřebují svou léčbu.

A v případě "nemocenských", tedy "pracovních neschopností" si zase pohoršujeme téměř zcela chybějící firemní péčí - jen málo firem poskytuje zaměstnancům nějaký "sick-day", tedy několik "volných" dní v roce na drobné doléčení, o možnostech ne-státní "krátké nemocenské" ani české odbory nevyjednávají. Přesně podle hesla: "každý marod se fláká".

Ve výsledku je to tak, že poctivci radši obětují pár dní dovolené (a zaměstnavatel to jen podporuje) a pokud si skutečně musíte vzít nemocenskou, můžete čekat dvě kontroly týdně, jestli se neflákáte - a jste povinni být ve střehu, otvírat dveře, mít funkční zvonek (a tedy žádný klid na lůžku a posilující spánek!!!).

4 0
možnosti
PJ

Řek bych, že za to může i státem nastavený způsob vyplácení nemocenských dávek. Např. lehčí onemocnění se dá zvládnout za tři dny. Ty ale nejsou placené, byl bych tedy vůl, abych si to neprotáh alespoň na deset dnů a trochu se zahojil. Když se jedná o vážnější delší onemocnění, tak to se také vyplatí trochu natáhnout. Když ale na ministerstvu sedí idioti, tak se nedá nic dělat.

Pochopitelně tu můžou být i jiné důvody, ale tento se mi zdá se na zvýšené nemocnosti podílí nejvíc.

1 1
možnosti
LV

Ten četník mu jí zabalil a usek.

3 0
možnosti
RK

Tak takhle ne. Takhle opravdu ne. S takovou ten kapitalismus nikdy nevybudujeme. Jako by nestačilo, že jsme díky tomu nevybudovali komunismus.   Kde kdo jezdí na dovolenou do trop, jakmile ale sám má teplotu nad 38, tak se tváří děsně nemocně. Rv

1 2
možnosti
Foto

A můj fanklub je kompletní...

2 1
možnosti
PK

P85a21v92e59l 72K47u29l81a

27. 4. 2013 17:26

Kdyby se dalo vsadit na to, že tento text, kterému v podstatě nerozumí ani jeho autor, bude na titulce, tak si vsadím.:-/

1 6
možnosti
Foto

Vy se musíte neuvěřitelně nudit! Autor tomu rozumí moc dobře a stojí si za každým písmenkem! Pokud tomu nerozumí nějaký zabedněnec, tak za to nemůžu... Nebudu přece pod každým článkem psát vysvětlivky a vysvětlovat Vám pane Kulo, která věta je myšlena v nadsázce a která je myšlena smrtelně vážně! A pokud Vás nějak urazilo, že jsem nazval diskutéry samozvanými mluvčími, tak se speciálně Vám omlouvám... Ale debi.a ze sebe dělat nenechám!

5 6
možnosti
MT

Manzelka ma 2 tydny placene nemocneske rocne, ja zadnou. Vase starosti.....

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti