Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Já nevím. Hodně z nás, včetně mne samotného, bylo tehdy předposraných a neudělali jsme nic. Ba co horšího, ani nás nenapadlo něco udělat. Prostě režim tu byl, zdálo se že tu bude pořád a bylo potřeba "jen" držet hubu a krok, jinak člověk přes tu hubu dostal. To je na jedné straně celkem pochopitelné lidské chování, na druhé straně to ale není nějaký důvod ke chlubení na blogu, pokud člověk k tomu nepřidá tu pokoru a nepřizná, že něco dělat mohl, ale nedělal. Například jako můj spolužák na gymplu, který jako jediný ze třídy do SSM nevstoupil. Takže bez karmy.

7 0
možnosti
Foto

karma,spousta s nás žila podobně.

2 1
možnosti
AK

Takhle žila většina lidí té doby. Nejhorší však byli tací, kteří vstoupili rovnou do KSČ, aby prosperovali, aby se jejich děti dostali na školy atd. Vždyť dnešní doba není vůbec ideální. Stále tu je spousta lidí, kteří profitují naúkor druhých a na úkor státu. Vy jste poctivě pracoval a platil daně. Nemáte se za co stydět. Nedávno jsem si se zájmem přečetla životopis Kalouska. V r. 1984 do ČSL a s komunisty Národní fronty budoval socialismus za normalizace a pokračoval dále a proto  je u koryta již 20 let. Takových je tam více.  To mi připadá daleko horší než to co uvádíte vy..!!

1 0
možnosti
VK

Pokud vás někdo nařkl z toho, že máte špatnou minulost, tak z toho bych si těžkou hlavu nedělal. Podstatné není až tolik to, jak se člověk choval a smýšlel v minulosti, pokud tím ovšem přímo či vědomě nepřímo neubližoval ostatním. Jestli vás někdo za takhle popsané věci odsuzuje, tak sám asi bůhvíjak obdivuhodná osbonost nebude. 

Ale nerad bych, aby se svět polarizoval tak, aby to vedlo k zášti, třídnímu boji či dokonce násilí. Ty řeči o "modrých svazácích" apod. jsou docela na pováženou. Pořád je mezi minulým a současným režimem jeden podstatný rozdíl. Tu nynější politickou garnituru stále ještě můžeme odstavit od moci standardní cestou - prostě volit ty, co jsou slušní a ochotní jít do veřejné správy. A jestli takoví nejsou (= tzv. není koho volit), je to bohužel problém celé společnost, nejenom modrých a či jinak barevných zastupitelů nás, obyčejných lidí.

3 0
možnosti
J'V

Stačilo by, abyste byl věřící, nebo jinak nepohodlný a už byste to splynutí s davem a ploužení se v houfu ohnutých ovcí měl mnohem veselejší.

Nicméně hlavní je neškodit těm ostatním.

1 4
možnosti
MJ

Ale no tak, nemusíte to hned dramatizovat. Prostě jste jen nebyl moc bystrý a moc odvážný. Průměrný člověk, jakých je většina. Bohužel...

5 13
možnosti
FP

Zato vy jste bystrý a odvážný a pokud byste v te dobe zil, byl byste narodnim hrdinou a vycnivajicim bojovnikem proti komunismu. Jste k smichu ...

11 0
možnosti

tak hlavně, že jste si to uvědomil, to je hezký začátek...

3 4
možnosti
KH

Jedním slovem super! To by si měl přečíst Ziegler...

4 4
možnosti
OU