Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Pěkně ubohá agitka.

S tím příměrem chleba by to chtělo dopracovat. Drtivé většině pekařů nebude vadit pomoc v únosné míře. Ale odebírání 75 % napečeného chleba už není pomoc v únosné míře. Mnoho pekařů coby dobrých hospodářů zjišťuje, že si díky neustálému rekvírování jejich práce ze strany samozvaných "pachatelů dobra" nedokáží ani ušetřit na horší časy.

A pak jsou tu další skutečnosti. Že z rekvírování chleba je výhodný byznys, počet úředníků, žívících se rekvírováním chleba, začíná raketově růst a stávají se nedotknutelnými. Že si tito lidé bokem "ulijí" hromadu chlebů, velkou část nechají bez užitku zplesnivět a pouze menší část "jaksi" využijí. Časem pekaři zjistí, že se v okolí nachází hodně lidí, kteří na pekařské (a jiné) řemeslo kašlou, protože je výhodnější natáhnout dlaň a říci "dej" než pracovat.

A pak se jen ptáme: kde asi udělali "pachatelé dobra" chybu. A oni odpovídají: Nikde. Za všechno mohou přece špatní pekaři, kteří to hrotí do extrémů. Až budeme moci odebrat pekařům 150, 200 či ideálně 500 % napečeného chleba, vznikne námi vysněný socialististický ráj na zemi.

0 0
možnosti

Ono je vubec divne rikat o nekom, ze je levicak nebo pravicak, kdyz zil v dobe, kdy se takove ptakoviny neresily.

2 0
možnosti

Jasne ze byl, 

mel dlouhe vlasy a nepracoval, co chcete vic :-)

0 0
možnosti
MM

Ježíš kázal lásku i nenávist - to se opravdu chytlo a drží dosud.

Ježíš sliboval Královstní nebeské - to se neprokázalo, ale levice si myslí, že to dokáže.

Ježíš kázal...  a jediné a nejdůležitější se mu povedlo - lidé začali kriticky myslet

howgh,ejmen

0 0
možnosti
Foto

Tak to je opravdu blábol:-(

0 0
možnosti
JH

J89a71n 98H38l81e20d32í57k

16. 2. 2014 15:42

jo, solidarita je krásná a potřebná věc, ale ne pro vychcánky, a těch se rodí nejvíc

0 0
možnosti
PV

A máte snad důvod makat 10 hodin denně 5 dní v týdnu? Nemáte :-), protože byste vydělal víc než je zdrávo a stát by Vás svou progresivní daní zase obral. Tak proč se snažit? To radši být ten sociální případ nebo mít dvě mizerně placená zaměstnání a o druhém nikomu neříkat. Lidi prostě nejsou motivovaný pracovat a tak spoléhají na solidaritu ostatních.

0 0
možnosti

Pokud platí zákon o zachování hmot, tak nikdy nemohl zázraky  dotoval ze svého. Ta hmota někomu někde chybí.

1 0
možnosti
RS

Tento zákon platí pro všechny, kdo jsou pod tímto zákonem, nemusí ovšem platit pro toho, kdo ten zákon vymyslel a stvořil. ;-D;-)

0 0
možnosti
RS

Když Ježíše pokoušeli se zlým úmyslem: Je dovoleno dávat daň císaři, nebo ne?

Tak těmto lidem odpověděl:

„Odevzdejte tedy, co je císařovo, císaři, a co je Boží, Bohu.“

Nebo-li dal jednoznačnou odpověď, nemíchejte politiku a úctu Bohu dohromady. Politika je váš vynález, tak si následky vyžerte sami.

3 0
možnosti
Foto

Ale v tomto případě jej nikdo nepokoušel. Oni se jej jen ptali, jestli mají platit císaři (v té době určitě nekřesťanské) daně. A on ukázal rub mince a upozornil na portrét císaře, který tam byl vyražen. Ale to je jen technická poznámka k vašemu příspěvku...

0 0
možnosti
MK

Ježíš byl levicový hippie revolucionář R^

0 0
možnosti