Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P78e28t18r 53K36r60á94l

10. 2. 2013 19:00

Tak Mikeš už je takřka tři roky na černé listině těch nejprovařenějších rasistů v zemi, takže jeho nezařazení je zcela pochopitelné. ;-D

5 0
možnosti
PJ

Je tady nějakej pamětník starší než já? Potřebuju pomoct najít tohle:

V době na přelomu 60.-70. let, kdy se s úspěchem vysílal živý zvířecí večerníček s houserem Saturninem (a pár let nato přišlo kreslený černý kuře Kalimero), tak taky běžel zkraje let 70. nějakej loutkově animovanej (technologie jako Pat a Mat) nejspíš maďarskej večerníček o dvou popletených vynálezcích, tuším se jmenovali Viktor a Horác. Pamatuju si jen úryvek z jednoho jedinýho dílu, a to ten, kdy se nějak honili, jeden namaloval barvou na zem nejdřív malý kruh, pak delší a delší čáry, jenže nad tou namalovanou barvou vyrostla nějaká neviditelná zeď a ten co honil, do ní vždycky narazil a honěnej mohl zase o kus utýct a namalovat delší čáru.

Jelikož neumím cizojazyčně hledat, mohl by někdo jazyků znalý to zkusit najít?

4 0
možnosti
LN

..podle mne to nebyl večerníček...ale šlo to v rámci nedělního Kamaráda....ale možná se plteu...

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
BM

Méďa Béďa, pes Filipes či kocour Fous....ti byli také skvělí

4 1
možnosti
RK

Existoval ještě jeden pořad, který dávno před revolucí vysílal pohádky a byl, troufám si říci, hodně oblíbený - a sice Pohádkové dívánky. Takové adaptace pohádek Tisíce a jedné noci, to by i stálo za reprízu.

3 0
možnosti
IH

K tomu Železnému bych citovala Františka Hrubína: "Svět byl stvořen pět minut před tím, než na něj začali kulit svá kukadla!" Co bychom chtěli od našich komentátorů?

4 0
možnosti
BM

Trochu bych to opravil: Ti skvělí medvědi, co se potkali u Kolína nikdy nebyly uváděni ve Večerníčku, ti se vyskytovali v pořadech, které uvádíte, např.. Studio kamarád, či jako předfilmy v kinech. Co se týká kocoura Mikeše, to je fakt škoda, lepší jak ideologické Krkokonošské pohádky o zlém Trautenberkovi (mimochodem tento rod skutečně existoval, jednalo se o šlechtický rod pocházející z Chebska).

Jinak karma......

3 3
možnosti
Foto

Tak s těmi medvědy to tak asi bude, ale s tou ideologii v Krkonošských pohádkách bych to tak neviděl.... Vždyť to psala paní, která  v té době měla absolutní zákaz a v titulcích byl někdo úplně jiný! A hlavně, bylo to pro děti a líbilo se to!

6 2
možnosti