Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SW

Kycem neni vse, co se obecne libi. Nezapomente i na dalsi wikidefinici, levne, lacine, rusive pusobici atd.

Kyc = Troska i sadrovy trpaslik. Tak uz to nereste.

3 2
možnosti
JH

a kdo si myslíte,že tvoří wikidefinice, to můžete i vy. Když je tam levné, tak co je myšleno to levné ?  A zase budete řešit nějakou definici a jste zase na začátku. Tato definice má přenesený význam,nic neříká, protože byste musel asi použít výpočet v  Kč

0 4
možnosti
RH

koukám, že vám téma nedá spát....;-) Příroda nemůže být kýč ani umění, protože není vytvořena člověkem a kategorie umění nebo kýče se vztahuje k lidské tvorbě..

3 1
možnosti
JP

J54o70s97e47f 11P33o23t14r

18. 2. 2013 22:14

Např. kýč je většina filmů zhora uvedeného pana Trošky. Ten ve svých kýčích používá k vyjádření dramatického rozporu krásné, mladé (v Slunce, seno ... komunisticky mladé). neopotřebované hrdiny v kontarstu se starými nemocnými, slabými, společensty ostrakizovanými (farář) hrdiny. Z těchto rozporů vyvstanou zajisné humorné scénky.

Ty scénky jsou ovšem humorné a vtipné pouze pro lidi  emočně nevyzrálé, ostatním připadají trapné. Normální člověk musí pochopit, že stáří, nemoc, duševní nedostatečnost není důvodem k výsměchu, člověk emocně nevyzrálý si výsměchem vůči nim upevňuje sebevědomí.

Podle toho jak dneska informovala NOVA, že na Babovřesky jsou fronty, zdá se, že 80% lidí u nás je mimo realitu.

Jsem zvědav, až jednou pan Troška nebude sto udržet moč a stolici (což je k jeho způsobu života pravděpodobné), zda to bude pokládat za vtipné a humorné.

2 1
možnosti
Foto

Za kýč je možné považovat takové, kde prvotním zájmem je vyvolat podobenství s tím co kýčem není. V podstatě jde o plagiát myšlenky. Napodobeninu něčeho, co prvotně smysl mělo, ale později přešlo jen ke snaze vyvolat dojem záměny.

Třeba první trpaslík byl jistě dobrá myšlenka, ale ten stotisící?

Mimochodem, jeden výrobce trpaslíků mi kdysi řekl, že když nějakýkus  nemůže prodat, tak jej trojnásobně zdraží. Jde o kýč, chce vyvolat dojem vzácnosti. Podvést zákazníka falešnou představou, že nabízí něco, co to neobsahuje.

Kýč nemá to, za co se vydává, nemá originalitu.

0 2
možnosti
JL

Sice jste si pomohl wikipedií (jak jinak), ale problém ve své podstatě jste zdá se nepochopil. V politice se tento kýč nazývá populismem. Takže palec dolů.

5 2
možnosti
Foto

Pokud napíšu: "Podle encyklopedií je jako kýč označováno dílo"... tak jsem si opravdu pomohl wikipedií! (jak jinak, že?) Já možná nepochopil problém, ale vy jste nepochopil článek!

1 6
možnosti
JH

Umělec umí svým uměním sdělit okolí nějakýprožitek,zážitek,nebo svoji myšlenku-nápad.Pokud tvůrce ničím z toho neoplývá,vytvoří dílo odtržené od skutečnosti – kýč. Zatím co natočit kýč jakofilm,udělat foto je technicky nenáročné, namalovat kýč každý nedokáže ( např.namalovat krásný hrad na kopci,okolo jede parní mašina, pasou se tam králíci ajeleni s labutěma). Dalo by se vše  podrobněrozepsat.Teorie informace-kybernetika by to osvětlila spolehlivě

2 5
možnosti
JH

nesouhlasím s výrokem ....Takže kýčem je, jednoduše řečeno, vše co se obecně líbí!

2 0
možnosti
Foto

M65i66l66a96n 91K34a42s74l

18. 2. 2013 20:17

Nějak v dalším textu opojíjíte to " dílo, které je příliš okázalé, rušivé, triviální nebo laciné" a demagogicky vypichujete jenom tu líbivost. Rv

7 1
možnosti