Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

N34e53l59a 32P40a46l47o28v31á

26. 7. 2013 23:28

To jste si vyhrál, žejo?;-)R^

Fajn čtení.:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky... Já si rád hraju...;-)

0 0
možnosti
Foto

L49i95b57o76r 30K17u45s

26. 7. 2013 15:48

Pane Nitko, trefne napsáno, s nadhledem a ironicky. Líbí se mi to a sdílím Váš náhled.:-)R^

0 0
možnosti
PZ

to není o nejakem duchu ustavy, to je o chovani, pokore, inteligenci a td... tu nemůžete vepsat do zákona. To ze Zemna je velkohuby buran vi každý kdo ho uz sleduje od 90. Je jaky je ja mu to nezazlivam. Ja to zazlivam vsem obcanum kteří ho volili. Protože ti jsou tak nejak rozumu mdlého. Nekteri prozreli a nekteri se stech naschvalu raduji.

0 0
možnosti
JL

Pane Zajicku, ja se raduji, i kdyz s vasimi prvnimi dvema vetami ze srdce souhlasim. Potrebovali jsme toho "burana" aby pichl do vosiho hnizda. Proto se raduji. Podivejte se na ten nas system. Poslanecka snemovna, snuska nasi vyspelosti, nevi co ma delat (at je to nalevo ci napravo) s tim jednym "buranem " jak jej jmenujete. A to se vyhnul je jedne zvyklosti. MZ pridal ve svych proslovech jeste par vzkazu te nasi snemovne a ta nevi co ma delat. A to mame ustavu, i kdyz velmi ubohou, ktera dava scela jasnou odpoved, jak pro levou tak i pravou stranu. Chceme-li MZ pozastavit, musime se smirit s pravicovou 101kou a ti by meli poslechnout byvaleho poslance pana Kasala a jeho navod. Levice zatim si musi prebrat, zda MZ je jejich clovek nebo rozbijec CSSD. Cely scenar je proveditelny za predpokladu, ze vlada MZ nedostane duveru. Pockejme na cas okolo 8. srpna. Tam se uvidi, jak jsou ty strany v poslanecke snemovne chytre.

0 0
možnosti
VC

V72i86t 79C61h65a11l95u68p57a

26. 7. 2013 12:19

Přidám se taky se svou jednou zažitou "zvyklostí". Onehdá jsem už nevím kde to bylo zaparkoval na přeplněném parkovišti u nějaké administrativní budovy ve větším městě na jednom z mála posledních míst, a když zamykám, tak na mne z okna přízemí té budovy haleká nějaká paninka: "haló pane na tom místě nemůžete parkovat, tam parkuje náš pan ředitel!"...a já nato, ale vždyť tu není žádná značka...a ona no víte on to oficiálně nemá to místo rezervované, ale stojí tam vždy, je tam ZVYKLÝ! parkovat vždycky a všichni to tu vědí....budete mít problémy, víte jaké má postavení??? A já jí řekl, i kdyby to byl prezident USA tak pro něj platí stejné zákony a jak pro kohokoliv jiného, a nějaké svoje "zvyklosti" si může strčit někam.....samozřejmě, že pořád něco hulákala, já nakonec zaparkoval jinde...nebudu riskovat poškrábaný lak či propíchlou pneumatiku....Prostě závěrem co tím chcí říct...dodržovat se musí pouze platné zákony, ne nějaké běžné "zvyklosti"

1 0
možnosti
Foto

O32t51a85k43a85r 33S85e95k40l

26. 7. 2013 12:38

No vidíte , pane Chalupo, nakonec jste přeparkoval. Váš příklad ale není příliš vystihující danou situaci s MZ. Dám tedy jiný. Co kdyby MZ pověřil vytvořením vlády poslance Ratha ? Ústava nepředpokládá věznění poslance, to musí nastoupit ony "idiotské" zvyklosti.

"idiotské" je tedy i dávat ženě přednost ve dveřích nebo v tramvaji pouštět sednout starší ? Vždyť to není nikde psáno.

MZ si se zvyklostmi vskutku starosti nedělá. Ústava opravdu nepředepisuje, v jakém stavu se dostaví prezident k odemykání korunovačních klenotů!

0 0
možnosti
JH

J31a63n 92H95l78e36d13í40k

26. 7. 2013 11:51

všichni politici vznikli tady v tomto národě,, tak konečně pochopte, že se ---ač by moc rádi--  nemohou chovat jinak než vy a ostatní velmi pracovití, čestní a zodpovědní súdruhovja,--- pouze PAROUBEK se přiznal, že má objednané Marťany !

1 0
možnosti
BM

Tak si představte že jsem spoustu let jezdil do práce autem pořád po stejné trase. Pak jsem jednou vyjel na kole a zkratkou. Zastavili mě policajti a  obvinili mě s toho že nedodržuji své "zvyklosti" a jedu si klidně na kole místo abych jel autem. Je to nadsázka ale u nás je možné vše.

Hezký den

2 0
možnosti

a to is predstavte, ze jste pokazde jezdil jinou trasou a teprve na jedne vas policajti zastavi

0 0
možnosti

Žádné ústavní zvyklosti se "každý den neobjevují". Ty už tu byly. Že je Zeman ve své sebestřednosti tak bezskrupulózní, že je odmítá, to je věc jiná. Ústavní zvyklosti jsou věcí džentlmenské dohody. Vycházejí z poznání, že nelze zákonem postihnout vše. Podílejí se na předvídatelnosti systému. Zeman navíc není konzistentní. Pokud se mu nějaká ústavní zvyklost nezdá užitečná, považuje ji za idiotskou. Ovšem to, že vláda podá demisi, pokud podá demisi premiér, je také ústavní zvyklost. V Ústavě ji nevyčtete. Takže ministři mohli nakrásně po Nečasově demisi zůstat ve své funkci a počkat si, až je bude prezident postupně odvolávat na návrh Rusnoka.

2 1
možnosti
Foto

O58t35a45k64a89r 11S62e80k83l

26. 7. 2013 11:03

Možná opravdu ministři měli zůstat. Alespoň by ta paralela s Vítězným Únorem nebyla tak očividná.

0 0
možnosti
LK

Ony totiž zde chybí ty generace demokratů, všechny co bylo (odvolávání se na Masaryka atp) fungovalo za zcela jiné politické a evropské situace, která je těžko přenositelná. Navíc i naše Ústava a Listina byly šity poněkud horkou jehlou, takže mají k dokonalosti velmi daleko.  V zásadě je dobře, že teď probíhá válka mezi částí poslanecké sněmovny a prezidentem. Právě v této situaci krystalizují ony ústavní zvyklosti a objevují se nedokonalosti ústavních zákonů. Prostě této zemi byla dána do vínku nestabilita už z podstaty - rozviklaný středoevropský region, který se často stával hřištěm velmocí, nesoběstačná ekonomika z různých důvodů, nekonečné rozepře mezi národnostmi, scelování, dělení, odtrhování. Takže půtky, přetahování se o provaz nebudou mít jen tak konec.

2 0
možnosti
PK

P48a54v32e47l 20K29u19l24a

26. 7. 2013 10:20

Hezky napsáno

0 0
možnosti
DR

Nejde mít pravidla hlídající pravidla. Prezidentský post bohužel vyžaduje určitou masarykovskou odpovědnost a úctu k Ústavě, ne prolhaného, nenávistného a rádobyvtipného Napoleona.

3 2
možnosti
Foto

O68t42a26k21a52r 34S39e86k98l

25. 7. 2013 21:33

Existuje takové jidiš slůvko chucpe. Není snadno přeložitelné. Dalo by se říci, že není přesnější popis chování p.prezidenta Zemana. Ono je ústavně konformní , ale na hraně.....Ono není úplně neslušné, sprosté a vulgární, ale.....Pan prezident nás úplně všechny nepovažuje za idioty, ale....skoro všechny.

V duchu bonmotů MZ bych řekl svůj názor : MZ je třetí nejlepší prezident samostatné ČR po roce 1993. Byť s velkým odstupem.;-€

4 3
možnosti
DR

V knize Jidiš pro radost se chucpe charakterizuje jako: „Zlost, otrlost, cynismus, nepochopitelná kuráž, dovolenost spojená s arogancí, prostě něco, co žádné slovo v žádném jazyce nemůže plně vyjádřit.“

Chucpe se často ilustruje takto: „Mladík je souzen pro vraždu svých rodičů a žádá soud o shovívavost, protože je sirotek.“

1 0
možnosti