Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cirrat

27. 11. 2009 10:37
díky :)

Už jsem se pod tím článkem vztekala na Facebooku - ona totiž alpská protěž, německy Edelweis, je velmi oblíbenou rostlinou ve Švýcarsku. Je totiž endemická a vyskytuje se hlavně v Alpách (že) a Švýcaři jsou na ni jako na rostlinu velmi hrdí.

A protože je bílá, často se zobrazuje na tmavém, nejčastěji na černém, pozadí. Jsou proto Švýcaři národem nácků? :-)

0 0
možnosti

MORAK

27. 11. 2009 8:38
A zakažme 1.máj, to nacisti velmi slavili !

Písmeno S je taky podezřelé, a číslovka 14, nebo 15 ? - ta je taky podezřelá !

0 0
možnosti

petrph

27. 11. 2009 2:09
medializace

Venkoncem, když si skupina mládeže dá do znaku květinu, po půl roce příjde historik a vysvětlí jim, že jí měli ve znaku fašisti,a jaká zvěrstva prováděli, rádi se toho znaku zbaví.

Dovedu si představit, i nevědomou mládež, co si dá do znaku srp a kladivo, třeba  pod vlivem vyprávění o nějaké hrdinné partyzánské skupině za 2.světové války.  Zase je na pamětnícíh, aby jim vysvětlili co to byli komunisti, a co tu 40 let prováděli.

Jenomže, když místo pamětníka či historika příjde novinář, nic nevysvětluje a rovnou otiskne článek, ve kterém je veřejně  označí  za propagátory  fašismu či komunismu?? Opravdu to těm novinám stojí za to stojí, vytvářet den a den nové aféry???

0 0
možnosti

Hančka

26. 11. 2009 23:30
Trochu jinak, ale vlastně stejně

Tak jsem vám, Pavle, chtěla napsat, že se dobře čtete i když opustíte svoji humornou parketu, ale tím srpem, kladivem, růží a modrým ptákem jste mě opět dostal:-)

Zdravím

Hana Němcová

0 0
možnosti

kluk.od.lopaty

27. 11. 2009 5:57
Re: Trochu jinak, ale vlastně stejně

Dostal? A vjakém smyslu, dobrém nebo špatném?:-)

0 0
možnosti

Pepan A2

26. 11. 2009 22:43
Ale musíte uznat, že takovou diskusi na blogu nikdy

nebudete mít. Za jediný den u dvou článků asi 2500 příspěvků. To nemají ani články o sexyhrochovi. Je tam sice zanedbatelný detail, že všechny tyto příspěvky autora označují ne zrovna lichotivými termíny, ale účelu bylo dosaženo. Idnes prokáže čtenost a může inzerentům doložit, že mají své reklamy v novinách, které se čtou. Ale objvila se tam zajímavá myšlenka, která by se měla uplatnit v praxi. Autoru největšího blábolu by byl udělen titul Zlatá protěž roku. Původně jsem sice prosazoval v diskusi soutěž o něco úplně jiného zlatého, ale i když se ke mně bouřlivě připojila celá řada diskutujících, můj příspěvek byl asi po hodině smazán. Vážný uchazeč na letošní titul už znám je a asi jej hned tak někdo netrumfne. Abych nebyl osočen z toho, že rozhoduji za jiné, dole nechávám odkazy na články dotyčného autora, abyste pochopili, že jsem demokraticky rozhodl správně.;-D

0 0
možnosti

archivnidonsimon

26. 11. 2009 22:43
taxem na to kouknul ještě jednou

na první pohled by mně byly podezřelý tak čtyři znaky z několika desítek...

0 0
možnosti

archivnidonsimon

26. 11. 2009 22:39
sranda je

že většina ze symbolů divizí SS vypadá reletivně nenápadně a nevinně. Jenom pár jich uhodí do očí, že to asi nebude to pravý. Ale už třeba Leibstandarte Adolf Hitler měla ve znaku kdoví proč klíč.8-o A jiný maj třeba tureckou šavli (tuším Handzhar z Bosňáků). Fakt je, že vygooglit se to dá komplet i popisem, ale když je tam jenom ten symbol bez názvu, u většiny to člověka (pokud není znalec, historik, emeritní člen SS atd...)celkem vzato nenapadne. Jen tak by mě zajímalo, jak by třeba naše veleslavná justice, policie a hlídací psi demokracie reagovali, kdyby nějakej vojcl měl na přílbě třeba srp a kladivo, Che Guevaru, Maa, Džugašviliho atd. Odvážím se typnout, že by se nestalo nic...prostě každému stejným metrem, že.;-€ 

0 0
možnosti

norayellow

26. 11. 2009 22:31
Trochu myslet

Kdyby dotycny nebyl liny a venoval by vygoglovane protezi a jejimu pozadi 5 minut ve Photoshopu nemusel byt problem. Temer vsechny image ktere vygoglujete maji nejakeho majitele. Bud primo autora, anebo firmu ktera se prodejem prav k image zabyva. A s jejich rozsirovani bez opravnene licence (i jako logo firmy) se muzete dostat do maleru. Tolik volnych image ktere by za neco staly na netu neni. Kdyz se mu libila tahle protez, stacilo zmenit oval na ctverec, pozadi dat napr. fialove, tu ohnout listecek, dalsi listecek pridat, tu pozmenit barvu. Kyticku a pozadi upravit.  Je z toho originalni znak a mohl si na nej vyjednat copyright.;-)

0 0
možnosti

tučňák v exilu

26. 11. 2009 22:40
Re: Trochu myslet

A kdo má autorská práva na logo protěže v oválu? :-P

0 0
možnosti

tučňák v exilu

26. 11. 2009 21:53
Věcná

znak si nepřivlastnily jednotky SS, protěž alpská byla a stále je (kromě mnoha "horských" spolků, ať ochranářských nebo turistických) také znakem horských jednotek Alpské oblasti, tzn. Německých , Rakouských, Švýcarských... A to od r. 1915. S SS toho má společného asi tolik, jako červený kříž, který nosili zdravotníci SS.

V současnosti pak téměř totožný symbol (jen bez stonku, o který protěž přišla při modernizaci znaku) používá 23. brigáda horských myslivců Bundeswehru (a že je Německo na nacistickou symboliku pěkně háklivé), dále třeba 6. pěší brigáda Bundesheeru (Rakousko), 21. střelecká brigáda (Polsko - za zmínku stojí, že Polské střelecké jednotky měly před i v průběhu 2. světové války ve znaku i svastiku) atd...

A na sanitkách je přitom nerušeně emblém 6. divize zbraní SS "Nord" :-)

0 0
možnosti

Igor Bezbolestnyj

26. 11. 2009 22:00
Re: Věcná

Taky jsem se dočetl, že protěž byla symbolem protinacistické skupiny Edelweisspiraten v Německu :-) Nicméně dotyčná divize Waffen SS Kama měla v erbu něco jiného, myslím slunce.

0 0
možnosti

pkula

26. 11. 2009 21:49
Máte naprostou pravdu,

podle mého i v tomto případě všeho moc škodí, Pavel Kula a karma

0 0
možnosti