Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

proboha proč se navážíte do minulého režimu ? ty cestující šikanujete vy, tady a teď, a ne dr.Husák

0 1
možnosti

Závidím Vám Vaši představivost - násilné střety mezi revizory a černými pasažéry při provádění dopravní kontroly mi komunistický režim nijak neevokují. Dokonce si myslím, že jich bývalo mnohem méně, což bylo dáno mnohem přísnější klasifikací napadení revizora. Bolševik takové násilníky rychle a efektivně trestal. Obvykle za výtržnictví. Nejdříve podmínka, za recidivu se šlo na pár měsíců sedět.

V Praze dlouhá léta přežívá mýtus, že turnikety byly z metra odstraněny proto, že byly zastaralé, poruchové a že pro ně nebyl dostatek náhradních dílů. Občas se zmiňuje i "polistopadový" důvod a sice, že byly ruské.

Skutečnost je ale jiná. Hlavním důvodem bylo svého času to, že při praktických zkouškách evakuace stanic metra nevyhovovaly požadavkům na propustnost. Lidi utíkající před požárem, zakouřením nebo třeba explozí ve stanici metra by se prostě ušlapali. Proto především "hasiči" požadovali jejich demontáž.

Asi Vás nepotěším, ale problém propustnosti turniketů v protisměru zřejmě hned tak vyřešen nebude. Ani v Praze, ani ve světě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 582x
„Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“ John Lennon

Od roku 2014 uvolněná členka zastupitelstva a předsedkyně finančního výboru, MČ Praha 4. Členka KDU-ČSL.

Uvítám vaše připomínky a podněty.

Seznam rubrik