Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Četl jsem dnes ve škole pracovní list pro děti, co je velká noc. Vypracovala ho KSČ? Nevím, ale bylo tam o duších zemřelých co vstupují do domů a za týden se zas odeberou zpět, musíte se ale chovat opatrně! Takže hlavně co nejmíň o Kristu.

Jestli se dobře pamatuji, v katolickém kostele se na Velký pátek mimo jiné modlíme pravidelně za všechny lidi. Bůh přeje všem lidem dobro, dokonce po smrti dobro věčného života v nebi. Umožnění té cesty do nebe uskutečnil právě Kristus. Tato cena pro každého z nás byla zaplacena draze, i když mnozí z nás nejsme zbožní, daroval svůj život Kristus i za nás.

Chcete-li se tedy dozvědět něco nového o té Cestě, můžete třeba číst na bible-online.cz o Kristově životě i smrti v evangeliích (Matouš, Marek, Lukáš a Jan; např. Mt 26:1 a dál). Myslím, že dobře vyjádřený je také film Umučení Krista od Gibsona.

2 0
možnosti
MK

Katolíci nemají problém. Nic neslaví, je to pro ně den smutku a půstu. Takže za sebe mohu říci vyřešeno.

1 1
možnosti
JP

J63o36s85e45f 73P81o14t21r

10. 3. 2016 18:10

V české ateistickém národě byste ovšem skutečné ateisty na prstech jedné ruky, maximálně na několika rukách spočítala. Většina lidí je věřících : horoskopy, ezoterika, magie, hádání z ruky, vykládání karet, léčitelé, čínská medicína, konspirační teorie, černá kočka přes cestu, nepřekročit kanál, vyvolávání duchů, mimozemšťané .......

2 1
možnosti
TT

Tak já z těch pověrčivéch bláznů neznám ani jednoho.

0 0
možnosti
TT

Uvařením nudlí, darem to od jediného Stvořitele - LŠM.

0 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 582x
„Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“ John Lennon

Od roku 2014 uvolněná členka zastupitelstva a předsedkyně finančního výboru, MČ Praha 4. Členka KDU-ČSL.

Uvítám vaše připomínky a podněty.

Seznam rubrik