Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po dlouhé době polopatický článek o zavedení Eura. Samozřejmě jde také o evidenci skrytých peněžních toků v korunách a vyčíštění některých skrytých rezerv. Samozřejmě to je o správném převodním kurzu a zabránění spekulací. I tím se dá docela dost věcí vyřešit prakticky bezplatně. Již aby to bylo, nebo tu zústaneme jak Milouš Jakeš v plotě.V

0 0
možnosti

Proti eurovalu- ESM byli jen VV a KSČM!!! O eurovalu se diskutovalo pouhých 61 minut!!! Jde o vlastizradu většiny poslanců. Pokud se nepletu, někde se za vlastizradu trestá zastřelením.!!

1 0
možnosti

Paní First prostudujte si ekonomii. O významu měny je tam NĚKOLIK kapitol. O významu devalvace vůbec nic nevíte. má své výhody i nevýhody, ale v krizi je nepostradatelná. Jen proto je Řecko už přes pět let ve skutečném bankrotu. Tuto krutou pravdu už ekonomové dávno ví, ale politici to nahlas neřeknou!

1 1
možnosti

Nejsem fanatický odpůrce eura (takže by mne do ODS nevzali) a ani nevěřím v jeho smrt, ale ...pan Niedermeyer hraje za klub TOP- majitel K.S., šéftrenér M.K. Takže takto musí vystupovat.  Podle výsledku TOPky v těchto volbách může stoupat na politickém eskalátoru vzhůru. Poněvadž je to vzdělaný člověk a ošlehán praxí, myslím si, že některým závěrům co prezentuje na 100% nevěří.

Stejně dnes na euro nemáme a v budoucnu to může být těžké rozhodnutí - když dáte dohromady výhody a rizika.

0 0
možnosti

Záměrně lžete nebo jste pravnukem H.Ch.Andersena a nebo, což je nejpravděpodobnější, je vám už fuk, co se stane s cenama po zavedení eura, protože to je pod vaši rozlišovací schopnost.;-€

1 1
možnosti

Regulovaná ekonomika s dotacemi nemůže být nikde na světě úspěšná! To vám řekne každý ekonom začátečník.To dokázalo mnoho levicových vlád na celém světě, kde vládla levice, tak se ekonomika zhoršovala. Regulace a dotace jsou hrobem pro růst ekonomiky!!!!

1 1
možnosti

Lžete - Čína reguluje a dotuje ..........!

1 2
možnosti

Stačí porovnat si ekonomická data zemí BRICS  a zemí EU. Kde se ekonomika zlepšuje a kde zhoršuje. Za deset let se dá velmi mnoho udělat. Z Německa se za pouhých dvacet let stal supertygr, a doslova z ničeho. I když to platili amíci. I Řecku trvalo zadlužení x let. Každopádně za deset let se dá udělat velmi mnoho dobrého i špatného a na porovnání to přebohatě stačí. Není o  čem diskutovat.

1 1
možnosti

Karma a naprostý souhlas - málokdy člověk narazí na tak fundovaný a argumentačně vyrovnaný pohled na ekonomickou skutečnost dnešního Česka v souvislostí s možným zavedením €.

5 2
možnosti
Foto

Karma! Stačí se podívat na Slovinsko, které má euro už od r. 2007 a je na tom ze všech postkomunistických zemí nejlépe.

V supermarketech i menších obchodech stejně můžete eurem platit, většina podnikatelů má konto v bance v eurech, mezi sebou si platí v eurech, takže ve skutečnosti u nás už euro máme, jen není státním platidlem.

A ty jiné faktory: záleží na chytrých hlavách slušných a nezkorumpovaný politiků (hledat s lucernou v pravé poledne) a podnikatelů, a na pilných ručičkách.

4 3
možnosti

Slovinsko? Pokud vím, tak je nyní tak zadlužené, že mu hrozí bankrot. Problém je právě v tom, že pokud země nemá vlastní měnu, hrozí ji zadlužování, a nemůže se z toho vyvlíknout. Principiálně ale platí, že by stát neměl nutit občany používat nějakou měnu, například platit mzdy v korunách nebo jiné měně atd. At si každý platí třeba forinty, ale to by se musely zrušit některé zákony. Možná by pak zvítězilo Euro, kdoví.

4 0
možnosti

Otázkou není co je hlavním tématem voleb do Evropského parlamentu, zda přijetí €, či něco úplně jiného. Otázkou je proč by se voliči těchto voleb vůbec měli účastnit. Přiznejme si, že těch našich pár zástupců v EP je jaksi k ničemu a má význam pouze pro jejich strany a především (a hlavně) pro ně samotné.:-/

2 0
možnosti

Neni to pravda - po spojeni do frakci mohou mit naopak celkem slusny vliv.

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik