Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J79i13ř42í 16P68l32í40v91a

12. 5. 2014 20:17

"rumunský ministr financí právě oznámil, že jeho země se pokusí euro přijmout v lednu 2019." Ministří financí také mohou být divní. Chudák Rumunsko!

2 0
možnosti

Blog p.Niedermayera přesně koresponduje s jeho kandidaturou do EP. Přeci si nebude kálet do vlastních řad.

2 0
možnosti

Tak se podívejte na Islandskou korunu, na jejich opatření, současný stav, zájem firem o investice a srovnejte to s náklady a zájmem firem o Řecko. Zeptejte se na Slovensku pana Sulíka na jeho názory a neohřívejte si zde svou dobře placenou polívčičku. Pokud si myslíte, že socialisté Martin Schulz a soudruzi José Manuel Barroso a Herman van Rompuy jsou vize, tak jim klidně nalévejte toho vašeho vínečka.Rv

3 0
možnosti

Všichni skutečně dobří ekonomové velmi dobře vědí, že euro / tak jako předtím více jednotných měn/ zákonitě musí zkrachovat. je to měna vymyšlená a politická. Má důvod jedině tam, kde jsou stejné nebo velmi podobné ekonomické podmínky- ceny, platy, HDP atd. Až budeme mít tak levné potraviny a tak vysoké platy jako v Německu, pak má euro snad význam. Dřív v žádném  případě. ESM je největší tunel na světě. Že nemůžeme mít stejné platy, protože nemáme takovou výkonnost? Tak právě proto nemůže být stejná měna v líných i workoholických státech!

3 1
možnosti

Když to jse v USA ,půjde to i tady, jen to chce čas a práci. Velikost trhu,který měnu používá je unikátní a přínosná pro všechny.

1 4
možnosti

Zásadní vadou fiskálního kompaktu je to, že neodstraňuje příčiny krizí v eurozóně, ale chce léčit projevy těch krizí a to chybnými nástroji.

Obsahuje pouze fiskálně restriktivní opatření a vychází z předpokladu, že krize v eurozóně má příčinu v přílišné rozhazovačnosti vlád.

Když příčinou je nerovnováha běžných účtů, které ukazují strukturální slabosti některých zemí.

Ovšem politika fiskální konsolidace vede v Řecku i jiných zemích k nesmírnému hospodářskému propadu a sociálnímu utrpení. To přece odporuje principům evropské integrace (solidarita, sociální koheze, sociální smír), ne?

Za situace, kdy mezi zeměmi probíhá daňová konkurence a součástí EU je i nekalá konkurence (Lucembursko, Kypr, také Nizozemí, Irsko) a nadnárodní firmy neplatí, v místě kde zisky tvoří, žádné daně - útěkem do offshorových center a daňových rájů, omezuje EU manévrovací možnosti národních států, místo aby se zaměřila na uvedené daňové úniky, které jsou odhadovány na desítky bilionů dolarů.

Je to vážně divné...

2 0
možnosti

P83a96v53e91l 56K34u32r82a40l

12. 5. 2014 11:41

V první řadě potřebujeme aby se náš stát zcela stáhnul z finančních trhů. 

Přijal ústavní zákon o vyrovaném rozpočtu který státu především nařídí - v případě že nevybere na svůj provoz dost peněz na daních - povinné a plošně škrty ve výdajích.

NEsmíme připustit žádné, ani sebemenší zadlužování. A stejně tak by mělo být nepřijatelné aby stát ručil jakémukoli jinému subjektu za jiné pújčky, ať je banka, stát a nebo nějaká UNie.

Dluhy jsou zlo a musíme jed v první řadě zcela splatit a žádné další už nedělat.

7 1
možnosti

Žertujete?

Dluhy zemí jsou nesplatitelné.

Rozhodně ne cestou škrtů nebo hospodářského růstu.

Viz také úvahy o monetizaci dluhů Adaira Turnera v opoře o studii Reinhartové a Rogoffa: http://www.project-syndicate.org/commentary/adair-turner-says-that-some-central-banks--particularly-japan-s--will-never-shrink-their-balance-sheets

0 0
možnosti

Prodavač českého zlata.

4 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik