Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

7. 1. 2012 12:45
Malý dotaz:

Není prof. Oskar Krejčí toutéž osobou, jako byl šéf kanceláře premiéra Adamce???

0 0
možnosti
JN

j.neuman

7. 1. 2012 17:37
Re: Malý dotaz:

je

0 0
možnosti
VP

vlastmá

7. 1. 2012 6:03
DNES JSME JIŽ V TROCHU JINÉ DOBĚ.

Dnes již válka běží. Je to válka ekonomická a sociální. Mnozí však ještě nevědí na které straně jsou. Mnozí si myslí jak hodně pracují a prakticky se jen baví. Myslí si, že z jejich práce se živí ti co nedělají. Dnes již tu jsou dva světy. Ten opravdový a na druhé straně pak imaginární.

0 0
možnosti
K

kion121

6. 1. 2012 18:01
Bohužel

Válka byla vždy řešením krize, a nejspíš i vždy bude.

Chceš-li mír, buď připraven na válku!!!

Jinak ho udržet nelze!!!

Za druhé války Němci válcovali na koho si ukázali, a kdyby neválčili kde se dalo a lépe rozložili síly, tak dnes buď mluvíme německy, nebo tu nejsme.

Pokud skutečně nechceme války musíme tenhle systém od základu změnit, jenže k tomu není žádná vůle, a navíc to není v lidské přirozenosti:-/Takže-válka bude, a nebude to dlouho trvat.

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 1. 2012 16:45
Války Západ vede pořád.

To je asi taky jeden z důvodů krize.

0 0
možnosti
K

kion121

6. 1. 2012 18:02
Re: Války Západ vede pořád.

To není žádným Západem, nebo Východem.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 1. 2012 16:36
Bojím se

že by nestačilo pouhé nalezení nějakého nepřítele, těch přece už nalezlo USA a další západní státy dost a dost, již zmíněná Libye, bojuje se v Afghánistánu, byla tu válka o Záliv...Ale to samo o sobě nestačilo, pouze to zvýšilo náklady na zbrojení /a prohloubilo dluhy, ovšem nebyl to dostatečný důvod k tomu aby se západní státy mohly překlopit do válečné politiky i ekonomiky , okleštit z toho důvodu práva i požitky svých občanů a podobně.

Takže by to chtělo takového nepřítele, který by Západu uštědřil poměrně silné ztráty a umožnil politikům udělat ona nepopulární nouzová opatření.A to si -  v době jaderných globálních zbraní asi nepřeje nikdo...

0 0
možnosti
JN

j.neuman

7. 1. 2012 9:43
Re: Bojím se

To se může lehce stát. Samotný Irán nebude problém, nemá téměř letectvo a dobývat ho nikdo nebude, stačí paralyzovat, nicméně konflikt může strhnout už tak chaotický Pakistán, který je sám na pokraji rozpadu (Balůčistán už je téměř nezávislý stát, kde vláda nemá kontrolu nad 90% území) a pokud se někam prsknou ty jejich atomové rakyty, budete mít ztráty po kterých voláte.

0 0
možnosti
A

Angel95CZE

6. 1. 2012 16:01
Jistě

Jistě že nesouhlasím s válkou jako takovou, protože se jedná o krutý sport, který je placený životy stamilionů. Stejně tak vím, i o kladech války, jako je právě zmiňovaný restar ekonomiky, technologický pokrok, snížení přelidnění, uvolnění místa pro stavební parcely bombardováním a tak dále a tak dále. Obávám se však, že by mohlo dojít na slova Alberta Einshteina: "Nevím čím budou lidé válčit ve třetí světové válce, ale jsem si jistý, že v té čtvrté to budou klacky a kamení."

Válka je asi nejoblíbenější hazardní hrou historie, loterii, která nás má vytáhnout z problémů a postavit nás na nohy, ale nic víc. Válka je i v podstatě nevýhodná, protože dost často prohraje právě ten, kdo ji začal.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 1. 2012 16:35
Re: Jistě

To řekl když viděl první atomové bomby... ovšem jaksi se nedožil stavu skutečných testů.

Jejich destruktivní schopnosti jsou značně přeceňovány.

0 0
možnosti
VV

vaclav

6. 1. 2012 15:58
...Ajatoláhové se zřejmě domnívají....

Myslím , že Ajatoláhové se nedomnívají. Spíš by pasovalo Amíci se domnívají......Jinak dobré zažívání....V

1 0
možnosti