Mafie opět vítězí – jak dlouho si to necháme líbit?

Dnes byl dokonán pravděpodobně hlavní úkol ministra Kubiceho a totiž odstranit nezávislé vedení policie. Vedení ministerstva údajně již dlouhou dobu (víceméně od počátku)nedělalo nic jiného, než vymýšlelo, jak se zbavit nepohodlného policejního prezidenta, který odbrzdil vyšetřování kauz vládní koalice. Plán byl známý a ministr se Kubice se cítil zřejmě pod tak silnou politickou ochranou, že se tím již ani netajil, jak jsem psal v předcházejícím blogu.

Každý, kdo má trochu obyčejného rozumu, musí cítit, že celá akce ministra Kubiceho smrdí a smrdí velice moc. Už jenom fakt, že on, který vydal tzv. kubiceho správu, která se ukázala jako obsahující povětšinou právě pomluvy, odvolal nezávislého policejního prezidenta právě za údajnou pomluvu. To by nevymyslel ani Shakespeare.

Další švanda je, když si vzpomeneme, jak ODS i TOP09 kritizovali výběrové řízení, kterým byl policejní prezident Lessy do funkce jmenován. Prý asi z deseti lidí výběrové komise jeden pak pracoval někde jako desátý jeho podřízený. Celá banda přihlouplých či uplacených novinářů pak tuto soldatesku napodobovala a přitakávala, jak bylo výběrové řízení kvůli tomu špatné.

Šup a je tu obratem jmenován natvrdo a bez výběrového řízení nový policejní prezident Martin Červíček a nikdo ani nehlesne, i ti Lažnovští ani nepípají.

Na druhé straně fakt, že policejním prezidentem bude Martin Červíček, muž ODS a muž zejména prý zcela oddaný tzv. langerově skupině v ODS, byl znám již od června. Počátkem července tento plán zmínil i Vít Bárta na svém facebookovém profilu. Je tedy jasné, že dle těchto faktů jmenováním Martina Červíčka přebírá kontrolu nad policií přímo ultratvrdé jestřábí křídlo ODS.

Role ministra Kubiceho je sice jasná ale nejasné jsou jeho důvody. Je možné, že je nějakým způsobem zdiskreditován a donucen tak sloužit veřejně až takovým to nehorázným způsobem. Jeho osoba je samozřejmě již dlouhodobě podezřelá.  Jak jsme byli naivní, když jsme mu fandili při pomlouvání Jiřího Paroubka. Už tehdy to ale vypadalo, jako když plní nějaký úkol, to si přiznejme. Nikdo si neuvědomil, že ten kdo jednou byl použit k diskreditaci, může být použit svým kontrolním orgánem znova, už nemá na vybranou.

Na druhé straně, mafie sice zřejmě vítězí, ale je oslabena. Politické krytí nyní visí na skupině jidášů, LIDÍ kteří za prebendy a bez okolků podrží či zakryjí jakoukoliv nepravost a podvod. Je známo, že jidášové ale vezmou jakýkoliv peníz od kohokoliv a tudíž krytí nemusí trvat navždy.

Nezbývá než doufat, že policie tento puč přežije, ačkoliv se dají očekávat čistky a znechucování práce policistům, kteří vyšetřují kriminální případy blízké současné koalici. Na závěr nemůžu než říci: policisté a občané, nenechte si to líbit a dejte tu nelibost najevo při každé příležitosti.

Autor: Jan Neuman | středa 29.8.2012 15:10 | karma článku: 47,83 | přečteno: 16267x