Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

MZak

3. 10. 2011 8:56
To je parada...

Me se libi, ze tady se resi jestli OTR zrusime nebo ji prestavime..hmmm neni to krasne ? Na te teorii (at uz je jakakoliv) je postaveno tisice patentu na pristroje v lekarstvi a stavebnictvi a prakticky vsude kolem nas. A funguji ! Pomaha nam lecit, pomaha nam zit...nase civilizace na teto teorii stoji a navazuje na ni spousta dalsich objevu atd... Je to zakladni kame vedy. A vy ji proste ted zrusite ?? Nebo jako upravite ?? A jste jako hloupi !!!??? To prece nemuzete !!! To jako, ze to, v co jsme verili, a co tak dlouho platilo ted uz neplati ??? To neni mozne, vzdyt to plati uz stojky let !.....Tak asi takhle by reagoval astrolog, kdyby jsme mu rusili zverokruh....homeopat s vodou, ezosterik, ufolog akupunkturista a virgulista atd, atd... Na vede se mi libi, ze pokud zjisti ze neco je blbe, tak to klidne zrusi...Ale hlavne ze ti vyse jmenovani o vede rikaji, ze je "ZKOSTNATELA"  :) No neni to parada !? :)

0 0
možnosti
N

Novotnak

28. 9. 2011 17:07
Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří

uvidíte, že se najde vysvětlení bez toho, aby se TR musela zásadně přestavět. Či vůbec přestavět.

0 0
možnosti
PK

dolch

28. 9. 2011 23:45
Re: Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří

No, a toho se právě bojím ;-D

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

28. 9. 2011 16:26
No co,

my scifisti s něčím podobným počítáme už dávno:-P

0 0
možnosti
L

lesicatko

28. 9. 2011 16:31
Re: No co,

Važne ? A ja že starý dobrý warp alebo červie diery...

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 9. 2011 16:16
z toho si nic nedělejte

Takových knížek od akademiků, čestných profesorů, politických či jiných lídrů, ve kterých nás přesvědčují že je vso jásno a že takto a nikdy jinak, s obrázky i bez obrázků už bylo a ještě bude spousta...:-)

1 0
možnosti
L

lesicatko

28. 9. 2011 16:29
Re: z toho si nic nedělejte

Ja len, že tá knižka stále platí :))

Mimochodom, neutrina,ktoré prídu odniekaľ rýchlejšie ako svetlo fyzika pozná a nenarúša to relativitu - ale naopak,, priamo to koliduje s rýchlosťou s týmito v Cerne. Pozrite si to

http://www.ceskenoviny.cz/veda_a_technika/zpravy/fyzik-nadsvetelnou-rychlost-u-neutrin-je-treba-proverit/691555&id_seznam=

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

28. 9. 2011 15:25
ach jo

proč pořád každej tak vehementně tvrdí že "nic rychlejšího než světlo nemůže v našem světě existovat"?

to nikdo neumí přijmout fakt, že jsme zatím pořád fyzikálně dost hloupí a tenhle rádobyaxiom pramení jen z našich dosavadních znalostí?

co když se i velký Albert mýlil?

to nikdo neumí dumat o tom, že rychlost světla není konečná, že musí existovat něco ještě rychlejšího, jenom jsme to zatím ještě neobjevili (či spíše zrovna jsme to objevili)?

1 0
možnosti
L

lesicatko

28. 9. 2011 16:19
Re: ach jo

Je veĺa vecí, ktoré sú rýchlejšie ako rýchlosť svetla vo vakuu - napr da sa vytvoriť vhodným postavením pohybujúceho sa svetelného zdroja tieň, ktorý sa bude pohybovať rýchlejšie ako svetlo - neprenáša to však informáciu. Navyše, ako to už bolo naznačené - pri warpe je možťno preklenúť vzdialenosti rýchlejšie ako svetlo, zase však, je to manipulacia s priestorčasom, nie lokalne prekročenie maximalnej rýchlosti odovzavania informácii.. A možnosť warpu je z dokazateĺnej inflačnej časti historie vesmíru... 

takže ak by to nebola chyba merania / stale je toto hlavný predpoklad / tak zrejme tak či tak ostane v platnosi teoria relativity, len bude mať zrejme nadstavvbu, rovnako ako bola nadstavbou tetoria relativity pre Newtonovú mechaniku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik