Do Nového Roku přeji více nerovnosti a právo volby

S Novoročním přáním je to ošemetné.  Jednou si jeden přál „být již na vždy šťastný“ a hned při zimní bouřce do něj uhodil blesk, spálil mu část mozku a dotyčný se již navždy jenom šťastně usmíval.

Samozřejmě, přeji všem hlavně zdraví a mnoho lásky pro naše rodiny a děti a ať se vyplní vlastní přáníčka.

Ale napadá mně, že v občanském životě budeme potřebovat více přání. Já PŘEJI VŠEM VÍCE ROZDÍLNOSTI A HLAVNĚ PRÁVO VOLBY.

Ano, rozdílnosti = nerovnosti, sic! Už v základech fyziky se děti učí, že nerovnost vytváří hmotu a sílu, učí se, když se rozdíl teploty vyrovná, ustane veškerý pohyb a nastane konec  - „smrt“. Veškerý život je založen na nerovnosti, ta vytváří pohyb, tlak, samotnou existenci.

A nerovnost je stále více potlačovaná, proti nerovnosti bojovali komunisté, fašisté i nacionální socialisté. A nerovnost je modla současných NEOmarxistů, jejichž sen je stejná rovná masa beztvarých bezpohlavních občanů plnící příkazy.

Máme všichni stejná občanská práva, před zákonem jsme si rovni ale každý má jiné schopnosti, jiné předpoklady, jiné pohlaví nebo jiné genetické základy – nejsme tedy stejní a jsme si rozdílní a z toho pramení život, pokrok, prosperita. Opačně, dosažení rovnosti znamená útlum, chudobu, kolaps – smrt. Rozdíly nejenom že motivují pokrok – já nemám (neumím) to co má (umí) ten jiný a tak se budu snažit ho dohnat či předehnat. Rozdíly umožňují využít ve svobodném světě bez regulací a restrikcí maximálně unikátní schopnosti každého jednotlivce. Naopak snaha rozdíly smazat znamená, že všichni se násilím poníží na podprůměrnou úroveň a unikátní schopnosti jedince nebudou mít šanci se uplatnit. V přírodě ale platí, že nerovnováha musí vznikat přirozeně, pokud je uměle narušena byť v dobré víře, většinou se pak projeví negativně někde jinde.

S tím souvisí právo volby. ANO – přeji všem právo volby a to i právo té špatné volby, protože nikdo není neomylný.  Nenechte si odepřít základní lidskou svobodu a to i třeba právo volby poškodit si rozkoší vlastní zdraví – pokud ovšem neohrozíte či neomezíte svobodu či zdraví ostatních lidí. Nenechte si vnutit názor, že existuje někdo lepší, chytřejší, kdo za vás bude rozhodovat co je pro vás dobré, co máte jíst, jak se bavit a co si myslet. Právo volby je základní lidské právo a to vám z celého srdce přeji.

Krásný Nový rok 2017

Autor: Jan Neuman | sobota 31.12.2016 12:10 | karma článku: 15,14 | přečteno: 227x