Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jsem proti zrušení lustračního zákona ze dvou důvodů:

1. Subjektivně: velmi mne těší, že mám glejt o tom, že jsem občan "I.A kategorie" a smím tedy aspoň hypoteticky do každého povolání.

2. Objektivně: stále je třeba lidem připomínat, že udavačství je špatnost a že udavači budou po změně režimu, který jich programově využívá, prozrazeni. A ne vždy to může skončit pouhým zákazem výkonu některých činností.

Vůbec nejde o režim. Jde o to udavačství. Udavačství není ideologie, není to politické přesvědčení. Je to vážná charakterová vada.

I dnes máme mnoho udavačů. Například i zde na blozích iDnes.

0 0
možnosti
SN

:-)  Jsem také jeden z mála, který s Vámi souhlasí! Možná, že mě zase pan Kindl označí za komunistu, na to si zvykám. JSem hodně starý, a s minulým režimem jsem si užil svoje. Výsledky vlády lidí, kteří mají "možná" čistá lustrační osvědčení, vidíme za 24 roků a nelze konstatovat, že by byly vynikající, ba ani dobré! Opakuji po sté...ti skuteční donašeči a hlavně ti co to celé řídili, to řídí pořád, ale jejich svazky jsou buď zlikvidovány, nebo dobře ukryty v nepřístupných trezorech a mohou být kdykoliv použity k vydírání. S čím by operoval Kalousek, kdyby se LEx Babiš zrušil ?

2 0
možnosti
Foto

K15a26r91e88l 23C48a11c36h

4. 2. 2014 22:53

Pane Netopile tak asi budu z těch 10 %, kteří Vás nebudou kamenovat. Ne, že by všichni co jsou vedeni ve svazcích StB nevěděli o tom, že se o ně StB zajímá. Ale byla skutečně doba, kdy si Vás v průběhu pracovní směny pozvali na oddělení zvláštních úkolů a tam čekal důstojník StB, který měl váš podnik ve svém referátu a výslech proběhl. Dost dobře nebylo možné říci - já se s vámi bavit nebudu a odejít. Nezbývalo než odpovídat na otázky tak, aby člověk nikomu neublížil. No a pokud šlo o výjezdy do tzv. kapitalistické ciziny, tak u služebek bylo odevzdání zápisu samozřejmost. U soukromých cest musel člověk u kádrového referenta podepsat, že po návratu odevzdá písemnou zprávu o průběhu soukromé zahraniční cesty. Kdyby nepodepsal, nedostal by výjezdní doložku. Když jste opomenul tento záznam odevzdat (samozřejmě, že kádrovák záznamy odevzdával na StB), tak si vás přišli vyslechnout. Vím o čem mluvím - zažil jsem to. Proto odsuzování každého, kdo se ocitl ve svazcích StB považuji přinejmenším za neznalost problematiky. Důležité je to, zda člověk při těchto výsleších někomu ublížil, či nikoli.

Před nějakým časem se takto ti tzv. spravedliví otírali o Jarka Nohavicu. To je člověk, který by  nebyl schopen někomu ublížit. Chápu, že když žádal o výjezdní doložku, slíbil že po návratu podá zprávu. Nevěřím ale tomu, že někoho udal, nebo o někom podal StB zprávy, které by ho mohly poškodit. Proto považuji celé lustrace obzvláště v dnešní době za obludnost.

No a plně souhlasím s Vaším  hodnocením zločinnosti. Zločin je vždy zločinem a je jedno v jakém politickém systému byl spáchán. Takže je licoměrnost, když dnešní zločinci odsuzují zločiny komunistů, protože ty dnešní pro ně vlastně ani zločiny nejsou (jak nám vzkázal na odchodnou bývalý president svou amnestií).

4 0
možnosti
Foto

Pokud někdo byl veden jako agent Stb, tak o tom věděl, protože s osobou, která byla získávána jako agent Stb se kromě operativního důstojníka Stb zúčastnil také jeho přímý nadřízený nebo jím pověřený příslušník. Průběh schůzky byl předem stanoven a často i fotograficky resp. zvukově dokumentován. Závazek ke spolupráci byl obvykle stvrzován písemně, vlastnoručně či na předtištěný formulář, nebo ústně, pokud by požadavek písemného závazku ohrozil ochotu osoby ke spolupráci. Po písemném nebo ústním závazku si tajný spolupracovník zvolil nebo přijal krycí jméno a heslo pro spojení, což byly domluvené věty pro řídícího důstojníka StB a odpověď tajného spolupracovníka. Pokud někdo podepsal akt ke spolupráci měl z toho velké výhody, s řídícím pracovníkem se scházel v konspiračním byt  U některých osob se dochovaly dokumenty ve kterých udával. To by jste mohl říct, že agenti gestapa, že udávají o tom nevěděli, chudáci. Jenže ti měli štěstí, komunisté je také využili

1 0
možnosti
Foto

Proč tolik slov ? Lustrační zákon je darebácký v tom, že perzekuuje občany a porušuje jejich lidská práva. Jeho tvůrci mesejí být pohnáni před soud ! Postrkem Rv

0 2
možnosti
Foto

Někdo vložil své veškeré úspory do H-Systému, aniž na stavbě bylo kopnuto.  Někdo vyzvedl veškeré své životní úspory z České spořitelny a přes varování úředníků České spořitelny, že žádná banka nemůže za úspory vyplatit úrok 11procent, tak přesto své úspory odnesl a vložil do banky B, která pochopitelně zkrachovala. Tisíce dalších zase uvěřili Koženému, protože nechtěli používat vlastní hlavu a když Kožený podle slibu peníze vyplácel, tak mu je ponechali s vírou, že budou mít víc. Tisíci lidí si půjčuje peníze na vysoký úrok jenom proto, aby mohli jet na exkluzivní dovolenou, koupit dárky na vánoce a další pitomosti a pak dojde k tomu, že úroky rostou a oni nemají na zaplacení a pak přijde exekutor Je to chyba systému anebo konkrétních osob?

3 1
možnosti
ZS

Na vině hloupost a naivita lidí. Ale také systém, který toto umožnil. Nejdřív ekonomika, pak právní rámec. A hezky posichrovat, že tyto operace budou v budoucnosti beztrestné. Nemám na mysli jen Koženého. Víme přece jak to bylo počátkem 90. let. ;-)

2 0
možnosti
JN

Kamna ;-D

Ale ODS09 šanci nedávat, vlastní ji kmotři a mafiáni napojení na ČSSD a KDU-ČSL. Někteří křiváci se dostali do sněmovny i přes ANO, ale myslím, že se jich Babiš pokouší zbavit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik