Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Souhlasim a karma. Ono taky prelevani s deravym vedrem nikdy nebere konce, ale cest vsem vytrvalcum.

1 0
možnosti
PB

...... hmmmm, co se týče obsahu a formy, lze tento článek považovat za vyjádření názoru, však ty pomyslné argumenty, jež jsou avízovány v titulku, napřináší. S autorem se bezpochyby shodneme na tom, že pokud by hlavní zpravodajský proud předkládal poněkud vyváženější informace (objektivní nikdy nebudou), pak bychom byli ušetřeni těchto diskusí, v mnoha případech spíše osobních ataků a invektiv. My "starší" vycházíme ze zkušeností a tu jedinou a správnou pravdu máme za sebou. Intuice však napovídá, že oficiání zpravodajství opět fabuluje, mlží a přetváří realitu k obrazu svému a netýká se to jenom a pouze tématu Ukrajina. Pak vsadíte na jiné zdroje a ejhle, rovné se náhle křiví a naopak ! .......... i to berte jako životní zkušenost.

1 0
možnosti
MP

Srovnávat srpnovou anexi u nás s Majdanem...8-o

2 0
možnosti
Foto

(2) Někteří mě taky obvinili, že můj článek je odporná snůška mainstreamových keců. Je správné, když člověk nevěří všemu, co tvrdí tzv. mainstreamová média. Jsou placená západními vládami a bankami, které si u mnoha informací nepřejí, aby byly nějak přehnaně zdůrazňovány. Z toho ale neplyne, že má-li člověk mít nějaký svůj názor, musí to být za každou cenu názor, který s těmito mainstreamovými médii nekoresponduje čistě jenom proto, aby nevypadal jako blbec, který všemu věří. A pokud někdo nemá odvahu takový názor říct, pak na tom není dobře s vlastním sebevědomím.

3 3
možnosti
JK

J31a17n 79K74r21a65u57s

3. 8. 2014 11:03

Jste ideální člověk pro demokracii amerického typu. Věříte mainstreamu a to je přesně to, co se po Vás chce. Gratuluji, dotáhnete to daleko.

4 6
možnosti
Foto

(1) Někdo tu psal, že v článku nejde o argumenty, ale o emoce. Především argumenty tam jsou a kdo je nevidí, tak je vidět nechce. Za druhé to, že politika je z poloviny o emocích a z poloviny o argumentech, je stará pravda, takže ani nechápu, proč to tu někdo píše jako kdyby objevil Ameriku. A ano, tento článek byl napsán částečně v důsledku emocí ve větší míře než jindy, protože už mě štvou pitomé řeči rusofilů adorujících Putina a Rusko a nadávajících na Západ. Kdybychom se bavili o výši DPH, výši min.platu či věku odchodu do důchodu, byla by to diskuse na diametrálně odlišné úrovni. Ale když někdo vede řeči, které si lze přeložit taky tak, že invaze v roce 1968 byla v podstatě správná, tak to mě skutečně štve. Jak jsem na to přišel ? Velmi jednoduchou úvahou. Rusko totiž dělá na Ukrajině to samé, co udělalo v roce 1968 nám. Je tu jediný rozdíl. Tehdy se ten prohnilý Západ s Ruskem dohodl, že nebude reagovat, a byli jsme obsazeni aniž by se nás někdo ptal. A já bych se teď zeptal těch z vás, kteří máte jako hlavní starost onu prohnilost Západu a až v druhé řadě vás zajímá ještě větší prohnilost Východu. Představte si hypotetickou situaci, že v tom roce 1968, kdy jsme marně doufali v pomoc prohnilého Západu, by nám Němci, Francouzi, Britové a další Západoevropané tehdy řekli : "Nechtějte na Západ. Je prohnilý. Žijte raději dál pod ruským protektorátem". Co byste jim odpověděli ? Měli byste dojem, že si z Vás střílí ? Že mají strach, že jim budete brát práci ? Byli by vůbec někdo z nás schopen takovou reakci pochopit ? Politika je špinavá hra a nebere ohledy na obyčejné lidi. O to víc ale obyčejní lidé musí využít těch situací, kdy se navzájem faktory, na kterých vydělají jak politici, firmy a banky, tak ti obyčejní lidé. A dění na Ukrajině, které začalo Majdanem, bylo na počátku skutečně jenom o těch spontánních obyčejných lidech, kteří chtěli na Západ místo do Ruska. Tak jako bychom to asi udělali my v roce 1968, kdybychom k tomu dostali příležitost.

4 3
možnosti
Foto

Dobrý den přátelé. Jak vidím, strhla se tu diskuse bouřlivější než jsem čekal. Dokonce mi tu někdo píše, že jsem ji nezvládl a radši vzdal, což mě extrémně pobavilo;-).Tuším pan Svoboda to byl. Nemůžu reagovat na vše, ale takové dvě hromadné reakce přece jen přidám.

3 2
možnosti
ZK

Z25d14e67n20a 10K84o80č84í

3. 8. 2014 11:03

Ukrajinský politik Bohdan Danylyšyn, který se po čtyřletém exilu v Česku v červnu vrátil do Kyjeva, tvrdí, že jednou z příznačných postrevolučních změn je "totální oligarchizace Ukrajiny".   "Vzniká dojem, že každý oligarcha formuje svou armádu, své ozbrojené síly, něco brání a o něco usiluje. Každý se brání na vlastní pěst a bojuje dle vlastních představ.

"Každý podnikatel, který se považuje za úspěšného, nakupuje samopaly a munici. Vláda to však nijak nekontroluje," upozorňuje. Za posledních několik měsíců se podle něj fakticky rozpadla armáda, která byla třetí nejpočetnější v Evropě, prohlásil  Igor Bezler, který vydělával na výpalném za průjezdy vlaků a nákladních automobilů a který bojuje  rovněž proti separatistům.

Vedení Ukrajiny se netají tím, že armáda není schopna samostatně zvládat bojové operace proti dobře vyzbrojeným útvarům na východě země, které převzaly velké sklady výzbroje ukrajinské armády.  

Mladí ukrajinští vojáci nejsou připraveni pro podobné akce a nechtějí ani bojovat proti východním ukrajincům. Proto vláda využívá pomoc oddílů, v jejichž řadách je sice mnoho civilistů, ale také armádních profesionálů či lidí, kteří v minulosti prošli lokálními konflikty a jsou financováni ukrajinskými oligarchy. !!

5 5
možnosti
ZK

Z71d73e77n81a 60K16o72č49í

3. 8. 2014 10:38

Na mnoha místech Ukrajiny už mají lidé dost zbytečné války, o kterou se nikdo neprosil a dost vlády, která odvádí jejich syny a muže na smrt. Už se nebojí policie, armády nebo vězení.

4 4
možnosti
JZ

Ruští fašisté chtěli zasít vítr separatismu na Ukrajině a doma v Rusku sklidí bouři téhož !.... Začaly synchronizované separatistické protesty v samotném Rusku. Novosibirsk, Kaliningrad, Jekaterinburg a další a další ,,.. nechtěj se dál nechat vyssávat Moskvou. Kreml je v panice.

http://nr2.com.ua/News/world_and_russia/V-seti-nachalsya-process-sinhronizacii-protestnyh-akciy-v-Rossii-Kreml-v-panike--77347.html

4 2
možnosti
ZK

Z97d96e45n13a 27K62o96č38í

3. 8. 2014 10:27

;-D  všiml jste si té propagandistické adresy !!;-D?

2 7
možnosti
JZ

Andy Arnautov:

Víte, nejvíc mě na té ruské lži o sestřelení malajsijského boeingu děsí jedna věc: lžou, lžou blbě, primitivně, neschopně, jako kdyby jim připadalo, že to na nás, konzumenty, stačí, že jim za větší námahu ani nestojíme... Oni si nedokážou ani vymyslet trochu přijatelnou lež... Myslí si opravdu, že je celý svět tak pitomý a uvěří těm dětinským lžím ( já to nebyl, to ten kluk od vedle, teď tady byl a já ho viděl, že měl v ruce šutr a říkal, že jde rozbít to okno, kdepak já, já tu ani nebyl, já byl u tety a přišel jsem až teď a to okno už přece rozbitý bylo, to ví každej, Pepa vám to potvrdí, von byl u tety se mnou a ani tady nebyl, Pepa to taky určitě nemoh udělat, néé, to určitě ten cizej kluk, von už vytlouk voken, já ho znám, to je pěkný číslo... )? Proč se mi chce blejt?

3 2
možnosti
ZK

Z45d36e59n90a 63K96o94č70í

3. 8. 2014 10:35

Prezident advokátní kanceláře „Nikolas“ Michail Strelnikov ohlásil, že v Záporoží propuká povstání. „Urgentně!“ Informace z mé vlasti!!! V Záporoží 12-30 se situace stává velmi zajímavou. Lidé se spontálně scházejí pod heslem „Naše bojující děti chce vláda uvěznit!“

3 3
možnosti
Foto

... žádný argument jsem v článku nenašla a to jsem se prosím podívala i pod koberec, jestli tam nějaký nespadl :-/

6 5
možnosti
Foto

Možná hned po napsání článku luxoval.

3 2
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik