Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Západ není vinen za celý svět, to je hluboký omyl. Že se to může ale dělat lépe je druhá věc.

1 0
možnosti
JM

Ano, přesně. Kdyby nebylo šílených devadesátých let, nebylo by dnes ani Putina. Já jsem s Rusy v docela čilém styku, protože se zajímám o totalitní režimy, především o stalinismus. Je zajímavé, co se začne dít, když před nimi řeknete jméno Jelcin. Liberal, to je skoro nadávka. A já se jim ani nedivím. Pokud někdo chcete více informacích, co se v té době v Rusku dělo, doporučuji knihu Tma na úsvitu od Davida Sattera.

 A teď najednou přijde někdo, kdo řekne, že vrátí Rusku hrdost, přijde někdo za koho začne fungovat stát / výplata důchodů, základní sociální jistoty / a jmenuje se Putin. Je jen logické, že za ním národ půjde. vykládejte někomu, že za to bude jednou těžce platit, jíst se chce hned.

9 0
možnosti
RM

Jak za to budou platit? To by mne celkem zajímalo.

2 1
možnosti
RM

Asi se Vám přehřejvají servery. Podívejte se na to.

0 0
možnosti
MS

Vy budete asi velký znalec, vy "servere". :-P

0 0
možnosti
MS

Všechno je jinak. Putin je prostě takový (zatím) malý Napoleon. Kdyby jeho nebylo, vztahy mezi Západem a Ruskem by se vyvíjely vcelku normálně. Všechno vězí jen v jeho osobě, v ničem jiném. To, že věci urychlily události na Ukrajině, s tím nemá vcelku nic společného. Kdyby nebylo Ukrajiny a Krymu, Putin by si ty své ostruhy vydobyl někde jinde. :-/

0 2
možnosti
JM

Naučte se přechodníky!

1 0
možnosti
JM

J42i89r68i 70M36a43l88i16n34a

14. 8. 2014 19:06

Zapad Rusku pomohl az prilis. Rusko mohlo byt dnes diky svemu nerostnemu bohatstvi nesmirne bohatou, demokratickou zemi a clenem NATO. 

Nestastnemu narodu ktery nepoznal demokracii a voli za presidenta prolhaneho fasistickeho skreta neni pomoci.

5 5
možnosti
Foto

To jsou zase kecy. Tak za prvé dne 8. 12. 1991 v rezidenciViskuli v Bělověžském pralese podepsalo Rusko dohodu, která vstoupila dohistorie, jako Bělověžská, kterou iniciovalo samo Rusko, ve které Rusku uznalo samostatnostUkrajiny, uznalo, že Krym je součástí Ukrajiny a uznalo jejich hranice. Do tédohody nebylo nuceno západem nikterak nuceno. Tato dohoda dala, vzniknou samostatnémuRusku, které bylo přijato, jako stály člen RB OSN. Západ podpořil vstup Ruskado WTO a do G 8. Západ usiloval o spolupráci NATO a Ruska. Západ do značné míryfinancoval stažení sovětských vojsk z Evropy, podílel se finančně najaderném odzbrojování Ruska a Ukrajiny. Neustále Rusku nabízel kooperativnímodel vzájemných vztahů.  Západ nikdynedělal nic, co by si Rusko nepřálo, Rusko se chová jako klasická poraženávelmoc, která usiluje o revizi poválečného uspořádání a zkouší až kam mužezajít. Začalo to podporu Podněsterské republiky na území Moldavska, pokračovaloto Gruzií, a v současné době Krymem

7 4
možnosti
DP

Copak se Rusku nepomáhalo? Copak po Rusku chtěly státy jím okupované reparaci za zavražděné a zničenou ekonomiku? Ne! Naopak se tam investovalo jak u bláznů. A srovnávat Německo, kde nacismus byl excesem, s Ruskem, kde chování státu i jeho majitele je standardem, je zcela k smíchu ;-D.

3 0
možnosti

V prvé řadě měli pomoci nám s likvidací estébácké holoty, tak jako pomohli Němcům v Norimberku. Jenže to by musel aspoň trochu chtít i Václav Havel...

4 1
možnosti
MK

Havla vynechte, byla to hlavní podmínka komunistů, aby došlo k "sametovému" předání moci; t.j. pokračování ústavního práva s předpokládanými úpravami, ale bez retro účinnosti. Informace se různí, zda by v opačném případě použili třeba i vojenské síly.

1 0
možnosti
PK

P39e16t10r 28K24u81č88e47r78a

14. 8. 2014 17:23

Souhlasim, ale myslim ze v tuto chvili appeacement nikam nepovede. Je otazka kolik rusu vnima Krym jako anexi, nebo historicko-kulturni spravedlnost.

3 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik