Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A v čem by vlastně pro Česko obnovení carského  Ruska (tedy vlastně SSSR) mělo být nevýhodné? Alespoň by se omezily imperiální ambice EU a ta by se musela transformovat v opravdovou federaci.

1 2
možnosti
OP

Chtělo by to poodstoupit od černobílého vnímání, tj. buď rusofil, nebo rusofob. Svět je hříčkou velmocí. Všechny velmoci provozují s plným nasazením své kampaně a hrátky a pokud to lidé budou baštit, ať zprava, nebo zleva, budou nás mít v hrsti.

1 0
možnosti
Foto

Omyl! Dělíme na kremlofoby / kremlofily nebo putinofoby / putinofily.

Samozřejmě jde o boj velmocí, ale normální člověk bude asi raději chroupat hamburger a zapíjet jej pivem a pak odfrčet ve fordce, než oděn v láptích žvýkat na Sibiři kořínky a táhnou sáně s klestím.

A to ponechávám stranou statky duchovní - resp. duševní. Není lepší zajít do knihovny a knihkupectví a vybrat si knihu, kterou si chcete přečíst, nebo zajít do rudého koutku a radovat se na Dějinami VKSb?

Můžete si tady psát, co chcete, v Rusku už ne, podívejte se na web pirátské strany Ruska, umíte-li azbuku. Několik tisíc soukromých webů už bylo zablokováno.

2 0
možnosti
Foto

Západ je ekonomicky vyřízen a nemůže si studenou válku dovolit.

0 1
možnosti
Foto

Nejchudší jste tehdy, když nevíte roupami coby, nejbohatší jste tehdy, když naprosto přesně víte, co chcete. Západ si studenou válku může klidně dovolit,  zbohatne.

0 0
možnosti
Foto

O45t62a58k86a34r 78S55e15k40l

27. 9. 2014 11:52

Souhlas a karma. Sdílím s autorem jakousi skepsi a rezignaci. Ukrajina asi skončí jako stát nestát - podobně jako Moldavsko , Gruzie , Čečna.... Putin buduje nové impérium a bezzubá Evropa jen přihlíží , mnozí tomu vývoji nepokrytě fandí. I zde , na tomto fóru je "kremrolí" neurékom...

Evropa se asi nachází ve stádiu úpadku , jako říše římská v posledním stádiu. Neschopnost vybírat daně , nechuť skepse , únava , malá natalita , Carpe diem....Otázkou zústává rychlost úpadku - zda to bude rychle jako západní část Říma nebo zda pozvolněji , jako Konstantinopol......

Barbaři jsou už na scéně - putinovci i džihádistí .....

Kéž by se objevil nový Reagan nebo železná Mary.....

Tož tak.;-(

4 2
možnosti
AS

A57d42a73m 62S38t33a87v53a

27. 9. 2014 10:55

"Pomalu a opatrně se na ni začíná "zapomínat"....": A divíte se? Rozvážná politika prezidenta Putina zažehnala všechny krize, které vznikly z extravagancí rozpínavých marxistických anarchistů z EU, dříve poskoků sovětské KGB,  plyn na zimu je smluvně zajištěn, a na Putina je spolehnutí, takže uvidíme, jak se to zjara zase vyvrbí....

3 9
možnosti
PK

P24e83t23r 76K59a78p47l20a91n

27. 9. 2014 12:15

Politika pana Putina je nejenom rozvážná, ale také mazaná. Vsadil na to, že Evropa si již vybudovala závislost na ruském plynu i na Rusku, jako odbytišti pro její produkty. Je mu jasné že kapitalisté kvůli kšeftu klidně zahodí všechny zásady i vlastní čest, takže mu nakonec všechno projde, také proto, že o válku nikdo v Evropě nestojí. Proto také na sankce odpověděl nejprve odmítnutím dovozu potravin z EU do Ruska, poté připomínkou svých jaderných zbraní a nakonec hrozbou zavření plynových kohoutků. Přestože všichni vědí, že prodej plynu je pro Rusko zdrojem rozhodujícího příjmu a jeho výpadek by poškodil především Rusko samotné, stejně na tohle strašení z pohodlnosti přistoupili.

2 0
možnosti