Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Demokracie se vyvíjí, neustále se na ní musí pracovat, jinak zvlčí, zpustne a zanikne.

Vám karmu dám.  :-)

1 1
možnosti
MP

Pane Netopil, bylo mi ctí. Slušnou a věcnou diskusi přímo zbožnuji. Těším se na další. Příjemný den.

0 0
možnosti
MP

Absolutní svoboda /bez pravidel či zákonů/ =anarchie

1 1
možnosti
Foto

Anarchistická společnost si vždy vytvoří přirozený řád, protož žádná sofistikovaná a rozvinutá společnost nemůže žít bez přirozeného řádu. Současný řád je uměle tvořené dílo parazitické kasty, která si tento řád staví k obrazu svému.

1 1
možnosti
KN

K89a85r52e58l 84N28o29v92á13k

13. 2. 2014 15:30

Autor píše, že: "Od listopadu 89 tu máme "demokracii" (schválně píši v uvozovkách, protože k té skutečné to má pořád přeci jen dost daleko) "

Bohužel se mýlíte. To co máme je demokracie se vším všudy. Žádná skutečnější existovat nemůže. Pozorujeme Sokratovu předpověď.

Sokrates o demokracii napsal, že: "Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.*

3 1
možnosti
Foto

J42a73n 74N39e72t53o60p64i12l

13. 2. 2014 15:41

Nemůžu než souhlasit. Možná se ale míjíme v tom, co má samotný termín "demokracie" představovat. Vaše poznámka je naprosto případná, ale zřízení popisuje pouze jaksi technicky. Charakter společnosti přece není dán jen a pouze tím, jaké je v ní zřízení, ale také tím, na jaké civilizační a kulturní úrovni jsou lidé, kteří v ní žijí. My máme demokracii, není to totalita, a demokracii mají taky na Islandu anebo v Dánsku či kde já vím kde ještě. Ale jsou to "stejné" demokracie ? Určitě nejsou. Tím neříkám, že existuje více typů demokracie, to určitě ne, Demokracie je jen jedna. Ale lze měnit její kvalitu. Obrazně řečeno, není více různých typů demokracie vedle sebe na ose X, ale jsou stejné demokracie ovšem s odlišnou kvalitou, kterou můžeme obrazně znázornit hodnotou osy Y. Takže co do osy X máme tu nejskutečnější demokracii, kterou lze mít. V tom souhlasím. Ale co do osy Y, tak kvalita té demokracie zatím teda nic moc.

1 0
možnosti
KN

K83a12r85e89l 17N10o18v17á52k

13. 2. 2014 15:24

Položil jste velice správnou otázku:"Proč si kdysi lidé vymysleli policii,?!"

Na našem území vznikla policie někdy po napoleonských válkách a jejím úkolem bylo udržet u moci stávající garnituru.

Policie neměla za úkol spravedlnost nebo pořádek.

Takže Vaše odpověď, kterou uvádíte je úplně špatně a mimo realitu.

0 0
možnosti
JM

R^ Politici si zvykli, že jsou "mimo zákon", že můžou všechno. Nějak jim to pořád nedochází, že by to mělo přestat...

4 1
možnosti
JM

Pan Miroslav Petr si ovšem myslí, že politici jsou nadlidi, na které se zákony nevztahují, když mi dává mínus ;-D

1 1
možnosti
Foto

Z policejního státu se pak velmi snadno zrodí totalita.

2 0
možnosti
Foto

J20a55n 20N19e43t33o60p45i79l

13. 2. 2014 14:17

Nesouhlasím. "Policejní stát" je pouze mediální terminus technicus pro nástroj moci, který totalitní režimy používají. Nevzniká tedy totalita z policejního státu, ale naopak policejní stát vzniká v totalitním režimu.

3 2
možnosti
MP

O jaký konkrétní trestný čin se jedná, když Ištvány mluví o svědomí politika? Je korupce to, když se nabídne hůře placené místo? Jde o finanční korupci-podplácení, nebo politickou korupci, běžnou po staletí téměř ve všech státech? Není běžné v politice-"Já prohlašuju tvůj návrh a ty prohlasuj můj".? Děkuji předem za odpovědi.

2 1
možnosti
Foto

J61a64n 74N89e73t70o78p27i33l

13. 2. 2014 14:14

Z (A) tu nejsem od toho, abych sháněl důkazy. Od toho máme policii a zastupitelství, aby postup dozorovalo. Za (B) mám-li vyjádřit svůj názor, pak asi takto. Poslanci mají hlasovat "podle svého nejlepšího vědomí a svědomí". Jeden zákon schválit nechtěli, tak se s Nečasem dohodli, že složí mandát a nahradí je jiní, kteří pro ten zákon ruku zvednou. Argumentace o "hůře placeném místě" je zcela nesmyslná, byť představitelé ODS ji používají velmi rádi. "Hůře placené místo" ? Nečas potřeboval, aby odešli. Tím pádem by byli bez JAKÉHOKOLIV místa a jejich plat by byl NULA A NULA CELÁ NULA NIC K TOMU. Nabídnutím míst v dozorčích radách Nečas tuto nulu povýšil na plat a ještě k tomu nadprůměrný a to jen za to, že budou sami konat v rozporu s ústavou, nebudou hlasovat "podle svého nejlepšího vědomí a svědomí" a místo toho se nechají vykoupit těmito pozicemi. Píšete "Není běžné v politice-"Já prohlasuju tvůj návrh a ty prohlasuj můj" ?" Ano, je to běžné. Ale není to korupce. Co je korupce ? Nejsou to běžné politické dohody, ale obecně dohody, jejichž uzavřením někdo získá neoprávněnou výhodu. "Já prohlasuju tvůj návrh a ty prohlasuj můj" - ano, to je normální i když se nám ani tyto dohody občas nemusí líbit. Nicméně nejedná se o korupci. Ale "Já ti zaplatím 100 tis. a ty prohlasuj můj návrh", to je získání neoprávněné výhody a tudíž o korupci jde. Mimochodem, již v době, kdy k tomu došlo, jsem to považoval za naprosto ukázkový příklad korupce. Jedním z problémů této země ale je i to, že korupce se tu stala natolik běžnou součástí našeho života, že už nejsme schopni rozlišovat, co korupce je a co ne. To samozřejmě nahrává účastníkům všech korupčních jednání, ať už stojí na straně uplácejícího nebo na straně upláceného. Mě to připadá tak markantní, že nevím, co víc se k tomu dá říct. No a jestli Vám ani tak tohle nepřipadá jako korupce, no tak prostě máte jiný názor. Svobodná společnost je na rozdílných názorech založena.

3 1
možnosti
Foto

Jen tak dál.. Právě koukám na zprávy a Benda mi připadal, že se za chvíli rozbrečí. A dobře jste napsal, že to musí projít politikou napravo i nalevo včetně zastávky u středu.

4 1
možnosti
VK
Foto

J98a57n 53N68e42t85o74p11i66l

13. 2. 2014 14:47

Tak určitěěéé;-)

0 1
možnosti