Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Vážený pane Netopile a další diskutéři. Jedno je jisté a to, že Klausův akt amnestie je totálně špatný a nejhorší je, že se zdá, že všechny vámi uváděné důvody se asi sešly v jednom. Na to, že je zaháčkovaný v ruských službách, jsem již upozorňoval již dávno - viz můj blog na http://www.pavelbenes.blog.idnes.cz ve článku "Tušení souvislostí aneb ruská stopa". Že je deprivovaný vyplývá z jeho činů, postojů a nakonec i z jeho tváře, která postrádá milý úsměv, o vyjádření známých lékařů ani nemluvě. Jeho ješitnost, atd. jsou pak dobré nástroje, jak ho z dálky řídit. Klausovi se podařilo rozvrátit od hospodářství, přes morálku, spokojenost lidí až po soudnictví vpodstatě vše. Od Putina má jistě jedničku. Jen ještě zbývá, aby jako Depardieu, dostal ruský pas, když je doma tak nepochopen.;-(

0 0
možnosti
Foto

Já tedy zírám jaké všechny hlouposti dokáže lidská hlava vymyslet. Ale všichni se mýlíte, Klaus je totiž mimozemšťan.

0 0
možnosti
Foto

Registrační číslo 17537, krycí jméno Herman,Dvořák. Pletu se ?

0 0
možnosti
SN

:-)  Autore, pálí Vám to! I z většiny diskusních příspěvků je vidět, že diskutéři netlačí do hlavy zbytečně!  R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Pan autor upozorňuje na rozpor typu "staré hodnoty - kontra - naštvání  a rozštěpení společnosti" - a má pravdu.

K tomu dodávám: málokdo v této zemi nadělal tolik zlé krve jako současný  pan prezident. Amnestie byla podle mne pouze jakýmsi zlatým hřebem (budou ještě milosti, ale to snad už tak zlé nebude).

Rád bych upozornil na další rozpor. Na jedné straně prezident Havel šířil "blbou náladu" na druhé straně tento prezident se v Novoročním projevu zmiňuje cosi hodně podobného (pro jistotu to nazývá jinak, podstata je ale stejná).

Nejenom v tomto ale i v řadě dalších případů nám předvádí něco, čemu se v psychologii říká PROJEKCE ("vědomé i nevědomé promítání a připisování vlastních žádoucích i nežádoucích psychických procesů a vlastností, záměrů a tendencí jiným osobám" - ABZ Slovních cizích slov).

Ještě jinak, obecněji. Pan prezident Klaus není ani ve svých názorech konzistentní, ale mimořádně rozporuplný. Rozporuplný, přitom však, aby se tak řeklo, mazaně. Analytici budou mít co dělat.

P.S. - teď čtu názor diskutéra pana Michala Petra a  k psychologii doplňuji také psychiatrii.

4 0
možnosti
MP

Taky zajímavá úvaha o projekci...to mě nenapadlo. A je to velmi vystihující.

0 0
možnosti
MP

Beru Vaše úvahy vážně a jistě mohou být některou z variant nebo kombinací obou. A co třeba ještě třetí...odborník psychiatr by možná mohl najít několik výrazných rysů psychopatie, resp. deprivantství nebo chcete-li příznaky člověka trpícího poruchou osobnosti - a to např. mají tendenci vrhat své úsilí na získání moci a majetku, manipulují lidmi, potřebují své lokaje, kterými ale stejně pohrdají, postrádají odpovědnost, altruismus, ničí citové a morální hodnoty, destruktivismus,

nikdy o sobě nepochybují, egoismus, narcisismus, neuznání odpovědnosti za své činy, neempatie, lhaní, ...nejsem odborník, ale toto vše mohou být příznaky  poruch osobnosti, tedy chování mj. deprivantů....a uvědomíme-li si, že psychopatů bylo a je mezi manžery a tedy i v politice víc než dost, nepřipadá mi tato třetí možnost v kombinaci s Vámi uvedenými tak nemožná...

4 0
možnosti
Foto

Dík za poznámku. Souhlas. Nedávno jsem koukal na Hydepark s F.Koukolíkem, který rovněž mluvil o deprivantech, a Vaše poznámka má logiku.

3 0
možnosti

Možná byste měl zvracet preventivně každý den - peroutka to zařídí.

0 3
možnosti
JL

Všechny poslední eskapády Václava Klause a jeho kamarily jsou zcela vědomé a plánovité. Nejde jen o rozverné hříčky odcházející party. Cíl je zřejmý. Společnost je třeba rozdělit (nejlépe na lokaje a nepřátele), rozeštvat proti sobě různé skupiny, postrašit a demotivovat. Kritici dostanou nálepku nedemokratických našeptávačů a rozeštvávačů (rozuměj - zaprodanců a ztroskotanců) a vytěsní se na okraj společnosti. Pro jistotu se napíší na seznam (nejlépe již existující, jistého Adama B. Bartoše).

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/petr-havlik.php?itemid=18600

4 0
možnosti
JL

Jisté je, že prezident bývá osobnost s velkým egem (nejinak tomu bylo u Havla) a ta prostě jednoho dne usoudí, že je načase udělat něco velkolepého, a tak udělí amnestii, aby byla chvíli opěvována propuštěnými a připodobnila se králům a císařůmí. To ego zahřeje! Když přitom dostane pardon nějaký kámoš, někdo z rodiny přátel, tím lépe (U Havla kauza Chadimová). A určitě hlavní motiv je udělat něco vyjímečného, úžasného a historického. To se Klausovi opravdu, ale opravdu povedlo. Podobně jako kup.privatizace, boj s ekology kvůli oteplování a proti EU a další heroické činy.

4 1
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik