Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Zijeme v totalite, ktera je jen trosku jina nez ta predchozi. Napr. muzeme rict, co si myslime, to je tak asi vsechno.

1 0
možnosti
Foto

řekl bych, že totalita nechybí, totalitu máme. často však chybí informace, potřebné pro excelentní komentář

1 1
možnosti
Foto

Vlastně nevím jak to myslíte? Protože když to, co jste zde teď napsal Vy, napíši já, tak mne s potěšením a přesvědčením napadáte.

0 0
možnosti
JS

Víte někdy uvažuji o tom, jestli nám totalita chybí nebo ne. Mám totiž pocit, že došlo pouze k tomu, že primitivní forma totality byla nahrazena totalitou decentní a o to nebezpečnější.

2 0
možnosti
VV

Karma.  Přestože, přiznávám, že si někdy rýpnu a ulevím si.

0 0
možnosti
JN

J66a64n 59N61e92t94o21p39i88l

23. 12. 2013 10:51

Ale i já si občas rýpnu. Ale s humorem. A to k tomu podle mě patří, protože člověk by ani u vážných témat neměl ztrácet nadhled.

0 0
možnosti
Foto

Moc dobrý článek. Chtěl bych věřit, že padne na úrodnou půdu, ale obávám se, že převládá filtrace. Obdobně jako nám média selektují přenos informací, tak někteří informaci vnímají svým prizmatem. 

U nás je život obecný, tedy i politický, prožívám a konzumován jako klubizmus. Každý se zařadí (nebo hůře: nechá zařadit) do určitého klubu - stáda a akceptuje pouze ty informace, které konvenují vyhlášenému směru - koridoru. Ostatní jsou blbost, nesmysl, hnus, komunistický blábol etc. etc...

Lidé neumějí naslouchat a o vyslechnutém přemýšlet. Oni nepřemýšlí, oni třídí. Třídí podle toho, zda to zapadá do jejich šuplíku a také podle toho, kdo to řekl.

Za paušalizaci se omlouvám a tímto jí koriguji - popsané se samozřejmě netýká všech. Koho se týká je zřejmě i v blozích a k nim příslušných diskuzích.

1 0
možnosti

Dík za moudrá slova!

Bohužel, dnes jsme v takové divné době opilosti ze svobody slova. Mohu říkat vše. Tak mluvím. A není pro mne podstatné, co. Mluvím, lžu, plácám nesmysly. Ale nikdo mne za řeči nezavře. A když mne někdo kritizuje, je to pro mne a moje kumpány prostě hlupák. Musím jej zdiskreditovat...

Ale skutečné diskuse nám vůbec nejdou. Nejdou ani ve sněmovně. Václav Klaus nás naučil nezvažovat ideologické teze, ale ubíjet je o jediný hlas. Neměl již klasické vzdělání...

Solidní lidé budou muset usilovat o pravdivá slova, o obranu Pravdy, Svobody, Spravedlnosti... Prostě musí zvítězit nad lůzou! Jinak by naše společnost skončila, protože by ztratila svůj smysl existence.

:-)

0 0
možnosti

Máte plnou pravdu, takže asi moc příspěvků a diskutujících nebude. Ale třeba se mýlím.

2 0
možnosti