Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I18v69o 67C46i93l11i63c51h

8. 11. 2020 16:58

Přesné, díky R^

0 1
možnosti

Ve Finsku to mohou neřešit, protože od počátku epidemie tam mají něco přes 17 tisíc nakažených, na rozdíl od našich 407 tisících. Taky by mě zajímalo, kde JI brankář Hrachovina má, když to má u NÍ. Zdá se, že nejen fotbalisté, ale ani hokejisté nejsou žádní raketoví inženýři.:-P

2 1
možnosti
Foto

Nemáme žádné nakažené. Máme potvrzení případy, máme aktivní případy, počet zotavených, právě v nemocnici, úmrtí s nákazou. Potvrzených případů 407 440. To znamená podle odborníků, že 90 procent nemá žádné příznaky, covid je v nich neaktivní nejsou infekční, anebo mají velmi mírné příznaky. Pokud velmi intenzívně testujeme, je logické, že nacházíme více pozitivních případů. .Kdyby se tímto způsobem testovala jiná virová infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce denně. To říká přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce Jiří Beneš a není jediný.

4 1
možnosti
PC

Výborně pojato a napsáno! KarmaR^

2 1
možnosti
MB

Životem nelze projít bez chyb. Platí v rovině osobní, politické, kdekoliv. Za chyby se následně platí, kdo jich vyprodukuje méně - vítězí. Každý rozumný člověk si dělá analýzu, co mohl lépe - čeho se vyvarovat. Pak pokládám za naprostou samozřejmost, aby se tak dělo i v rovině vládní ! (Nedovedu si to představit jinak - Platí pro kteroukoliv) ... Procházíme decimací ČR ...

Viníka netřeba hledat, je zde - Vládní kabinet, který někdo vede. Odpovědnost sejmout nelze, lze žvanit. "Žádné chyby jsem neudělal"! Opravdu, to může sdělit pouze blb ! Pak ještě může přidat, že komise je rejdištěm politických zájmů ! ANO, pravdu má předseda ! Zatřepalo by se mu skříní, bůh ví, co by zase z ní vypadlo ! Já být v čele vlády, taky bych odpor kladl. Dále bych hlásal - Bude líp! To je to, co mne přečtením blogu napadlo a dodal bych - Současné divadlo ... :-)

2 1
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votruba, PH. D. primář První kliniky tuberkulózy a respirační nemocí odpovídá na otázku : Ale každý den jsme bombardování děsivými čísly Ano ta zveřejňovaná čísla.... Faktem je, že pacientů s novým coronavirem je velké množství. Ale celkově je jejich stav lepší, než jsme byli zvyklí. Problém vidím v tom, že jsou lidé vyjukaní, tak chodí do nemocnice i s hloupostmi. Třeba včera jsme tu měli pětatřicet covidových pacientů z nichž si jen minimu zasloužilo hospitalizaci. Na akutním příjmu se množí lidé, kteří přicházejí s tím, že je bolí hlava, protože jsou tři dny pozitivní, a podobně. Takové pacienty se samozřejmě snažíme nepřijímat.

0 2
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votruba, PH. D. primář První kliniky tuberkulózy a respirační nemocí říká .... Ano do medií a veřejnosti se cpou jen čísla a hesla typu: tisíce umírají denně. Co to je ptám se. Přece tisíce lidí umíraly denně a dřív. Uvědomte si také prosím, že čísla, která se v souvislosti s covidem prezentují, nejsou očištěná. Co to znamená ??? Že každý, kdo zemře a je u toho i pozitivní covid je automaticky oběť covidu. Ale tak to není.. Někteří z těch pacientů stejně umírali. V těchto čísel jsou zahrnutá i přirozená úmrtí nebo třeba smrt způsobena srdeční chorobou či rakovinou... Ale protože je u mrtvého covid pozitivita je zařazen do skupiny, kde nemá co dělat. Obávám se, že očištění této statistiky nikdy nenastane, bylo by to pracné a komu by se do toho chtělo... Ale bylo by správné to udělat. Výrazně by se tím snížil tak na naše myšlení a strach. Což je podle mě žádoucí.

0 1
možnosti
Foto

Celkový počet zemřelých tohoto roku v ČR je druhý nejnižší od roku 2015. Méně lidí zemřelo pouze v roce 2016. Tyto statistické údaje byly publikovány 12. 10. 2020.

1 1
možnosti
VN

Díky. Dohledal jsem jenom data do 38. týdne.

0 0
možnosti
ND

Kdokoliv něco řekne proti opatření vlády je uzemněn zaklínadlem, je to kvůli zahlcení zdravotnictví...

0 0
možnosti
VN

Zahlcení si samozřejmě nikdo nepřeje. Ale už delší dobu je zřejmé, z jaké skupiny obyvatelstva se rekrutují adepti na intenzivní péči. Ta by se to měla maximálně chránit a ostatní nechat žít.

3 1
možnosti
Foto

Inu...data jsou, když člověk chce hledat a nechce se jen přesvědčovat o své nevědomosti. Tož asi tak ...

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-umrti-celkem-statistika-zemreli_2011050600_pek

3 0
možnosti
VN

Ale no tak, to přece nemyslíte vážně???

3 1
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 850x
Dívám se kolem sebe a často se nestačím divit, co všechno se dnes může stát, jaké problémy řešíme, čemu věnujeme pozornost. A říkám si, proč a kam se ztratil ten starý dobrý selský rozum?

Seznam rubrik