Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, děkuji za článek, vykouknul na mě zcela náhodou, když aktivně a s láskou (ne pesimismem) pracuji v rámci tohoto tématu a to na další rovině...tentokráte právě té hluboké lidské (chystám nějaké projekty), protože nihilismus a pesimismus a tím spíše strach nám skutečně nepomohou a jsou cestou do pekla. Našeho vlastního v duši (viz Aligieri) a také tím vytváříme dost nebezpečné pole...díky tedy i za toto upozornění pro další. Na druhou stranu je fáze nihilismu docela přirozená a kéž bychom ji zreflektovali a skutečně do hloubi duše postupně prožili co nejrychleji. Já na to měla 2,5 měsíce od konce prosince, kdy jsem chystala rozhovor s Václavem Cílkem a Marianem Jurečkou. Václav Cílek mi zaslal hromadu článků a komunikací z různých vědeckých fór a také 12 anglických knih v pdf...vybrat z toho to, co má být řečeno (resp. i se na to ptát) a co raději ne (i on ví, co může v kuloárech a co veřejně) nebylo snadné, ale byla to velmi zajímavá zkušenost. Právě i projít tím "dělat, co člověk může nejlépe, ale zachovat svůj dar života a přírodu brát jako nádherné bytostné Stvoření zároveň a zároveň jako kulisu pro naše dramata ve smyslu křesťanském" - to bylo pro mě tak hluboké poznání skrze vlastní bolest. Přeji tedy všem, ať skrze vlastní procesy dojdou ke znovulásce ke všemu, pochopení a praktické změně ve svém životě, kde se dá. Velmi aktuální jsou fotovoltaiky a izolance pokud možno na všech domech. Investovat do toho, odvážit se překonat nepohodlný krok investice.

Nejsem žádný moderátor, ale toto vážné téma mi za to stálo to poprvé zkusi:

Rozhovor s Václavem Cílkem a Marianem Jurečkou (omluvte zespodu vady zvuku):

https://www.youtube.com/watch?v=aexhWqv_kAs

následně pak s Pavlem Pocem a Milanem Jeglíkem:

http://www.akademiesobestacnosti.cz/video/pavel-poc-a-milan-jeglik

0 0
možnosti
VN

Děkuji. Já se vůbec nemůžu a pochopitelně ani nechci srovnávat s odborníkama, ale jenom jsem chtěl vyjádřit pocit, že nás někteří lidé chtějí pod hesly o záchraně planety manipulovat a následně oškubat a že k tomu využívají ty, pro které se klimatické změny staly jakousi formou náboženství.

0 0
možnosti
KB

K71a38r45e35l 37B11o44k

14. 8. 2019 9:09

Velice dobře napsáno.Naprostý souhlas. Karma.

4 0
možnosti
MD

ekologove jsou uz dal. Oteplovani je prekonane. Novy hit je zmena klimatu. Tam se vejde vse! Teplo i zima, sucho i povoden. Uragan i bezvetri. Tani ledovcu, i jejich pribyvani...

9 0
možnosti
VM

Pan autor evidentně nemá šajnu o tom, co jsou odpustky, ale o to více s tím slovem šermuje.

1 6
možnosti
VN

Nešermuji. Použil jsem ho jenom jednou. Možná to moje srovnání není úplně přesné, ale nemůžete popřít, že v jisté a poměrně dlouhé době bylo možné získat odpustky za finanční obnos.

5 0
možnosti
AS

Zelenokněžník! ;-D;-D;-D Tohle se Vám fakt povedlo, tento výraz bude od nynějška pevnou součástí mé mluvy.

7 0
možnosti
VN

Díky za pochvalu. To se mně často nestává. Obvykle když se nepochválím sám, tak se toho nikdo jiný neujme. Hlavně doma. :-):-):-)

0 0
možnosti
JL

Mám pocit, že lidi se potřebují něčeho bát - nejprve jsme se báli atomové války (60.a 70.), pak vyčerpání surovin (70.léta), pak Ozonové ďoury, pak AIDS a teď šup - máme tady Klimatické změny. Taky jsem zapomněl na asteroidy a komety. A určitě přijde i bání se eboly.

6 0
možnosti
VN

A mezitím ještě byly šílené krávy, ptačí chřipka, zika, dioxiny a prý se na nás žene i psí chřipka. Z toho by se jeden zvencnul. :-)

4 0
možnosti
JT

J41i72r98i 95T77i40c30h61y

13. 8. 2019 16:18

Kdyby ti bojovnici proti oteplovani byli schopni, ochladili by nas mozna az na uroven zhruba pred 20000 lety. kdy cela Kanada a Evropa az po Alpy byly pokryte ledem.

3 0
možnosti
VN

Ono už to chvílemi vypadá, že by nás možná i klidně vyhubili...

0 0
možnosti
JR

J15a65n 66R10á53ž

13. 8. 2019 14:35

Děkuji za takto dost ostře, ale při tom korektně formulovaný článek. Mně už nebaví o všem, co se mi nelíbí psát zaobaleně.

9 0
možnosti
VN

Začínám mít té hysterie po krk a jak vidím, rozhodně nejsem sám.

8 0
možnosti
Foto

Děkuji za opačný názor, než má “většina vědců”. Většina vědců kdysi věděla, že Země je placatá. Jednoho chudáka proto upálili “bo” tvrdil, že je kulatá. Lidstvo potřebuje víru v “cosi”. Chudí duchem vždy platili církvi. Teď je to církev “zelená”. Přejme si, aby se pridce a na desetiletí ochladilo. Pak ovšem ochlazení bylo důsledkem “oteplení” a zase budou mít věřící...

13 0
možnosti
VN

Taky si myslím, že to už někdy hraničí s náboženským poblouzněním. Bohužel.

5 0
možnosti