Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Nesmíte si to tak brát 

0 0
možnosti
Foto

Říká se, že novorozené dítě je třeba důkladně zapít, jinak neporoste, takže zodpovědný otec se vydá do hospody a pije jak o život, aby zajistil svému potomku to nejlepší. Nezodpovědný otec lehkovážně abstinuje na porodním sále. ;-)

3 0
možnosti

Myslím si, že je dobře, že bylo mužům umožněno být u porodu.

A je jen na těch dvou - budoucí mamince a tatínkovi, jak se oni rozhodnou, resp. jestli to tatínek zvládne, a chce u porodu být, nebo ne, a jestli to nastávající maminka chce, či ne.

Nevím, proč by to měl řešit někdo jiný, koho se to netýká.

4 0
možnosti
VN

Jestli to tatínek zvládne, se ukáže až na místě. A to může být pozdě. Jinak já jsem poslední, kdo by to chtěl řešit za jiné. Moje "doporučení" nepouštět tatínky na porodní sály je určeno spíše ženám. :-)

0 0
možnosti
Foto

to si snad každý rozhodne sám jestli tam chce nebo nechce být-že chcete varovat zjemnělé chlapce je hezké ale třeba by je to naopak zocelilo;-D-

kdyby někdo naopak tvrdil že je nutné tatínky povinně se dívat aby si uvědomili co žena vytrpí a jak je život cenný tak byste se asi divil....

0 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma. U tohoto zážitku jsem se ráda obešla bez manžela. I když mi diváci nechyběli. U dcery to byli medici a u syna budoucí sestřičky. :-)

1 0
možnosti
VN

Tak to jste se určitě nenudila. 藍 Jinak díky za karmu!

0 0
možnosti
JZ

Stejně je zvláštní, kolik lidí má problém s nabídkou více variant, z níž může a také NEMUSÍ vybírat. ;-)

1 0
možnosti
VN

Já problém nemám. Jenom chci varovat dnešní zjemnělé chlapce, aby neměli potom problém oni. :-)

1 0
možnosti
LB

Přítomnost otce u porodu rozhodně nepatří mezi tradice naší kultury. Po staletí bylo zvykem, že "těžkou hodinku" si rodička odbývala s porodní bábou, eventuálně za přítomnosti dalších žen, a tatínek se volal k novopečené matce až když už seděla na posteli krásně upravená a s miminkem v náručí.

Přítomnost tatínka a jeho pomoc u porodu k nám přišla ze Skandinávie. Tamní severské usedlosti byly od sebe vzdálené tisíce kilometrů a sehnat porodní bábu nebylo jednoduché, takže bez chlapa se porod neobešel. Vlastně to byla z nouze ctnost.

Když jsem čekala první dítě, chodila jsem na profylaktickou přípravu, kterou vedla zkušená porodní asistentka, jež přivedla na svět tisíce dětí. Tehdy přítomnost otce u porodu začala přicházel do módy, a tak jsme se zeptaly na její názor. Řekla, že to nedoporučuje, protože pro některé chlapy je to tak traumatický zážitek, že na ženu pak ztratí chuť. Nevím, neumím to posoudit, ale jsem zvyklá si takové situace odbýt sama a bez publika.

Tehdy mi hodně vadilo, že miminko se po porodu mamince ukázalo tak na vteřinu a pak až za 24 hodin, kdy děti přiváželi na kojení. Jak moje dítě vypadá celé, jsem mohla zjistit až sedmý den při odchodu z porodnice. Kdybych měla tehdy možnost mít dítě u sebe bezprostředně po jeho příchodu na svět, tak bych snad přežila i toho otce u porodu :-)

2 0
možnosti
VN

Díky za fundovaný komentář. A souhlasím s Vámi, že vidět dítě pořádně až při odchodu z porodnice nebyl zrovna nejlepší nápad. Tak jste si alespoň odpočinula...:-)

1 0
možnosti
OP

R^ Heslo dnešního světa jsou zážitky. Já, já, já mám nárok na zážitek. Myslíte, že se budou chtít dnešní lidé tohoto výdobytku vzdát? Obávám se, že to s nimi půjde ještě hodně dlouho

2 2
možnosti
Foto

nejde o zážitek ale při svatbě si slibují stát při sobě v dobrém i zlé-držet ženu za ruku ve chvíli kdy rodí společné dítě mi nepřipadá tak přehnané-když má chlap rýmu tak kole něj žena skáče jako by umíral

1 0
možnosti
JH

Vy jste takový Galileo Galilei, máte pravdu, ale dnešní zhlouplý svět Vám ji nepřizná.

3 2
možnosti
VN

To jste mě dostal. Až takhle lichotivé srovnání jsem opravdu nečekal.

1 0
možnosti
JZ

No to je teda echt pytlovina.

2 0
možnosti
VN