Diskuse

Rovnost? Kde?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Levicovy.Pravnik

20. 7. 2012 14:48
v této zemi není žádná rovnost

nejenom mezi pohlavím. ale třeba,že jeden nedostane šanci pracovat,když sspluje všechna kritéria,jen nemá potřebný papír.třeba maturitu.jenže třeba na funkci asistent je mu matura k ničemu.

0 0
možnosti
S

socialistykezdi

20. 7. 2012 11:47
Tak rovnost prej :-D

Jj, všude rovnost. Na všechno. Správně soudruzi. ;-D A kdo nebude rovný, tomu to nařídíme, i kdyby 100x nechtěl. :-) A teď vážně, strčte si tyhle nápady do brusele. :-)

1 1
možnosti
LC

lukaschmela

20. 7. 2012 11:33
No teda nevím...

citace: Naši činnost vyvíjíme nezávisle na stranických a ekonomických zájmech a výhradně nenásilnými prostředky. Myslím, že postoj a diktát s jakým přistupujete k médiím, včetně toho vašeho Sexistického prasátečka má patrně všechny známky pasivní agrese a fašizujících tendencí, kdy žalobu a svůj obětní postoj pokládáte tak, že prakticky omezujete vyjádření, prostor i názor druhých. Tyto aktivity pro mne zavání stejně jako to, co kritizujete.:-(

1 1
možnosti
BH

BoboHml

20. 7. 2012 11:07
Trvám

na zavedení kvot 50 na 50 % ve všech profesích ne jen v politice a ve vedoucích funkcích.Tzn.kvoty u popelářů,horníků,kopáčů ... prostě všude.Zároveň zrušit didkriminaci žen ve zvedání břemen a nařídit stejná shodná pravidla pro muže a ženy,zakázat lehčí prověrky u žen z tělocviku u ozbrojených složek.....atdRvRvRv

1 1
možnosti
JM

vinhifi

20. 7. 2012 10:57
statistika

vždy se musi srovnávat jen firma. nemohu srovnavat  napřiklad plat mistra ve firmě která stoji před krachem a ve firmě která prosperuje.... a proto jjsem četl že rozdil platu v ČR je pravě oněch 26 % tak si to nesehnutí jako vždy zjednodušili a ozbačili to za diskriminaci. nejduležitější by ale mělo být aby se statní přispěvekk pro tyto organizace zrušil...

0 0
možnosti
VNM1

Vendelín Nademlejnský mladčí 16

20. 7. 2012 10:49
A co nerovnost ve zdravotní péči?

Podle statistik se u nás ženy dožívají v průměru o 7 let více než muži. Podle vaší feministické logiky je to přece zcela jasná diskriminace a české veřejné zdravotnictví tak znevýhodňuje muže. Proto by měla být omezena zdravotní péče ženám aby se tyto rozdíly srovnaly. A teď ať mi nějaká feministka vysvětlí, v čem se tato moje úvaha liší od jejich výkřiků o nerovnosti platů

0 0
možnosti
EK

Y.N

20. 7. 2012 20:32
Re: A co nerovnost ve zdravotní péči?

On vás někdo omezuje u lékaře?A jak se to projevuje? Nesmíte chodit na gynekologii? Můžete tam jít, ale asi vás nevyšetří, když nemáte ty správné orgány. A máte pravdu, na gynekologii by se mělo pohlížet na jako jiná specializované obory, třeba kardiologii, jenže to by jste tvrdě narazil hlavně u našich lékařů, to oni nařizují, že se musí chodit na prohlídky každý rok, přesto, že to povinnost není.

A ženy se dožívají vyššího věku skoro u všech národů a náboženství, jenže to je způsobené jejich chováním - méně riskují. Nic víc a nic míň:-P

0 0
možnosti
W

Wolf778

20. 7. 2012 10:47
Zná někdo metodiku toho výpočtu?

Zajímalo by mě, jak se ten "gender pay gap" vlastně počítá. Dokážu si představit, že se dají jakž takž srovnat platy ve stejné profesi s rámcově stejnou kvalifikací, ale pochybuji, že tyhle statistiky zohledňují i takové věci jako flexibilitu, počet přesčasů, délku praxe, kvalitu předchozích pracovních pozic v CV apod.

 

Navíc tu je otázka sebevědomí - na stejnou pozici jsou přijati dva +- stejně kvalitní zaměstnanci. Jeden si řekl o 25 hrubého a dostal je. Druhý si řekl o 28 a dostal je - a ejhle, rázem tu máme "pay gap" 12 %. Pokud připustíme, že muži mají spíš tendenci k vyššímu sebehodnocení (byť třeba neopodstatněnému), tak část toho rozdílu připadá na vrub právě tomuto vlivu a nikoli nějaké diskriminaci.

 

A nakonec - je nějakých 26 % rozdílu podle genderu směrodatných, když například na pozici programátora se mzdy (mezi muži) běžně liší i čtyřnásobně?

0 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

20. 7. 2012 10:31
Budete se v rámci ROVNOSTI zaobírat i místy

kde jsou naopak znevýhodněni muži ?

 Namátkou kratší délka  života, větší počet sebevražd,  větší zastoupení  mezi bezdomovci, obecně vyšší zodpovědnost která je na muže kladena společností ?  Opatrovnictví a střídavá výchova,  paternity fraud, definice domácího násilí která záměrně opomíjí ženské způsoby agrese jako je agresivita neverbální a psychická  ?  A nebo je vaše nesehnutá filozofie  a rovnost vyjádřená slovy: Kde jsme jako ženy znevýhodněny tam to chceme napravit, a kde jste vy jako muži znevýhodněni, to je vaše iluze a držte hubu a krok ?

0 0
možnosti
JM

vinhifi

20. 7. 2012 10:43
Lživá statistika

je pravda že muži v ČR berou vice než ženy o 26%. Ale co není pravda je, že muži a ženy na stejných pozicich maji tak rozdilný plat. Žádnou takovou statistiku jsem neviděl. Takových pozic ve firmach je velmi m8lo. Kdysi jsem dělal ředitele závodu a srovnatelných pozic ve firmě bylo pouze 5 ( jednalo se o mistry). Firma měla ale 200 zaměstnanců. Drtivá většina zaměstnancu měla jiné pracovní uplatnění u žen a u mužu...takže pokud nesehnutí nepřinesou statistiku jak ve které firmě má.kdo platy tak je to jen blábol. Stále se opiraji jen o běžnou statistiku pruměrné mzdy u mužu a žen v v ČR ,nesrovnavaji srovnatelné.

1 1
možnosti