Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gwendolyn!

3. 4. 2012 21:15
No radeji at rozhoduji muzi nez muzatkyaktivistky,

ktere lzivou propagandou tlaci neco, co rozhodne neni Normalni porod tak, jak je dnes chapan. Je duvod, proc porody doma a podobne veci jsou v cizine ne tak popularni, byt jsou dovolene a propagovane.

1 0
možnosti
JK

pesimistka7

3. 4. 2012 17:00
Vím čeho jsou aktivistky schopné,

(jaké "duchovní" důvody proč chtějí rodit doma - papouškují totéž jak podle příručky v každé diskusi, občas je to jak sekta - nekonečný příběh...), dámy by si ovšem měly uvědomit, že ty "zlé muže v bílých pláštích" mohou potřebovat. Nebo už se přišlo na nějakou alternativní domácí metodu, jak odčarovat komplikace, které prostě holt sem tam při, nebo po porodech, nastávají a fakt je NElze je vyřešit doma, ani s deseti "zkušenými" nejsluníčkovějšími PA?

4 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

3. 4. 2012 21:02
Re: Vím čeho jsou aktivistky schopné,

:-)R^

0 0
možnosti
T

tabasco

3. 4. 2012 11:03
...

proč by měla mít žena jako jediná právo říci názor ohledně porodů, když je to i věc otce budoucího dítěte, a tedy muže? proč Vám třeba nevadí, že žena jako jediná rozhoduje o tom, koho uvede do rodného listu jako otce (v případech, kdy není vdaná). Ženy by si měly uvědomit, že dítě není její majetek ale lidská bytost, která by bez muže nevznikla.

4 0
možnosti
AK

Alka.24

3. 4. 2012 9:58
Asi to

bude i tím, že jsou toho součástí. Nebo máte i jiný  způsob? Ne? To je dobře, to by byla ale nuda co?:-P;-D

4 0
možnosti
L

lesicatko

3. 4. 2012 9:55
Typický totalitný článok

"Nechceme diskusi zakazovat, ale zároveň nechceme rozšiřovat prostor pro šíření nadávek, urážek, stereotypů a nesnášenlivosti."

.

 Proste stereotypy sú fuj. Prečo ? Lebo sú to stereotypy...

3 0
možnosti
OK

iacobau

3. 4. 2012 9:37
Co mi vadí na "právu ženy"

Nechci ženám upírat žádná práva, ale například v případě porodů nejde přece JEN o ženu. Porod se přece týká dítěte a to je nejen další člověk, ale také potomek ženy i muže.

6 0
možnosti
PH

petrph

3. 4. 2012 9:34
a ono to tak snad neplatí?

Pochopitelně že ženy mají naprostou svobodu " volby péče a místa během těhotenství, porodu a šestinedělí"... Otázka  zní obráceně, totiž zda odborní lékařští pracovníci v rámci svého činnosti, jsou povinni jim svou péči "kdekoliv dle jejich volby poskytovat"...Dodal bych, nejen, "dle jejich volby", ale dokonce v rozporu s lékařskými źásadami.

Asi bych to připodobnil k případu, že já bych zavolal svému doktorovi, že mám třeba zápal plic, ale protože si volím místo peče doma , tak ať teda hned nakluše a léčí mě doma. A ještě aby mi vzal cestou karton cigaret....

Mimochodem, zvláště komicky to vypadá nyní, když v rámci nových zdravotních zákonů je doktorovi umožněno aby "pokud pacient nedodržuje jeho pokyny, vyřadil ho ze své evidence"..V souladu s těmi to zákony, vlastně stačí aby nastávající mamina oznámila doktorovi že bude rodit doma, ten jí to nedoporučil, a když bude dotyčná trvat na svém, tak jí prostě vyškrtnul z evidence a víc pro ní dělat nemusí...

4 0
možnosti
Q

QQ.

3. 4. 2012 9:30
Naproste nepochopeni problematiky

ktere se stale opakuje vzdy znovu a znovu a znovu a zas... Vetsinu muzu dnes ani nenapadne rozhodovat o tele zeny, vetsinu z nas to ani nejak dvakrat nezajima:-). V problematice deti se rozhoduje o detech, a tam maji otcove pravo do toho mluvit. Zejmena v extremnich pripadech jako je porod (ktery bezohlednosti a egoizmem matky muze skoncit smrti ditete), podobne je to v problematice potratu, ne kazdemu muzi je jedno, ze bezohledna moderni egoisticka matka zabije vlastni dite jen proto, ze neni ochotna neco slevit ze sveho pohodli. Muzi nechteji rozhodovat o zenach, ani nas to nejak 2x nezajima, muzi budou v budoucnosti muset stat stale vic na strane prav deti, protoze nektere pochybne zeny casto upresdnostnuji vlastni egoizmus pred zajmem maleho drobecka. To je vse. Vazena pani, mluvite z cesty..., jste uplne mimo.

4 0
možnosti
LV

baloun

3. 4. 2012 9:27
Kde bere žena právo

jediná rozhodovat o životě svého dítěte?

4 0
možnosti