Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

evavaloi

12. 5. 2011 19:49
bublina

A co třeba takovej prolaps pupečníku, deflektovaná hlavička, dlouhodobá brychykardie či tachykardie jinak řečeno nitroděložní tíseń plodu, nebo adherující placenta při třetí době?

Co příčná poloha, výhřez malých částí plodu při zanedbané příčné poloze, ruptura dělohy.

A novorozenec? Co třeba takový těžký poporodní icterus?

Nebo víš co? Co kdyby všechny ty, které mají jakékoliv komplikace v jakékoliv porodní či poporodní době prostě přirozeně zemřely? Jako třeba v Afghánistánu? Tam je to docela přirozená věc.

0 0
možnosti
E

evavaloi

12. 5. 2011 19:33
Přirozené je také zemřít při porodu

Protože Velká Británie hodně hodně šetří na zdravotnictví  statisticky má hoodně průserů, co se týče právě péče o těhotné.

Proč tři dny po porodu na oddělení šestinedělí? Kvůli novorozenci, aby v případě špatné adaptace zabránili nejhoršímu. A kvůli rodičce - krvácení, trombozy, nezavinující se děloha....

Pane Bože, vy jste fakt takový trubky. Vždyt´to je kvůli vám a vašim dětem.

Ano, porod je přirozená věc, která ale dost často končila a mnohde na světě dosud končí smrtí rodičky, novorozence, případně obou.

Ona smrt při porodu je totiž taky úplně přirozená věc (pokud nedojde při komplikacích k včasnému zásahu.)

0 0
možnosti
K

katango

12. 5. 2011 13:58
Nesehnutí

Sehnete se aspoň ve dveřích nebo si radši natlučete o futro?

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

12. 5. 2011 12:10
V případě nemoci

si budu chtít ošetřování někým kompetentním, a ne "příjemným".

0 0
možnosti
MP

Martin V2

12. 5. 2011 9:17
Souhlas s předřečníkem

Netuším, kde jste sbírala vědomosti o porodech ve velké Británii, ale co jsem měl tu čest mluvit s několika maminkama, co tu zkušenost absolvovaly, asi bude dost velký rozdíl mezi příručkou a skutečností.

0 0
možnosti

lost

12. 5. 2011 9:14
no, ,,rodil,, jsem dvakrát ...

...mohu říci jediné, personál je dosti militantní, ale v případě náhlé krize dosti schopný . .. nepochybuji, že destrukce státního porodnictví další ,,reformou,, je možná.

0 0
možnosti
EK

fitzie

12. 5. 2011 9:13
tak zrovna Velkou Británii

bych si za vzor nebrala. sjeďte si pár fór - ženské si tam dost stěžujou na nedostatek péče a nezájem, a to i za stavu, kdy by kolem nich u nás doktoři lítali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Zabýváme se aktivitami z oblasti ekologie, lidských práv, práv zvířat a témat souvisejících. Vždy v souladu s přesvědčením, že ekologické problémy je třeba vnímat spolu s jejich sociálními příčinami i důsledky a s ohledem na ně je třeba je také řešit. Naši činnost vyvíjíme nezávisle na stranických a ekonomických zájmech a výhradně nenásilnými prostředky. Cílem blogu je aktuálně informovat o tématech, kterými se zabýváme nebo tématech nám blízkých. Pod našimi články vítáme diskusi, která neslouží pro šíření nadávek, urážek, stereotypů a nesnášenlivosti.

Seznam rubrik