Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Mina Harker

15. 10. 2012 20:56
Proc ne?

Kazdemu jde neco jineho, ovladate li jazyky, bajecne. Skoda je, ze se ale prekladanim napr. zivi x lidi, kteri to zase tak moc neumi.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

15. 10. 2012 20:46
umět jazyky

je výborná věc, ale někdo je na to prostě hloupý, ale to přece není ostuda že neumí cizí jazyk, pokud má jinou odbornost, přece jenom například když přijde do nějaké firmy nějaký zahraniční partner, co ocení: a) ředitel tam bude s lámanou čingliš kterou se naučil předevčírem vysvětlovat něco co ani jedna strana nechápe, pak si o něm ten zahraniční partner řekne že je to parta somráků a půjde jinam.

nebo za B: jednatel firmy uzná, že na to nemá a pozve si fešnou překladatelku, která zapůsobí i na zahraničního partnera, tak si o něm ten partner řekne, to je solidní firma a ten kšeft uzavřou. navíc i ti překladatelé musí mít nějaký ten kšeft

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

15. 10. 2012 16:00
Ten pocit,

že bariéra není, je potřeba pěstovat a ukazovat studentům a všem mladým, z nichž mnozí jsou líní vytáhnout paty z okresu, natožpak zavítat do cizokrajného prostředí. Vidím to na několika svých známých - cestovali by, mají na to všechno možné z pohledu materiálního  - kromě jazykového vybavení. Takže všechno jde pak velice ztuha, informace jsou mnohdy přefiltrované, zprostředkované, neosobní, mimo.

1 0
možnosti
TS

Blábolivý Brod

15. 10. 2012 15:28
Souhlasím,

i moje obživa stojí na cizích jazycích. Také mám pocit bezbariérovosti, a to i tak, že si můžu vybírat z různých oborů, protože jazyky se uplatní všude, tak snadno hledám práci ;-)

Mimochodem, taky vás tak pobaví věta "Jaktože umíte tak báječně anglicky?" kladená zpravidla Američany? Moje standartní odpověď je "Protože jsem se to naučila" ;-D

2 0
možnosti
PJ

PájaZítra

15. 10. 2012 20:29
Re: Souhlasím,

tak ještě se doučit tu naší češtinu - standarDní!!

0 0
možnosti