Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jiří Heincl

23. 10. 2012 11:13
Já bych řekl, že autorka silně přehání

Na Ukrajinu jezdím několikrát za rok a pravidelně se setkávám tak maximálně s tím, že ve vesnicích jezdí cyklisti jak vpravo, tak vlevo. Vzhledem k tomu, že ukrajinské silnice jsou téměř dvojnásobně široké ve srovnání s českými, tak to není zas tak nebezpečné. V zimě jsem tam žádné hromady havarovaných aut neviděl. Vlastně jsem neviděl ani jedno. Starých žigulíků tam jezdí zřetelná menšina. Pravda je, že to za šera se svícením nepřehánějí, ale v noci svítí všichni. Žárovky do aut tam koupíte bez jakýchkoli problémů. Ukrajinští řidiči si nelámou moc hlavu s dodržováním rychlosti. Ale situace se tam mění. Prakticky vždycky, když tam jedu, tak vidím policajty měřit rychlost.

Skoro bych řekl, že článek je napsaný ve smyslu jedna paní povídala.

1 0
možnosti

dva mraky

23. 10. 2012 16:44
Re: Já bych řekl, že autorka silně přehání

Těžko říct, ale nejsou ty vzpomínky třeba staršího data? Stačí pár let a mohlo to být výrazně jinak. Nebo z nějaké odlehlejší části země?

0 0
možnosti
E

eifeltor

22. 10. 2012 20:58
No nevím

Chápu autorku, že nás chce svým článkem s jistou mírou nadsázky utěšit, abychom si nestěžovali, že jinde se žije hůř. Ale tuhle filozofii nemám rád - tlačí lidi do pasivity a spokojenosti s tím, co je. Raději bych nabídl srovnání s německými dálnicemi - jestli vůbec je co srovnávat. Češi byli vždy kulturně blíž západní Evropě než Ukrajině, tak bychom měli chodit pro inspiraci spíše tam.

0 0
možnosti
MS

Marco - psano s ce

23. 10. 2012 15:47
Re: No nevím

Článek je psán s viditelnou snahou pošpinit jiné slovanské národy - zejména ze země našeho bývalého spojence SSSR. No hlavně že v těch jejich USA je všechno v pořádku!

1 0
možnosti
H

hovn

22. 10. 2012 10:14
A že bude hůř

na to si můžeme vzít první řadu - je jasné, že jsme hodně rozežraní a málokdo kloudně pracuje - couvačka z nároků bude určitě bolestná, není však jiné cesty,protože rozumem to lid nepobere.

0 0
možnosti