Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane, to co nastiňujete asi v pořádku není, v každých složkách tohoto typu by se při povyšování nebo jmenování do funkcí mělo přihlížet nejen ke vzdělání, ale i k řádnému výkonu služby dotyčného. Rozhodně penězi by se šetřit příliš nemělo, úspěšní by měli být motivováni i finančně. Rozhodně je chybou vázat hodnost k funkcím, které podléhají politickému handlu, tedy jako policejní prezidenti, kdy najednou tu máme přes noc a navždy plukovníka. Měla by to být funkce bez hodnosti nebo tzv. propůjčená hodnost. Hlavně by se měl stát starat o to, aby policisté ve svém zaměstnání zůstávali pokud jim to dovolí zdravotní stav, protože fluktuace lidí je pro takovou práci zničující a znehodnocuje i předešlé výslekdy. Jde o to nabídnout smyslplný karierní postup, případné tomu odpovídající náhradní odměnění. Třeba systém vyznamenávání za léta služby a výkonu s určitými výhodami jako součást, který by byl stejný jako pro plukovníka tak pro praporčíka.

Nemyslím si, že jakákoliv politická strana kašle na lidi. To nikdo z nich v úmyslu určitě nemá, to by si řezal větev pod zadkem. Protože na lidech každá politická strana stojí nebo padá, odmyslíme-li si vnější vlivy, cílené kampaně a pod. Takovými slovy se jenom střílí po protivníkovi, ale není psáno, že ten, kdo dneska střílí nemůže být zítra cílem. Viz Váš předseda.

1 0
možnosti
Foto

Pane Černý, pokud jde o tu policii, máte plnou pravdu, jenže takový spravedlivý systém už tady byl právě v minulém režimu a u hodností bylo při povyšování zhodnoceno nejenom dosažené vzdělání, ale i praxe, doba výsluhy, kdy musel policista splňovat řadu podmínek, včetně vzorné služby (nesměl být trestán za poklesky ve službě) a nemohl si odejít, kdy by chtěl jako nyní, protože i po pár letech dnes dostane nějakou výsluhu a on, místo, aby sloužil státu a lidem za to, co do něj společnost vložila, že mu umožnila vystudovat apod., odejde i s těmi znalostmi policejní práce - a bohužel někdy přejde i na druhou stranu barikády. A to je největší problém. Díky tomu "zpackanému" služebnímu zákonu je dnes kdejaký protekční floutek, který sám ještě nic neumí, podplukovník a nebo dokonce i plukovník, což tuto původně nejvyšší a pouze výběrovou policejní hodnost, naprosto degraduje. Já jsem vždy navrhoval, aby se výsluha dávala pouze za celoživotní službu, při odchodu do důchodu a ve zvlášť odůvodněných případech, nejdříve po 25 letech služby. Hodnost plukovníka by měla být i nadále pouze výběrová a měli by ji možnost získat pouze nejvyšší funkcionáři policie, tj. policejní prezident, jeho náměstci, ředitelé celostátních útvarů a ředitelé krajských ředitelství. Tak to dříve i bylo a proto těch plukovníků bylo kolem dvaceti v celé republice. Bohužel se na tom zákonu podepsali páni poslanci a výsledky dnes vidíme. Takřka všichni schopní policisté již z policie odešli a ve funkcích jsou lidé "kam vítr tam plášť" a navíc spojení s různými politickými stranami a jejich představiteli. Pak to samozřejmě nemůže řádně fungovat, protože každá strana si chce do nejvyšších postů prosadit "svoje" lidi a ty, kteří jednají nestranně vyhází. Přeji Vám hezký den.:-)

0 0
možnosti
LN

...Vážený pane Němec..koukám že vy jste takový...specialista na všechno.....:-/

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Nádvorníku. Specialista "na všechno" rozhodně nejsem, ale jako právník, policista a kriminalista, který poctivě odsloužil pro náš stát a pro naše občany plných 40 let a celý život jsem se také musel dále vzdělávat, vím leccos a také mám opravdu hodně praktických zkušeností z řady oblastí života společnosti. Proto chci i zde, byť jen lehce, "otevřít" některé problémy o nichž vím, že naše občany tíží a nikdo z politiků se k tomu vyjádřit nechce a nebo se toho problému bojí. Dnes v politice, bohužel, každý mluví do všeho, aniž tomu rozumní, a pak jsou tady výsledky, které tady dnes máme. Na jiném místě jste oprávněně kritizoval zákony a ty jsou právě i výsledkem činnosti politiků - laiků, kteří mnohdy vůbec neberou hlas lidu za bernou minci a dají si tam podle svých představ to, co oni považují za důležité. Bohužel však pouze pro politiky. A to rozhodně správné není, neboť ani demokracie není vládou několika politiků, ale vládou lidu, tj. vládou 99 % občanů, jejichž zájmy by také měly být prosazovány. Mějte se fajn.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1166x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik