Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J32a83n 95V51l82č71e95k

20. 2. 2014 10:56

Vážený nedouku a pravicový všeználku Matějů, novodobý "kádrováku" Studený a vaše přihlouplé, drzé a zcela nepodstatné dotazy, milá štěkající paní Hrušková, co má diskutovat jen k úklidu a vaření, přechytralý a nevzdělaný pane Šimoníku, kanadská Šiško (vy jste ten nejhorší ze všech) a další provokatéři a nevzdělanci co to nikam nedotáhli a panu emeritnímu vztekle závidíte. Jsem velmi rád že patřím mezi Vás, a že nejsem slušný člověk práce co volí (podle bývalého komunisty a bolševického fízla Němce) nejlepšího diskutéra všech dob Paroubka. A pokud jde o Vás, pane emeritní, použiju Váš slovník: až Vás po prohraných volbách Paroubek vykopne s tím, že jste zavinil jeho neúspěch, přidejte si mezi své tituly - emeritní paroubkův poskok.

 Pochopil Němec? Tečka.

3 1
možnosti
DM

Dekuji za poklonu :-)

1 0
možnosti

Někdo má Práva v Plzni, někdo Institut Džeržinského....

4 1
možnosti
Foto

A někdo vůbec nic, pane Šimoníku............,že? A ještě dělá přechytralého. Ale i mnoho lidí se základním vzděláním je inteligentních a vědí co se sluší a patří a jak se mají chovat. Vy to ale, soudě podle vašich drzých komentářů, nevíte. Takže se již vašimi "šlehy" zde zabývat nebudu.:-)

1 2
možnosti
Foto

Pane plukovníku, stejným způsobem jak Vy kvalifikujete počínání Šlachty a Ištvána, mohu já klasifikovat jejich jednání, které mohlo naplnit skutkovou podstatu trestného činu rozvracení republiky podle § 310 Tr.z, pro Vás, pro osvěžení, za komunistů § 92, který říká, Kdo v úmyslu rozvrátit státní zřízení, atd. zúčastní násilných akcí ... proti jejím orgánům, atd. 

Čin těchto dvou pánů, a X pánů v pozadí způsobil rozvrácení ústavního zřízení a nastoupení nevolené vlády a zcela změnil politickou mapu státu, neřku-li přímo obrátil politický směr zpět k roku 89.

Nepočítal jsem, kolik je bývalých disidentů, případně jejich potomků na rozhodujících místech státní správy, Vy to asi víte lepší, ale mohu spatra říci, že na těch rozhodujících místech je většina těch, kteří nejen byli kdysi členy KSČ a jejich vzdělání úrovně kateder marxistické filosofie a politické ekonomie, či diplomatických škol v SSSR je určitě opravňuje k řízení více než Bendova práva (sic!), ale jsou tam i aktivní členové bývalých represivních složek, agenti StB, tedy bývalých slouhů totalitního režimu. To nepočítám aktivitu pohrobka bývalé KSČ, tedy KSČM. Jak ta se vypořádává s ideologií, která byla označena za zločinnou, můžeme sledovat v projevech jejich členů, viz Semelová.

Tvrdil jste, pane plukovníku, že jste nestranný policista, který nestranně působil na straně zákona v bývalém, tak i nynějším režimu. Mohu s úspěchem pochybovat o nestrannosti tehdejších orgánů SNB, zažil jsem to. I v tak triviálních věcech jako krádeže si vytvářela zloděje, aby se plnil plán výkonu a na druhé straně chránila zlodějíčky, veksláky a podvodníky, aby od  nich lapala nejen informace, ale i nějakou tu pětku.

Obávám se, že resudia chápání práva z tehdejší totality, tedy břímě dokazování leží na obviněném, je ve Vás zakořeněna natolik, že ani nevidíte, že hlásáte něco, co je v rozporu se základním postulátem práva vůbec: nejen prezumce neviny, ale i prokázání úmyslu něco spáchat.

Major Černý.

5 1
možnosti
Foto

Pane Černý, tedy - pane majore Černý, vidím, že o věcech přemýšlíte a to je dobře, držíte si svoje názory a to je také dobře (a jak vidíte, nikdo Vám je nebere), ale, v řadě věcí nemáte - bohužel - pravdu. Za prvé - jednání pánů Šlachty a Ištvána bylo provedeno "ex offo", tedy z úřední povinnosti a přesně podle platného práva, blíže viz. trestní řád, tj. zákon č. 141/1961 Sb., zákon o trestním řízení soudním, ve znění změn, novel a doplňků, s odkazem na platný trestní zákon č. 40/2009 Sb., hlava X., díl 3 "Úplatkářství", spec. ust. § 332 a 333 TrZ, popř. i díl 2 "Trestné činy úředních osob", spec. ust. § 329 TrZ. Ani jeden z nich tedy nemohl naplnit skutkovou podstatu trestného činu rozvracení republiky podle ustanovení § 310 trestního zákona, kde je chráněným zájmem (objektem trestného činu) ústavní zřízení, územní celistvost, obranyschopnost a samostatnost České republiky, neboť k tomu v žádném případě nedošlo a ani dojít nemohlo a navíc tento trestný čin musí být spáchán právě v úmyslu je rozvrátit. Za druhé - nástup nevolené úřednické vlády je zcela legálním a ústavním postupem, v případě pádu volené vlády, v překlenovacím období, neboť v zemi někdo vládní funkce vykonávat musí a jmenování takové vlády je dáno do kompetence prezidenta republiky a proto také prezident konal. To, že se Vám to osobně nelíbilo je věc jiná, jistě jste nebyl sám. Za třetí - všichni lidé, kteří v minulém režimu studovali, museli povinně, mimo dalších zhruba 60 zkoušek z odborných předmětů, skládat i zkoušku z marxistické filozofie, z politické ekonomie a z vědeckého komunismu a kdo tyto zkoušky nesložil, nesplnil požadovaná kritéria a školu nedostudoval. Z toho plyne, že všichni vysokoškoláci, kteří tehdy studovali museli povinně tyto zkoušky složit a není nikdo, kdo by tomu unikl. A pokud dnes sedí v různých funkcích, zřejmě jsou odborníky, kteří něco umí. Za čtvrté - presumpce neviny byla základní zásadou trestního řízení i v minulém režimu a vinu musel vždy prokazovat orgán (OČVTŘ).

1 0
možnosti
VS

Jsem připraven všechno správně ocenit v květnu při volbách do EP, ale pořád nevím, zda stínový ministr vnitra za LEV 21 byl v minulosti členem KSČ, což je pro mne podstatná okolnost, která bude hrát při výběru velkou roli. Stále platí nabídka tří hlasů od mé rodiny, pokud pan emeritní kápne božskou. A vzhledem k poslednímu volebnímu výsledku jeho partaje je to celkem zajímavá nabídka.

1 1
možnosti
Foto

Tak pane Vladimíre Studený, milý novodobý "kádrováku", vidím, že Vám v demokracii něco chybí ke štěstí a přesto, že jsem Vám již opakovaně napsal, že na vaše přihlouplé, drzé a zcela nepodstatné dotazy nebudu reagovat - pro Vás speciálně - ještě jednou a naposled: nejsem členem žádné politické strany, tedy ani strany LEV 21 NS, za kterou jsem nominován do funkce stínového ministra vnitra - a kandidaturu ve volbách do Evropského parlamentu jsem opakovaně odmítl. A o vaše tři hlasy jistě nestojí ani pan Paroubek, neboť těch hlasů dostane hodně a hlavně od slušných lidí. Přeberte si to jak chcete. Tečka.:-)

0 1
možnosti
Foto

Trestní řád je jednoznačný, buď je zde důvodné podezření z trestného činu, nebo ne. Nemůžu trestní stíhání odůvodnit tím, že jde o to jenom to zkusit, zda jde o trestný čin anebo ne. Není možné říci: počkám si, až rozhodne někdo jiný. Proč není trestně stíhán ministra vnitra s obchodováním s funkcí přidělence na Slovensku. Lessy se vzdal krátce po svém vrácení do funkce křesla šéfa policie a přijal nabídku stát se policejním zástupcem v Bratislavě. To je stejná rovina. Na to, že se honosíte tituly, tak sám nevíte co je korupce.

6 1
možnosti
Foto

Pane Kindle, trestní řád v § 160 odst. 1 uvádí, že:.."Nasvědčují-li prověřováním podle § 158 TrŘ zjištěné a odůvodněné skutečnosti tomu, že byl spáchán trestný čin, a je-li dostatečně odůvodněn závěr, že jej spáchala určitá osoba, rozhodne policejní orgán neprodleně o zahájení trestního stíhání této osoby jako obviněného................". Co se Vám na tom nelíbí? Výroky pana ředitele Šlachty? A co má ředitel Šlachta neustále říkat novinářům a dalším "supům", když faktické důkazy prozradit a ani naznačit nemůže, neboť by je pak mohl doslova vyhodit a stále ho někdo napadá a atakuje, že nejsou o případu informace. Novináři  bohužel hledají jen a jen senzace, píší vlastní smyšlenky a polopravdy, vyzrazují použité postupy, pomlouvají bezpečnostní aparát, zejm. Policii České republiky i státní zastupitelství a jejich vedoucí a vůbec si neuvědomují, že tím škodí demokracii. Přípravné řízení trestní je totiž ze zákona neveřejné a informace novinářům by měly být podávány pouze ve značně omezeném rozsahu - ale to byste měl vědět i Vy, když už tady chcete dělat chytrého. Matete lidi, pane Kindle! A pokud jde o jednání nového ministra vnitra směrem k policejnímu prezidentovi Lessymu, šlo o zcela normální nabídku určité vysoké policejní funkce, nikoliv o korupci.Tečka.:-)

1 0
možnosti
MC

Samozřejmě Vy jste to docente přece měl z prvé ruky. Vám to musíme věřit. Kdo z nás s tím může mít větší zkušenost.

3 0
možnosti
Foto

Pane Cestre, nic jsem neměl z první ruky a  nic mi nemusíte věřit. Mám ovšem letité zkušenosti a ty jsou vždy k nezaplacení. A pro provokatéry já tady nepíši, chápete?:-)

1 0
možnosti
Foto

Milá paní Hrušková, toto je nějaký příspěvek? Takto Vy jednáte s lidmi? Jestli si myslíte, že tento váš "štěkot" jsou nějaké argumenty, je mi Vás opravdu líto. Když tomu nerozumíte, tak do toho alespoň nemluvte a diskutujte zde k vaření a úklidu v domácnosti.:-)

1 3
možnosti
DM

Pane docente, zrejme to nevite a vase logika k uvedomeni si toho bohuzel nedostacuje, ale korupci vyznamne omezite zejmena tim, ze prestanete prerozdelovat. Tedy prestanete delat presne to, co je neoddelitelne spjato s vasi politikou. Az budete mit v programu vyznamne orezani funkci statu a s tim i dani, tedy celkove nesmyslne prebujeleho prerozdelovani, spolu s omezenim vlivu EU na nasi ekonomiku (regulace, dotace), pak vam budu verit, ze s korupci chcete a umite bojovat. Vsechno ostatni jsou jen kecy pro blbecky. Ale ja porad zapominam, ze to jsou vlastne vasi volici, co? :-)

16 1
možnosti
Foto

Pane Matějů, vzhledem k tomu, že jste tvrdil, že jste vystudoval jen soukromou vysokou školu, máte určité mezery ve vzdělání, ale já Vám to nevytýkám, tak to dnes bohužel už je. Zaplatíte si tam semestr a protože oni chtějí, abyste zaplatil i další, tak Vás nevyhodí, ani když nic neumíte. A neustále Vám posilují sebevědomí, že jste nejlepší.........atd. U Vás je to zvláště patrné. Mně vadí, že si tady stále hrajete na pravicového "všeználka" ,"logika" a "analytika", urážíte každého levicově smýšlejícího člověka a zapomínáte, že každý stát musí pro své občany plnit řadu funkcí a to něco stojí. To se samo nezajistí, víte? Proto se musí vybírat daně. Máte sice pravdu v tom, že některé naše daně jsou naprosto nehorázné a nutí tak nepřímo určité podnikatele, kteří chtějí rychle zbohatnout, podvádět, ale to já, bohužel, ovlivnit nemohu. Podnikatelé daně obecně neplatí či platit nechtějí a stát je, ani s těmi tisícovkami úředníků, vybrat neumí. Bohužel. Ale, např. v řadě vyspělejších zemí, jsou daně podstatně vyšší než u nás a lidé je platí a finančních úřadů se bojí víc než policie. Snížit stav přebujelého úřednického aparátu se snaží všechny vlády, levicové i pravicové, ale marně, neboť si občané neustále stěžují, že musejí na úřadech čekat, že nejsou rychleji odbavováni, apod., takže ve skutečnosti stav úředníků neustále narůstá - a není to správné. Snažte se to změnit Vy sám a neurážejte nikoho zbytečně - běžte do politiky, pomozte odepsané ODS, rozpadající se TOP 09 nebo vyhaslým ODA, OF, SZ či BoBo, aj. A také tady na BloguIDnes napište některé své představy, ať čtenáři vidí co ve Vás je a co vlastně chcete. Jen kritizovat, totiž, umí úplně každý. Dobrou noc.:-)

1 2
možnosti