Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

++Dejte práci cikánům+++ A kdo ji dá těm 500 000 lidí z majoritní skupiny!!! Atˇ jsou minoriti  / zatím/  odlišní svým způsobem života  / parazitním/  jediná cesta je rovnoprávný  přístup k celé společnosti.Ale to se politikům nehodí.....!!!!!!

5 0
možnosti
MP

Jakmile někomu dáte práci, dáte peníze, dáte cokoliv, tak si toho nikdy nebude vážit. Kdybychom zpřísnili podmínky pro pobírání sociálních dávek, nebo alespoň používali stejný metr pro všechny občany, tak by je to ve výsledku motivovalo mnohem více k hledání práce. A když si člověk něco vybojuje, tak si toho samozřejmě více váží.

4 0
možnosti
TT

Myšleno je to správně, ale problém je v úplně prostém přebytku pracovních sil. Na takové navrhované práce pro obec se specializují firmy, kolikrát s příslušně vzdělaným personálem, minimálně ovšem s potřebným technickým vybavením. A když vidím zanedbaný plochy, tak hlavním důvodem bude nedostatek financí. A ty finance by byly potřeba, i kdyby ty práce dělali nezaměstnaní "zadarmo". Hm, ale kdyby se to prosadilo namísto současného modelu (najímání firem/živnostníků), tak hádejte, jaký by to mělo dopad: zaměstnanci a třeba i majitelé těchto firem by rozšířili řady klientů pracovního úřadu...

0 0
možnosti
RH

R61a18d94e29k 39H43o24d62a48ň

25. 4. 2014 23:55

"... dejme Romům (cikánům) práci, nabídněme jim pracovní místa za stejných podmínek jako ostatním občanům ..."

Promiňte pane, a jak přesně si to představujete? V soukromé sféře se místa "nabízí" pár procentům schopných lidí, kteří mají jméno a reputaci, zbytek si místa hledá. Pokud se nehledá kopáč, obvykle se předpokládá znalost angličtiny, řidičský průkaz, alespoň SŠ ne-li VŠ. Kolik cikánů tohle dokáže splnit?

Pokud přesto čelí rasismu, xenofobii a nevím čemu, nic jim přece nebrání zřídit si živnost či rovnou začít podnikat. Pokud možno ale ne s generickou 1001. agenturou pro sociální začleňování.

3 1
možnosti
Foto

Kopáčské práce, svoz odpadu apod. zvládne každý a tedy i Rom či cikán. Ovšem, pokud chce skutečně pracovat. Pokud chce kvalitnější a náročnější práci, musí uspět ve výběrovém řízení či v konkurzu. Pokud neuspěje, musí dělat práci takovou, na kterou má kvalifikaci. Těch míst je dost, či ne?:-)

1 0
možnosti
Foto

Tu šanci začlenit se, tu mají již asi 600 let

5 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, pane Matuško, ale jak je vidět, někteří se začlenit nechtějí, protože jim vyhovují poměrně vysoké sociální dávky. Pokud by jim byly vypláceny pouze za určitou práci, např. pro obec, jak to navrhuji, bylo by tomu určitě jinak.:-)

1 0
možnosti
VZ

Omyl vážený pane. Vaše řeč je sice plamenná a zejména ta pasáž na konci, ale ve svém závěru v podstatě mylná. Pokud se totiž problematika uvedeného etnika nezačne skutečně řešit, tak zápalné láhve budou asi to nejmenší, na co může dojít. A pokud jde o Natálku, tak podle všeho mají na jejím stavu svůj díl viny i rodiče. Jako otec malých dětí si nedokážu představit, že bych při náhlém požáru domu zachraňoval v první řadě cokoliv jiného než právě děcka. I kdyby tam měla shořet sbírka známek s Modrým mauriciem, tak děti mají absolutní přednost. Kdežto ve Vítkově prý bylo zachráněno ledacos a chudák holka se málem upekla. Něco to o rodičích vypovídá, nemyslíte?

Celkově mám z Vašeho příspěvku rozporuplný pocit. Vaše rozezlení nad útokem ve Vítkově chápu, ale na druhé straně zde zřetelně cítím v současnosti všeobecně rozšířenou snahu o bagatelizaci problémů s romským etnikem. Jenže právě díky tomu se bude mezi většinovou populací hromadit vztek tak dlouho, až to jednoho dne bouchne a pak se teprve budou dít věci. Útoky ke kterým docházelo se strany rómského etnika například v loňském roce naprosto nemají místo ve slušné společnosti a jen náhodou neskončily tragicky. A reakce úřadů, policie a státu vůbec? Naprosto vlažná? Naproti tomu byly všechny složky velmi agilní ve chvíli, kdy normálním lidem došla trpělivost a začali se ozývat na demonstracích. Tohle nedopadne dobře, pokud se policie a úřady neproberou.

4 1
možnosti
Foto

Pane Zelinko, přečtěte si můj článeček ještě jednou, třeba ho pochopíte. Dobrou noc.:-)

1 0
možnosti
AK

XVe dvou věcech se velmi mýlíte !!!!

1. Drtivá většina jich pracovat NECHCE a zdůvodňuje to vylhanými zástupnými problémy....

2. Šancí už až dostali dost a výsledek je tristní.... ANO teď /poslední dobou/ se třeba tlučou v prsa jak jsou dobří v Obrnicích. Jak ta integrace tam pěkně jde. ANO za 200 milionů na dotacích za posledních 7 let na 1000 lidí. Slovy tisíc lidí !!!!!

                              I já Vám přeji hezký večer

3 1
možnosti
AT

Případ Natálka jste vysvětlil důkladně a co případ Patrik, kde padly směšné tresty? Co případ Duchcov? Není náhodou dvojí metr???

7 1
možnosti
Foto

Metr, vážený pane, musí být naprosto stejný. A nesmí nikdy rozhodovat to, kdo konkrétní čin spáchal. Nikdy. Protože pokud by tomu tak bylo, šlo by vlastně o další nežádoucí dělení společnosti a vyzývání k dalšímu násilí. Zákon platí pro každého a úplně stejně.:-)

1 4
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik