Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28a58n 49N85o80h20a

4. 5. 2014 20:06

Pane Němče, sleduji Vaše blogy a jak píšete, kandidujete do Evropského parlamentu, sleduji také TV diskuse, kde často je kandidátům kladena otázka - Kolika jazyky se domluvíte? Předpokládám, že byste měl umět minimálně anglicky. Ve vašem životopisu jsem ale nenašel žádné zahraniční publikace. Ani v knihovně jsem nic nenašel. Předpokládám, že jste studoval před rokem 89, takže asi umíte jen bídně rusky, že, asi jako většina tehdejších absolventů VŠ SNB. Možná se mýlím, ale vzbuzuje to ve mě pochybnosti, že budete smysluplně komunikovat v Evropském parlamentu, předpokládám, že Vás tam netáhnout peníze (to bych si nedovolil jen pomyslet). Vyveďte mě z omylu. Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti

není potřeba přitvrdit, je potřeba přestat buzerovat za bezvyznamné přestupky bez reálného nebezpečí. Radary vídám buď u cedule konec vesnice, nebo automat na 50 na šestiproudé magistrále. Když už jsem viděl měřit u školy, bylo to o prázdninách. Naopak jsem nikdy neviděl, že by někoho zastavili za nebezpečné přejíždění z pruhu do pruhu, za nedodržení bezpečné vzdálenosti nebo za překážení v levém pruhu.

2 1
možnosti

Policii na bicykly na naše silnice, aby viděli co dokáží naši řidiči.

0 1
možnosti

Zpřísnění ano, ale možná by stačilo dávat tresty na horní hranici. Poslední případ klasifikovat jako vraždu, žádné polehčující oolnosti, řízení pod vlivem.

Jenže pak nastává druhá strana věci, a to reputace Policie v očích obyvatel. A to souvisí s tím, co tu už zaznělo. Prevence je vždy lepší než represe.

Dva příklady. Platil jsem pokutu za to, že jseem pod kopcem, v přehledné zatáčce, kdy jsem viděl že z protisměru nic nejede, přejel části auta středovou čáru. Proč? Abych si tu zatáčku projel v malinko lepším úhlu. Nikoho jsem neohrozil ani neomezil. Ale co mě vadilo bylo to, že když mě policista řešil, tak druhý sledoval tu silnci a hlásil, že mu jede další. Takhle tam během deseti minut vzali tři auta. Prostě to věděli a šli jednoduše vydělat. Druhý případ. Nehoda kamionu. Zavřený hlavní tah Harrachov Turnov. Sjedu až na poslední křižovatku, kde policista otáčí auta, kamiony a posílá je jinak. A když se ho ptám, proč směr od Jablonce neotáčí o vesnici dříve, tak mi řekne, že je sám. Tak má tohle nějaký smysl?

2 1
možnosti

Může mi pan Cestr vysvětlit, za co mínus?

0 0
možnosti

J49a42n 68N70o20h91a

4. 5. 2014 11:02

Pochybuji o tom, že zpřísnění trestů bude eliminovat agresivní motoristy. Výše trestu neodrazuje. Je potřeba se zaměřit na preventivní opatření v silničním provozu a optimální  vzdělávání policistů. Agresivní řidiči budou vždy na silnicích, tvrdé tresty je nezlikvidují. To je věčná otázky pro právníky. Už dávno bylo prokázáno, že prevence je daleko účinnější a levnější než tvrdá represe.

3 0
možnosti

Pokud budou u vesel lidé soudružští socialistických charakterů, nebude bohužel nikdy občan svobodný a nebude platit pravidlo padni komu padni. Myslím si, že vám ovšem nejde ani o svobodu ani o spravedlnost, ale o návrat k levnému pyramidovému režimu.

2 1
možnosti
Foto

Pane Cestre, mně šlo vždycky o spravedlnost a o rovnost všech lidí před zákonem. To byl pro mne i jeden z důvodů, proč jsem k policii nastoupil. Komunistické papaláše a jejich nabubřelé chování jsem nesnášel stejně, jako chování dnešních privatizačních zbohatlíků, kteří se tady dnes chovají, jako by jim ta naše země patřila a obyčejní lidé byli jejich otroky. A právě tito nabobové si dávají do všech významných funkcí jen "své" lidi, kteří je pak pochopitelně ochraňují a pomáhají jim získat další vliv. Tak ve skutečnosti vypadá "demokracie po česku", víte?!

1 1
možnosti

Take by pomohlo, kdyby se PCR, MP a OP zacali chovat mene jako fasouni a vice jako lide, kdyby znaly zakony a prava ridicu, a kdyby se podle toho chovali. To by pak nemelo tolik lidi potrebu ujizdet. Je to totiz hodne o psychologii...

6 2
možnosti
Foto

Hodně tomu dle mne nahrává i bodový systém, před jeho zavedením tolik ujížděčů nebylo.

3 1
možnosti

Pro někoho je tisícovka pokuty jen nějaké drobné na svačinu, pro jiného doslova likvidační. Kdyby to mělo být opravdu spravedlivé, tak zrušit pokuty a brát řidičáky na dobu úměrnou závažnosti přestupku- např. zavinění nehody pod vlivem alkoholu nebo drog nadosmrti. To by ale zase nebylo na dávky pro netáhla...

1 0
možnosti

Na druhou stranu jsou stejné pokuty důvodem k tomu, aby se každý snažil zbohatnout. Když Vy budete velmi bohatý, i já z toho budu mít užitek, i když mi přímo nedáte ani korunu :-)

0 1
možnosti

A až překvalifikují trestní čin Janouška a Vrchní soud mu dá jen podmínku, to také něco změní a "povýší" kredit policie, která mu málem po nehodě nosila kafe? Pane rado, co píšete je sice hezké, ale jsou to nesmysly. Až tady bude platit "padni komu padni", pak se možná něco změní. Vaše předvolební výkřiky ale nezmění nic. A nezmění nic an i pokřik Vašeho předsedy, přestože kauza "městské banky" a další jsou promlčeny.

Pane rado, víte kdo ovládá zdravotnictví v tomto státěk, přestože "jeho hvězda" pohasíná? Všichni to vědí a nikdo o tom nepíše. Aly Vy, Vy jistě víte, o koho jde, jste přece informovaný, že? Takže jistě víte, že klíčové posty (světe div se) zase obadili lidé stejných kmotrůp, co to tu ovládají už 23 let. A Kelner chce kouopit Novu za dvojnásobek tržní ceny? Přestože je ve ztrátě? Proč asi? Proč nepíšete o tohhle, proč nepojmenujete věci pravými jmény?

Kontroní otázka: kdo rozhoduje ve volbách a kdo určuje, kdo bude premierem?

1) volič?

2)parlament?

3) "nejmenovaný" oligarcha? Poklud odpovíte správně, přísahám, že Vám dám ve volbách hlas. A neokecávejte to - jen napiště 1 - 3. A těď jsem na Vás fakt zvědav.

4 1
možnosti
Foto

Pane Malý, zřejmě máte lepší informace než já. Také jste seděl v Parlamentu a měl jste na starosti i bezpečnostní problematiku a k lecčemu jste se tam dostal, což však já vědět nemohu. Nemyslete si, že se strategické informace říkají každému. Já si osobně myslím, že policisté nenosili Janouškovi žádné kafe, protože tam zakročovali obyčejní pěšáci, kteří nemohli vědět, kdo to Janoušek je - a nevím, zda mi to budete věřit či ne, ale ani já jsem do té doby nevěděl, kdo je Janoušek a co vlastně dělá. Domnívám se však, že kdyby ho tehdy chtěli policisté ochránit, klidně to mohli udělat a nikdo by nic nevěděl - ale podstatné je to, že to neudělali - a dali mu dýchnout do přístroje a tím to teprve začalo. Vždycky jsem se snažil, aby platilo heslo - se kterým, jen tak mimochodem, přišel dnešní prezident Miloš Zeman "Padni komu padni". To, že tomu tak dodnes není, je velká chyba české demokracie, protože právě proto tomu lidé přestávají věřit, nadávají úplně na všechno a nechodí ani k volbám. Dále musím uvést, že opravdu nevím, kdo ovládá české zdravotnictví a o tom, o čem nic nevím, také nemohu psát a ani nepíši. Úplně mi stačí, že mne tady kritizují lidé za které tady já bojuji a opravdu si někdy říkám, že zbytečně ztrácím čas, protože mnozí lidé řadu věcí nejsou schopni vůbec pochopit, papouškují jen to, co jim přináší oficiální média a když jim dáte jinou variantu, nevěří tomu a ještě Vám nadávají. K Vašim otázkám. Zcela jistě byste chtěl, abych Vám odpověděl 3/. Ale já odpovídám 1/, protože ve volbách rozhoduje i u nás v té "české pseudodemokracii" pořád ještě volič - ale otázkou opravdu zůstává - kdo rozhoduje o tom, kdo bude premiérem? A já se domnívám, že podle ústavy prezident České republiky. Tak mi můžete věřit, ale také nemusíte - je to plně na Vás. Rád se od Vás nechám poučit. A díky za komentář, který svědčí o tom, že jste přemýšlivý typ a něco o tom víte.:-)

1 3
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik