Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Tentokrát s vámi výjimečně souhlasím (tedy až na to vaše tvrzení, že Klaus "svou" amnestii sám odsoudil. To jsem nějak nezaregistroval).

0 0
možnosti
Foto

Možná by bylo na místě přehodnotit postoj k presidentu Zemanovi

0 0
možnosti
Foto

To nebude tak jednoduché, pane Vodvářko. Přesto, že tady píši zcela OBJEKTIVNĚ, kulantně a naprostou pravdu a dokonce cituji Ústavu, podle nízké karmy se lze domnívat, že lidé tomu nerozumí, či rozumět nechtějí, ale hlavně si asi nepřejí, aby někdo takovéto komentáře psal. Ti jednodušší voliči si zřejmě myslí, že pan prezident je všemocný, mávne nějakým proutkem, stane se zázrak, a oni bezpracně přijdou k bohatství, jako v pohádce. A to je, bohužel, velmi smutné, protože se to určitě nestane.:-)

0 0
možnosti
KL

Co se týče degradace profesorského titulu,o to se zasloužil pan Putna svým vystupováním a ne Zeman.

Vzpomínáte si,jak Havel i Klaus dávali občas milost svým známým?Do oka bijící byla například milost pro Klausovu známou,protože se musí starat o postiženého manžela.To by se dalo lidsky pochopit,kdyby nebyla odsouzena PODMÍNĚNĚ!A tomu se podle mně chce Zeman vyhnout tím,že nechá žádosti o milost posoudit ministerstvem.Vzhledem k tomu,že každý jeho krok je předem odsouzený k negativnímu hodnocení,tak je to jeho snaha o obranu.

2 2
možnosti
OK

Není podstatné, že Putna jen opakoval, co o něm řekl vrchní náměstek ministra školství (že je katolická buzna). Pro mocné platí jiná kriteria než pro univerzitní profesory.

0 1
možnosti
OK

S jistým zadostiučiněním docela souhlasím, byť bych příliš institut amnestie a milosti nekladl do jedné roviny. 

I když si nejsem jist, zda ve výsledku udělování milostí ministrem spravedlnosti nakonec nebude znamenat vyšší imunitu oproti přešlapům. 

Ostatně si myslím, že pan prezident Zeman princip milostí tak jako tak nepochopil. Dávat milost umírajícím vrahům či zlodějům jistě neodporuje principu milosti, ale stejně tak stojí za zvážení případy neúmyslných trestných činů - například věhlasný chirurg cestou z práce unavený porazí dítě, které na místě zemře - je snad lépe, aby tento člověk byl potrestán i tím, že nemůže jiné zachraňovat? A podobných případů odsouzení, kdy lze uvažovat o milosti (vražda tyrana v partnerském vztahu, zpronevěra kvůli financování léčby...), je spousta.

1 0
možnosti