Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nelžete!!!  Kdy lze vyžadovat lustrační osvědčení a které funkce nemůže dotyčný vykonávat praví zákon. (Četl jste ho vůbec?)  Výkon práce chirurga, respektive lékaře obecně, mezi nimi není.

A lež o tom, že lze tak snadno "vyhodit na hodinu" je lež tak sprostá, že byste zasloužil za ní denně kopat ........   To bylo možné je za dob vámi vychvalovaných (a stačilo, abyste se nelíbil kádrovákovi, tomu 'kovanému' nevzdělanému soudruhovi).

3 1
možnosti
Foto

Píšete, že osobně znáte lékaře, který byl doslova na hodinu vyhozen a to jen proto, že byl určen jako lékařský dozor na "zájezd" Lidových milicí. Zajímalo by mne, odkud byl onen kolega vyhozen, jestli ztratil možnost pracovat ve svém oboru, jsa vystřídán oním kariéristou "pravdy a lásky".

Děkuji za odpověď.

P.S. pro ostatní čtenáře. V medicíně se na hodinu nevyhazuje odnikud. Zaměstnanecký poměr je dán smlouvou a ta má svá přesná pravidla. Pracuji v oboru 30 let a nikdy jsem neslyšel, že by jak za socialismu, tak po něm, byl kterýkoliv lékař odkudkoliv "vyhozen". I když provede trestný čin /přesně definovaný, tedy postup non lege artis/, a tím způsobí buď zhoršení zdravotního stavu člověka, či jeho úmrtí, je ponechán v pracovním poměru do soudního či jiného dořešení případu.

Po listopadu 1989 byli skutečně z některých míst odvoláváni primářové. Byli to většinou ti, co se na ono místo dostali zcela jinak, než svou odborností. Mohu všechny čtenáře ubezpečit, že podstatná část oněch předlistopadových primářů byla v KSČ. Ale pokud byli slušní v lidském rozměru a odborně zdatní, nikdo je nevyhazoval. Mohli - a často obhájili - svůj post hlavně proto, že byli odborníci.

Odvolaní primářové vždy mohli zůstat na oddělení a pracovat či změnit místo svého působiště. Není mi znám jediný případ, že by onen odvolaný primář nedostal žádnou práci v oboru.

4 0
možnosti
JR

J92a75r51a 59R27a83n23k

10. 1. 2014 6:27

Diky za vysvetleni, jak to tehdy bylo, pane VodvarkoR^

0 0
možnosti
VS

Klasika. Ať se pustíte do čehokoliv, skončíte tím, že dřív bylo všechno lepší...

6 1
možnosti
Foto

To není pravda, pane Studený, jen srovnávám, protože je to potřeba. Ti mladí o tom nevědí vůbec nic a žvaní naprosté nesmysly. Tady si je můžete také přečíst, neboť je zde asi 15 placených agentů, kteří napadají každého, kdo jim nepodkuřuje, byť mnohé vůbec nechápou.

0 4
možnosti
MP

Hola hola, Lahola volá..

1 0
možnosti
JR

J32a30r15a 80R90a85n84k

9. 1. 2014 20:49

Proc ne? Deje se tak jiz od 48. rokuRv

4 0
možnosti
LN

...přes spáleniště....přes krvavé lesy.....

7 0
možnosti
LK

L48u59d80ě67k 21K85r32á63l

9. 1. 2014 20:29

vážený vrchní emeritní policejní rado, pane plukovníku, docente, doktore atd. z vašeho článku je zcela zřejmé za koho jste kopal před penzí. chce to víc pokory z vaší strany. a šup zpátky do nory

8 1
možnosti
MM

/vod životopisu pana doktora: Narozen 1950. V letech 1971 až 1986 pracoval ve složkách VB v Praze.

5 0
možnosti
PK

P63a31v41e17l 62K32u19l11a

9. 1. 2014 20:27

Vždyť komouši to jinak nedělali. To byste měl vědět, ne?

7 0
možnosti

A vy zase heslo: "Nejsme jako oni".

1 8
možnosti
MM

Pane doktore, opět si přibarvujete a vykládáte pohádky. To, že byl lékař kdysi určen jako zdravotnický dozor cvičení LM NEMŮŽE způsobit to, aby neměl čisté lustrační osvědčení. Pokud je čisté nemá, musel podepsat vázací akt a spolupracovat s StB. Takže, pokud tady kritizujete, že si lidé vykládají zákony po svém, činíte tak i Vy. Pokud by se pouze účastnil jako dozor cvičení, musel by mít lustraci negativní. Pokud by ji měl pozitivní, pak by se soudil a soud vyhrál.

Jako právník víte, že existují zákony, jejich výklady a judikáty. Tím vším se soudy řídí, nebo by se řídit měly, takže pokud si zákony někdo vykládá jinak, je to jen jeho subjektivní záležitost, která nemá na rozsudek vliv.

Aby nedošlo k omylu:

1) jak jsem již jednou napsal, je mi jedno, jakou má Andrej Babiš lustraci. Byl zvolen s vědomím voličů, že s lustrací problém má.

2) nesouhlasím se zrušením lustračního zákona

3) nesouhlasím s tím, aby byl obcházen zákonem o služebním poměru, protože by navíc s ním byl v kolizi Možná, že by věci prospělo, kdybyste Vaše blogy oprostil od omáčky a nic neříkajících frází a držel se faktů a byl stručnější. U právníka bych to očekával.

10 1
možnosti
VK

O moralnim profilu autora jasne vypovida tato veta:... za minulého, tzv. „totalitního“ režimu v padesátých letech minulého století... Jestlize nekdo oznaci totalitni rezim 50. let za takzvany a navic slovo totalitni da do uvozovek, pak naprosto ztraci jakykoliv kredit slusneho cloveka.

12 1
možnosti
PS

Mě úplně stačí, když se pod svůj článek podepíšete jako Doc. JUDr., .......Ph.D. To o Vás vypovídá mnohem víc, než si myslíte. Pokud najdete odvahu a trochu pokory, zkuste si přečíst toto:http://pavelszturc.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=278948 . Možná se Vám rozjasní v té Vaší zatemnělé lampě, i když, upřímně řečeno, moc šancí tomu nedávám.

10 1
možnosti
JR

J47a68r74a 90R50a83n40k

9. 1. 2014 20:54

S tou "patkou" na cele tezko:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik